مسلمانان غنا مانند اکثر کشورهای جهان اسلام عید سعید فطر را در کشور خود با برگزاری آداب و مناسک آن برگزار کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسلمانان غنا هم چون سایر کشورهای جهان عید سعید فطر را گرامی داشتند. آن‌ها با اعتقاد به بخشش الهی پس از یک‌ماه روزه داری و عبادت پروردگار در روز عید فطر با پوشیدن لباس نو ضمن شرکت در نماز عید فطر به شنیدن خطبه‌های امام در نخستین روز از ماه شوال خود را آماده کرده و پرداخت ذکات فطریه را بر خود واجب می دانند.

بسیاری از مسلمانان  در چنین روزی  به همراه هدیه به دیدار بستگان و بزرگان می روند. مسلمانان غنا در روز عید فطر در نماز جماعت که در نقاط مختلف شهراکرا  ودیگر شهرهای کشور برگزار می شود شرکت می‌کنند. اقامه نماز عید از سوی امام کل مسلمانان غنا امسال در میدان استقلال اکرا در روز چهارشنبه شانزدهم تیرماه  انجام گردید. شیخ عثمان نوحو شربتو امام کل غنا از بزرگان طریقه تیجانیه در این کشور به شمار می رود ودارای پایگاه و موقعیت بسیار بالای دینی در میان جامعه اسلامی و نیز در بین سایر ادیان و حکومت می باشد. پیروان فرقه احمدیه  به رهبری  الحاجی مولوی محمد بن صالح  نیز ضمن حضور در مدرسه بین المللی احمدیه  در نزدیکی اکرا نماز را به امامت امیر(رهبرفرقه)  ودیگر مناطق اقامه می کنند . مسلمانان پیرو اهل سنت و جماعت نیز در یکی از پارک های اکرا نماز عید فطر را اقامه می کنند .

آغاز رمضان در غنا

ماه رمضان امسال(۱۴۳۷)  برای اکثریت مسلمانان روز دوشنبه ۱۷ خرداد آغاز و روز ۱۵ تیرماه به پایان رسید. انجام عبادات (نمازهای نافله و شب ، تراویه) و قرائت یک دور قرآن در ماه رمضان از سنت های عبادی این ماه محسوب می گردد. فرزندان معمولاً از نسن ۱۲ سالگی روزه می گیرند.

اهمیت ماه رمضان در غنا

ماه مبارک رمضان در میان مسلمانان غنا از دیر باز دارای اهمیت زیادی بوده است .هرچند مسلمانان دراین کشور در اقلیت هستند اما با توجه به پیشینه دین اسلام در این کشور مسلمانان از اعتقادات و اندیشه راسخ دینی برخوردار بوده و به علت فرهنگ دینی و سیاسی ( وحدت و تساهل) موجود حتی در میان سایر ادیان (اکثریت مسیحی) و دربین مسئولین حکومتی از احترام بالایی برخوردار هستند. از گذشته تا کنون طریقه تیجانیه و احمدیه دراین کشور پذیرش بالایی داشته اند لیکن در دوره معاصر طریق تیجانیه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. روز عید فطر در غنا هرساله به عنوان تعطیل رسمی ثبت شده است که این خود حاکی از اهمیت اسلام دراین جامعه می باشد.

حضور و سخنرانی رئیس جمهور غنا در نماز عید فطر

صفحات اول مطبوعات غنا ضمن چاپ تصاویری از حضور رئیس جمهور در مراسم نماز عید فطر در میدان استقلال اکرا و مصافحه گرم با شیخ عثمان نوحو شربتر امام کل و جماعت برای نمازگزاران سخنرانی نمود. آقای ماهاما رئیس جمهور کشور خطاب به مسلمانان نمازگزار گفت:

علی رغم تصوری که برخی در مورد افزایش مشکلات در این کشور دارند حکومت مدیریت بحران را به خوبی در دست دارد و حتی مشکل قطع برق را در آینده ای نزدیک مرتفع خواهیم نمود.رئیس جمهور برخی از مشکلات داخلی را به علت بحران های منطقه دانست. وی مسلمانان را وعده داد تا هزینه های سنگین مصرف برق کاهش یابد. سخنرانی رئیس جمهور در کنار مراسم نماز عید فطر به طور مستقیم از صدا وسیمای کشور پخش شد.

