اصفهان–دشمنان با فرهنگ‌سوزی خودی و فرهنگسازی غربی در صدد ترویج بی‌عفتی در جامعه هستند اما باور درونی جامعه هنوز بی‌حجابی را ناپسند می‌داند که این امرباید نقطه اتکای برنامه ریزی مسئولان باشد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - فاطمه کازرونی: حجاب و عفاف ودیعه ای الهی است که خداوند از ابتدای آفرینش در وجود بشریت از زن و مرد به ودیعه گذاشته است؛ حیاء به عنوان یک اصل  فطری در وجود بشریت روح انسان را به سمت وسوی پذیرش حجاب جسمانی سوق می‌دهد و این اصلی است که نه تنها در دین اسلام در تمامی آیین‌ها و در نزد وجدان همه روح‌های خداجوی پذیرفته شده است.

اما در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان نظام به طرق مختلف سعی در پیشگیری از پایداری و صدور این انقلاب را داشته اند وزمانی که سلاح‌های بیرونی و سخت مانند جنگ هشت ساله در این ارتباط  کارساز نشد به این نتیجه رسیدند که تنها از طریق ترویج بی بندو باری در جامعه ایرانی - اسلامی می‌توانند از پیشرفت و نفوذ نظام جمهوری اسلامی در جهان بکاهند.

بر این اساس دشمنان دین با ترویج تدریجی سبک زندگی غربی بر علیه سبک زندگی اسلامی از طریق برنامه‌های مختلف به ویژه نفوذ در افکار عمومی به کمک سریال‌ها و فیلم‌های مختلف ماهواره‌ای سعی در عادی سازی مصادیق بی‌وبندباری برای از هم پاشیدن بنیاد خانواده‌ها وضعیف سازی جامعه اسلامی دارند و از این جمله درصدد هستند با ترویج تدریجی بی حجابی از حد کم تا حد بی بندوباری به اهداف خود دست پیدا کنند چراکه معتقد است تنها با از میان رفتن حیا و حجاب زنان و غیرت و چشم پاکی مردان است که می‌تواند راه ناهموار دور کردن نظام از اهداف خود را به نتیجه برساند و این درست همان راهی است که برای فروپاشی انقلاب الجزایر در پیش گرفتند و اتفاقا بسیار سریع‌تر از آنچه تصور می‌شد به نتیجه رسیدند.

در این زمینه استاندار اصفهان وضعیت حجاب در اصفهان را مناسب این شهید شهید پرورنمی‌داند و می‌گوید: وضعیت حجاب و عفاف در این استان به دلیل اینکه استانی متدین، شهیدپرور با سابقه فرهنگی پنج هزار ساله و مردمانی انقلابی است نسبت به بقیه نقاط کشور مناسب‌تر است ولی اگر بخواهیم وضعیت آن را با شأن اصفهان و انتظار خانواده های معظم شهدا و مردم متدین و دلسوختگان انقلاب در نظر بگیریم، مناسب نیست.

اکثریت جامعه معتقد به مفهوم هستند

حجت‌الاسلام سید احمدمحی‌الدین میرمرشدی استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر این مسئله را مطرح ساخت که اکثریت جامعه به مفهوم عفاف یعنی پاکدامنی معتقد است و در این ارتباط می‌گوید: مسئله عفاف و حجاب از دیدگاه‌های مختلف قابل مطالعه و بررسی است که یک بحث نگاه اعتقادی به مسئله عفاف و حجاب است.

وی با بیان اینکه بر این اساس اکثریت جامعه به این مفهوم عفاف یعنی پاکدامنی معتقد است و شاید یکی از دلایل سلامت اکثریت خانواده‌ها به دلیل همین اعتقاد و باور است، افزود: در یک جمع‌بندی حجاب به معنای حفاظت از از دستبرد اجنبی و بیگانه مورد قبول اکثریت بانوان است و هیچ بانویی تمایل ندارد به چهره، مو و هر یک از اعضای بدن وی به دیده ناپاک نگریسته شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بانوان به شکل طبیعی تمایل به ابراز زیبایی‌هایی خود و دیده شدن دارند و در نتیجه دچار دوگانگی رفتار می شوند.

