حسن طرازنده مدیر امور دوبلاژ سیما در گفتگو با خبرنگار مهر درباره انتقادها نسبت به خریداری بیش از حد فیلم و سریال های چینی و کره ای در سیما گفت: خرید فیلم و سریال های خارجی به اداره کل تامین برنامه های خارجی سیما بازمیگردد و ما در این زمینه تصمیم گیرنده نیستیم.
وی در ادامه درباره اینکه چرا اکثر پیشکسوت ها در عرصه دوبله فعالیتی ندارند، اظهار کرد: خرید آثار هنری برای دوبله کم است و به همین دلیل دوبلورها کم کار هستند. هم اکنون گوینده های ما حدود ۲۲۰ نفر هستند و در ماه حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ نفر از آنها کار می کنند البته این میان پیشکسوت ها گزیده کارتر هستند و به همین دلیل کمتر کار می کنند.
طی ۱۰ سال گذشته بیشتر از ۳۰ نفر را پذیرش نشده اند
مدیر امور دوبلاژ سیما درباره اینکه چرا دستمزد دوبلورها افزایش پیدا نمی کند، یادآور شد: ما درباره دستمزدها درخواست خود را نسبت به مدیران بالاتر مطرح می کنیم گاهی افزایش هم پیدا می کند. با این حال این مساله هنوز به عنوان یک مشکل مطرح است. مسلما بعضی از پیشکسوت ها همچون خسرو خسروشاهی، حسین عرفانی، منوچهر اسماعیلی و... که سال ها در این حوزه کار کرده اند و حکم استاد دانشگاه را دارند باید مبالغ بیشتری دریافت کنند اما بضاعت کنونی ما کم است و همیشه هم با مدیران سازمان سخن گفته ایم.
طرازنده همچنین درباره دوبلورهایی که از طریق واحد دوبلاژ سیما وارد کار می شوند و تعداد آنها توضیح داد: ما طی ۱۰ سال گذشته بیشتر از ۳۰ نفر را پذیرش نکرده ایم که آن هم از طریق تست بود. سال ۹۴ از میان حدود ۱۵۰ نفر که تست گرفتیم هیچ کس انتخاب نشد. تست و انتخاب افراد در این حوزه توسط استادان دوبله و دوبلورهای پیشکسوت انجام می شود و از این حیث روند منسجمی دارد.
۱۰ سریال برای پخش در تابستان و پاییز در حال دوبله هستند
مدیر امور دوبلاژ سیما در ادامه درباره فیلم و سریال هایی که برای پخش در شبکه های تلویزیونی در نظر گرفته شده است، گفت: حدود ۱۰ سریال هم اکنون در حال دوبله است که برای تابستان و پاییز در نظر گرفته شده و به مرور از شبکه های سیما پخش خواهد شد.
وی در درباره بعضی از فیلم هایی که با کیفیت پایین دوبله می شود، اظهار کرد: بسیاری از فیلم هایی که از شبکه های مختلف پخش می شوند و دوبله نامناسبی دارند از بیرون خریداری شده است. این دوبله ها با کیفیت پایین و ارزان تهیه می شوند و گاهی شبکه ها هم آنها را می خرند و متاسفانه گاهی ادبیاتی که در آنها به کار می رود سطحی است.
طرازنده در پایان گفت: واحد دوبلاژ سازمان صداوسیما دارای بهترین استودیو دوبله در ایران است که از کیفیت بالایی هم برخوردار است. صدابرداران هم از حرفه ای های این حوزه هستند به همین دلیل عملیات صداگذاری به بهترین نحو انجام می شود و در مجموع نظارت کاملی در فرایند دوبله اعمال می شود.