اختصاص خطبه های نماز عید فطر به وحدت و آرامش

با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری غنا در ۷ نوامبرسالجاری تمامی خطبه های ائمه جماعات کشور در نماز عید فطر به اهمیت و لزوم حفظ وحدت، صلح و تساهل و همزیستی مسالمت آمیز ملت و دولت اختصاص یافت.

پس از پایان مراسم نماز عید فطر شادمانی و رضایتمندی رهبران مسیحی، رهبران احزاب سیاسی  از بابت محتوی خطبه های نماز ها که به ضرورت وحدت همه آحاد ملت برای انتخابات سرنوشت ساز غنا اشاره داشتند اعلام شد. و روزنامه های کشور روی این موضوع کار کردند تا افکار عمومی  اهمیت فرهنگ سیاسی دینی لازم در شرایط فعلی کشور را بهتر و بیشتر درک کنند.

سردبیر روزنامه دیلی گرافیک غنا طی یادداشتی با اشاره به خطبه های ایراد شده در تمامی نمازهای عید فطر بیان نمود که خوشحالیم که اسلام در این سرزمین دینی خشن نیست و حملات تروریستی در مناطق مختلف جهان  هیچ ارتباطی به اسلام و مسلمانان این کشور ندارد.یادداشت سردبیری در ادامه اندیشه و بیان امام کل مسلمانان غنا را مورد تحسین قرار می دهد که چگونه با دریافت خوبی که از اسلام در شرایط فعلی دارد توانسته مسلمانان این کشور را طوری هدایت کند تا از بحران افراط گرایی و تندروی خشونت آمیز و اندیشه تکفیری در امان باشند.

سرمقاله فوق با اشاره به سخنرانی رئیس جمهور در مراسم نماز عید فطر که جوانان مسلمان غنا نباید به خود اجازه دهند تا آلت دست  رقبای سیاسی قرار بگیرند آن ها را برای مشارکت جدی در انتخابات آتی دعوت نمود.

دراین کشور مسلمانان در کنار مسیحیان همزیستی خوبی دارند و پیام همبستگی ما با مسلمانان غنا این که پس از یک ماه روزه داری و عبادت تمام جنبه های منفی که امروزه به نام اسلام در جهان می بینیم ( تروریسم) را از اندیشه دور کنند.

ما(اصحاب مطبوعات) از این که رهبر مسیحیان کاتولیک غنا در جمع مسلمانان نمازگزار عید فطر حاضر شد تا این مراسم با شور بیشتری انجام شود خوشحال هستیم. چرا که می دانیم  اسلام و مسیحیت در نوع اندیشه اختلاف نظر دارند اما کلیسا در غنا همواره با رهبران مسلمان این کشورتعامل داشته تا بتوانند تساهل دینی را در کشور به ارمغان آورند.روزنامه پر تیراژ تایمز غنا نیز در سرمقاله ویژه خود به مناسبت عید فطرضمن اشاره به آموزه های دین اسلام و با بیان خطبه های امام کل غنا در نماز عید فطر مسلمانان این کشور را به حمایت از وحدت و همدلی و تساهل دعوت نموده است .

