به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی افشانی ظهر دوشنبه درنشست خبری و در جمع خبرنگاران با اشاره به استقرار نظام آموزشی جدید در سطح کشور، افزود: نظام آموزشی جدید پایه دهم از مهر ماه سال جاری برای سال تحصیلی ۹۶-۹۵در تمام استان های کشور استقرار و اجرایی می شود .
وی با بیان اینکه سوابق تحصیلی و نظر مشاورهای در هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه دهم تاثیر بسزایی دارد، افزود: سوابق تحصیلی ۳۵ درصد و نظر مشاورهای ۶۵ درصد در هدایت تحصیلی این دانشآموزان تاثیر دارد و مشاوران تا پایان مدت زمان ارائه برگههای تحصیلی برای همراهی و کمک به دانشآموزان در مدارس حضور دارند.
افشانی با بیان اینکه در حال حاضر و در برگههای هدایت تحصیلی ۱۲ اولویت وجود دارد، گفت: همه دانشآموزان پایه نهم که این برگه را تکمیل میکنند مجاز به انتخاب این ۱۲ اولویت هستند و نیز در سال تحصیلیجاری و در حال حاضر تعداد دانشآموزان پایه نهم حدود ۹۸۰ هزار دانشآموز است که برای مهر ۹۵ وارد سه شاخه نظری، فنی و حرفهای و کاردانش میشوند.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون دانشآموز پایه نهم در سالتحصیلی جدید وارد پایه دهم میشوند، افزود: باید توزیع متوازن در رشتهها رعایت خواهد شد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: دانشآموزانی که وارد پایه دهم میشوند به شکلی توزیع شوند که همه دانشآموزان به شاخه نظری و رشتههای تجربی و ریاضی یا فنی و حرفهای نروند و یک توازن در رشتهها وجود داشته باشد.
افشانی افزود: از حدود هفت ماه پیش ستادی با عنوان ستاد استقرار پایه دهم در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است که متشکل از نمایندگان معاونتهای مختلف وزارتخانه، مراکز و دفاتر معاونت متوسطه است و از دفاتر و معاونتها برای هر ماه فعالیتهایی تعریف کردهاند و اینکه تا پایان هر ماه و تا شهریور ۹۵ چه کارهایی انجام شود و طبق همان جدول زمانبندی کارهایی مانند تصویب جدول دروس وجود دارد که مصوب شده و به اداره کل استانها ارسال شده است و دبیرخانه فلسفه و منطق نیز در استان زنجان مستقر است و به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی ادامه داد: ساماندهی فضا، هدایت تحصیلی، تألیف و اعتبارسنجی، چاپ و توزیع کتب درسی نیز از جمله شاخصهایی است که ستاد استقرار پایه دهم برروی آنها کار میکند که بعضی از آنها انجام شده و مابقی نیز در شرف انجام است.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش به مدارس فرهنگ در سطح کشور اشاره کرد و گفت:۴۵ مدرسه فرهنگ در کل کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۲مدرسه فرهنگ در تهران است و اگر استانی در زمینه مدرسه فرهنگ تقاضا دهد مجوز داده خواهد شد .
افشانی با اشاره به آموزش زبان ها در مدارس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در مدارس کشور دو زبان عربی و انگلیسی تدریس می شود که اگر دانش آموزان تقاضای زبان دیگری را داشته باشند نیروی آموزشی در این زمینه تربیت و در اختیار مدرسه مربوطه قرار می دهیم .