به گزارش خبرنگار مهر، ابوالقاسم حسن پور در بازدید از نخیلات طبس با اشاره به انجام بررسی ها برای وضعیت تولید خرما اظهارکرد: از میان ۱۸ رقمی که مورد آزمایش و بررسی های تجربی قرار گرفته مشخص شد که مردم این شهرستان به تولید رقم مضافتی بیشتر تمایل دارند.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان برای پاجوش این نوع از خرما محدودیت هایی دارند، افزود: امیدواریم در تهران بعد از صحبت و بررسی بتوانیم این رقم را بیشتر برای این منطقه تهیه و در اختیار بگذاریم.
حسن پور با بیان اینکه شهرستان طبس علی رغم آب و رطوبت نسبی که در هوا وجود دارد کیفیت خرمای ان میتواند بهترین کیفیت خرمای کشور باشد، بیان کرد: به دلیل گرمای شدید هوا در این شهرستان نسبت به مناطق دیگر خرما با رطوبت کمتر تولید میشود و از لحاظ ارزش غذایی مطلوب تر است.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم میزان مصرف خرما در بین افراد جامعه افزایش یابد، گفت: بدلیل داشتن قندهای طبیعی از قبیل فروکتوز و گلوکز به میزان زیاد، برای بیماران قندی جایگزین خوبی بجای ساکارز است.
وی با اشاره به اینکه باید مصرف این محصول در مهدکودک، دبستان و منازل افزایش دهیم، ادامه داد: ما سعی میکنیم تا انجا که امکان پذیر است قیمت خرما را در بازار مطلوب نگه داریم و امکانات تولید را هم برای کشاورزان فراهم میکنیم.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه درختان خرما که ما در باغات داریم درختان خرمای بالای ۳۰ سال هستند، گفت: این درختان معمولا دچار بعضی از آفات میشود که در دهه گذشته بدلیل خشکسالی و کاهش رطوبت نسبی هوا میزان چوب خوارها و حمله انها به نخیلات افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با آفت چوب خوارها باید تمهیداتی در نظر گرفت، ادامه داد: اگاه سازی باغداران برای مبارزه با این چوب خواران اولین اولویت است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته راهکار اصلاح باغات کشور در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی ارائه شد، افزود: جوان سازی نخیلات و حذف ارقامی که مشتری و باردهی کمتری دارد از جمله برنامه های در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است.
حسن پور عنوان کرد: باید درختان مسن تر را حذف کنیم و درختانی پربار و مطلوب تر را جایگزین کنیم.