به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر سید حسن هاشمی در همایش بین المللی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر با بیان اینکه طی سه سال گذشته با اجرای طرح تحول سلامت اقدامات با ارزشی صورت گرفته است، گفت: در برنامه طرح تحول سلامت سعی کردیم تا درد و رنج مردم را در تامین دارو و دسترسی به خدمات با کیفیت کاهش دهیم و از مردم در برابر هزینه های درمانی با کاهش این هزینه ها حمایت کنیم.
وی با اشاره به وجود تحریم ها در گذشته و بروز مشکل در تامین دارو طی سال های گذشته افزود: خوشبختانه توانستیم این مشکلات را مرتفع کنیم و حتی توانستیم بیش از ده هزار نیروی متخصص و فوق تخصص و پزشک عمومی در بیمارستان های کشور توزیع کنیم.
وزیر بهداشت افزود: همچنین در راستای تحول سلامت توانستیم شبکه بهداشتی را از روستا به شهر ها گسترش دهیم و حدود یازده میلیون نفر را تحت پوشش بیمه درمانی قرار دهیم.
هاشمی تمام این اقدامات را نوعی مسکن در حوزه سلامت دانست و خاطر نشان کرد: ما تا اجرای کامل طرح تحول سلامت فاصله داریم و باید بحث پیشگیری و کنترل بیما ری های غیر واگیر را جدی بگیریم.
وی، هدف گیری اولیه طرح تحول سلامت در خصوص بهبود وضعیت دارو و درمان در کشور را دقیق بیان کرد و افزود: امسال باید حداکثر بهره وری را از اقدامات سه سال گذشته خود ببریم تا آنجا که مردم متوجه شوند که ما درد آنها را درد خود میدانیم و گوش شنوایی برای آنها پیدا شده است، بنابراین آنها هم با ما همراه خواهند بود.
وزیر بهداشت افزود: اگر اقدامات نامناسب باشد هر چقدر هم موعظه کنیم بی فایده است و مردم در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر با ما همکاری نخواهند کرد.
هاشمی ضمن اشاره به سند کنترل بیماری غیرواگیر گفت: ما به سندی متعهد شده ایم که مقام معظم رهبری، اعضای دولت، رییس دولت و مجلس نیز به آن اهمیت می دهند بنابر این ما هم باید به آن توجه ویژه داشته باشیم و آن را جدی بگیریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مجلسی داریم که مورد اعتماد مردم است ، گفت: ما در این مجلس تدوین برنامه ششم توسعه را هم داریم و اگر بتوانیم به کالاها و اقدامات آسیب رسان بر سلامت عوارض ببندیم توانسته ایم در سطح کلان و در بخش سیاستگذاری موفق شویم.
هاشمی بر لزوم توجه به بحث پیشگیری و آموزش تاکید کرد و گفت: کار اصلی ما پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر است و با نگاه اقتصادی نیز متوجه می شویم که توجه به کنترل بیماری های غیرواگیر مهم است.
وی افزود: اگر تعداد مبتلایان به بیماری قلبی و حوادث ترافیکی زیاد شده است باید هدف گذاری کنیم تا مشکلات را برطرف کنیم. بدون شک اگر هدف گذاری در این دو موضوع درست باشد می توانیم شاهد کاهش حوادث ترافیکی و بیماری های قلبی و عروقی باشیم.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه مردم ۸۰ درصد اطلاعات خود را از رسانه ملی دریافت می کنند، افزود: در حال حاضر تربیون های مختلفی در اختیار ماست و هر جمعه هزار و ۲۰۰ پایگاه، نمازجمعه برگزار می شود و می توانیم از این تریبون ها در جهت آگاه کردن مردم در بحث پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر استفاده کنیم.
هاشمی با اشاره به اقدامات موثر طرح تحول سلامت از جمله تربیت نیروی بهورز روستایی و شهری و وجود پزشکان شهری و روستایی در طی سه سال گذشته تاکید کرد: باید خروجی تمامی این اقدامات کنترل بیماری های غیرواگیر و پیشگیری از آنها باشند.
وزیر بهداشت همچنین در ادامه وجود شورای عالی سلامت و امنیت غذا به ریاست رئیس جمهور را فرصتی خوب دانست و گفت: این شورا در سایر استان ها به ریاست استاندار تشکیل می شود و متولی سلامت در ایران شخصا رئیس جمهور و در استان ها استاندار است و باید ازاین فرصت نهایت استفاده را ببریم.
هاشمی تاکید کرد: باید روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور نظارت لازم بر شورای عالی سلامت راداشته باشند.
وزیر بهداشت در ادامه افزود: امسال سال سیاسی است و مردم علاقمندند که حرفهای متفاوت بشنوند . بنابر این ما هم باید حرف متفاوت بزنیم و فارغ از هیاهوی سیاسی، بنا را برای پیشگیری بگذاریم و مردم را در راستای بهداشت و پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر توانمند کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای زنده ماندن شبکه نیاز به ماموریت مشخصی است،افزود: ماموریت مشخص؛ شبکه های بهداشتی و کنترل بیماری های غیر واگیر است . باید اقدامات گذشته را پیگیری کنیم و بر آموزش مداوم افراد در این راستا کوشا باشیم.