پیام رئیس جمهور غنا به جوانان مسلمان در نماز عید فطر

رئیس جهمور غنا دراین مراسم خطاب به جوانان مسلمان کشور گفت : جوانان ما جنگجوی سیاسی نیستند بلکه خواهان زندگی مسالمت آمیز در کنار هم هستند. ما به جوانان و سایر اقشار قول می دهیم که انتخابات دراین کشور با موفقیت و آرامش برگزار خواهد شد. ما تا کنون شش بار انتخابات  با موفقیت را تجربه کرده ایم .و به یقین انتخابات هفتم  در فضای بسیار آزاد و آرامی رئیس جمهور منتخب مردم را انتخاب خواهد نمود . امروزه ، تروریسم با استفاده از رسانه های اجتماعی  در صدد است تا جوانان ما را به سوی خود جلب کند و البته در این کشور هیچ گاه اسلام با تروریسم دوستی نخواهد داشت . ما در حال برنامه ریزی و اجرای طرح های رشد آموزشی برای جوانان هستیم و امروز باید اذعان نمایم که ۸۰% جوانان ما باسوادند و طی دهسال آتی نیز همه جوانان کشور باسواد خواهند بود. و البته وزارت آموزش غنا در حال اقدام برای توسعه مدارس در مناطق مسلمان نشین کشور می باشد.

پیام وحدت و تساهل در خطبه رهبر فرقه احمدیه غنا

الحاجی مولوی محمد بن صالح، امیر و رهبر پیروان احمدیه در غنا در خطبه های نماز عید فطراز احزاب سیاسی خواست تا با زبان هماهنگ با تساهل و وحدت سیاسی و دینی در انتخابات آتی به رقابت بپردازند. وی افزود همه مسلمانان، مسیحیان و پیروان ادیان سنتی از امروز تا زمان انتخابات در نوامبر باید رعایت اخلاق انسانی را که مشترک دینی است را داشته باشند. امروز همه احزاب سیاسی کشور باید اولویت اول  را منافع ملی بدانند.

معاون وزیر منطقه ای اکرا که به عنوان نماینده رئیس جمهور در این مراسم حضور داشت از مسلمانان خواست تا یافته های دینی را با منافع ملی غنا پیوند زده همگرایی و وحدت ملت و دولت را دنبال کنند.

سخنرانی معاون رئیس جمهور غنا در مراسم نماز عید فطر در کیپ کوست

معاون رئیس جمهور غنا در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت توجه دین اسلام به وحدت، به لزوم توسعه آموزشی جوانان اشاره نموده برنامه های دولت را دراین زمینه در شهر کیپ کوست اعلام نمود.

اقامه نماز عید در شهرهای مختلف غنا

نماز عید فطر با حضور مسلمانان، علما، رهبران دینی و مسئولین دولتی به همراه نمایندگان رئیس جمهور در شهرهای مختلف غنا از قبیل: اکرا، کوماسی، تماله، کیپ کوست، کوفوریدوآ، بولگاتانگا، تاکورادی، سانیانی، تما و دیگر مناطق کشور برگزار گردید.

اقامه نماز عید شیعیان در اکرا

نماز عید فطر با حضور شیعیان بومی و نیز شیعیان از سایر کشورها: جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و هند در مساجد اهل البیت(ع) و دانشگاه اسلامی غنا برگزار گردید.نماز عید شیعیان در مسجد اهل البیت(ع) اکرا به امامت شیخ بنسی و با حضور شیخ کمال الدین امام شیعیان غنا، حجت الاسلام و المسلمین  صرفه جو، مدیر حوزه علمیه اهل البیت(ع) ، اساتید، طلاب و سایر شیعیان منطقه برگزار گردید.

هم چنین ، نماز عید فطر با شرکت شیعیان بومی ، دانشجویان، اساتید،خانواده های ایرانی به امامت آقای دکتر معارفی رئیس دانشگاه اسلامی غنا در مسجد آن دانشگاه اقامه شد.

پیام رهبران احزاب سیاسی غنا به مناسبت عید فطر

رهبران احزاب سیاسی (رقبای انتخاباتی) غنا نیز پیام های جداگانه ای به مناسبت فرا رسیدن عید فطر برای مسلمانان کشور صادر کردند که حاکی از دعوت مسلمانان به وحدت و تساهل برای انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود.

به مناسبت عید فطر، سازمان های مختلف دینی و دولتی  کشور هدایایی از مواد غذایی به مسلمانان غنا اهداء نمودند که در این میان ، اهدای مواد غذایی سازمان های مسیحی به مسلمانان قابل ملاحظه می باشد.

محمد حسن ایپکچی، رایزن فرهنگی ایران در غنا