اگر نظام حاکمیتی برای تامین معیشت و اقتصاد و در نتیجه حرفه آموزی برای نوجوانان اهمیت قائل شود محدودیت‌ها ازدواج جوانان در سنین پایین‌تر کاهش پیدا کرده و تمایل به ازدواج در مردان افزایش پیدا می‌کند

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برای تبلیغ حجاب و نهادینه کردن مفهوم حجاب برتر در جامعه توجه به شش نکته اساسی ضروری است، ابراز داشت: باید به گونه‌ای عمل کنیم که ازدواج در سنین پایین برای خانم‌ها دارای جاذبه و مطلوب واقع شود.

ضرورت فراهم ساختن امکانات برای ازدواج در سنین پایین

وی با تاکید بر ضرورت فراهم ساختن امکانات برای ازدواج در سنین پایین و در نظر گرفتن امتیازات برای این امر توسط مسئولان اضافه کرد: در واقع دختری که ازدواج می کند تمایل به ابراز زیبایی‌های خود را در نزد شوهرش ارضا و تمایلات وی در مسیر درست هدایت می شود که چنین بانویی دلیل ندارد بیرون از خانواده زیبایی‌های جسمی خود را عرضه کند.

میرمرشدی توجه به تامین اقتصادی جوانان بسیار مهم برشمرد و گفت: اگر نظام حاکمیتی برای تامین معیشت و اقتصاد و در نتیجه حرفه آموزی برای نوجوانان اهمیت قائل شود محدودیت‌ها ازدواج جوانان در سنین پایین‌تر کاهش پیدا کرده و تمایل به ازدواج در مردان افزایش پیدا می‌کند.

وی  کسب روزی حلال را از موانع بی‌غیرتی در مردان برشمرد و اظهار داشت: مردی که قادر به اداره زندگی در سنین پایین باشد هیچ گاه سراغ بی ناموسی نمی رود چراکه هیچ چیز بیشتر از غیرت نسل جوان را با شکوه و با عظمت بار نمی آورد.

ضرورت شکل دهی شخصیت اعتقادی و خداباوری از کودکی

استاد حوزه و دانشگاه شکل دهی شخصیت اعتقادی، خداباوری و معادباوری از دوران کودکی را امروی ضروری عنوان و بیان داشت: اگر باور به وجود خداوند و ثواب و عقاب از کودکی در وجود فرد نهادینه شود شخصیتی محکم و معتقد شکل می‌گیرد که در مقابل بی حیایی و  بی همتی موضع صحیح خواهد داشت.

انجام اعمال ناپسند با ظاهری دین‌دار مانند بی اخلاقی در برخورد به مراجعان و یا  سوء استفاده مالی در قالب مذهبی و غیره موجب بی اعتمادی نسبت به دینداران در میان بدنه اجتماعی می‌شود

وی با اشاره به ضرورت احتراز مسئولان از حرکت‌های موازی و تداخلی فرهنگی ابراز داشت: ما اکنون تعریف واحدی از حجاب و عفاف در جامعه نداریم و این چندگانگی در فهم مسایل  موجب سردرگرمی افراد می‌شود.

برخی بی حجابی‌ها ناشی از لجاجت و نه عدم پذیرش درونی است

میرمرشدی با بیان اینکه گاهی بی حجابی ناشی از لجبازی‌ها و لجاجت‌هایی در دخترن جوان و نه پذیرش درونی فرد است، گفت: انجام اعمال ناپسند با ظاهری دین‌دار مانند بی اخلاقی در برخورد به مراجعان و یا  سوء استفاده مالی در قالب مذهبی و غیره موجب بی اعتمادی نسبت به دینداران در میان بدنه اجتماعی می‌شود.

فرهنگ‌سوزی و فرهنگسازی دشمنان

وی تلاش دشمن در زمینه فرهنگسازی و فرهنگ سوزی با ساخت برنامه‌ها و سریال‌های مختلف را ششمین عامل مهم در ترویج بی بندوباری و بدحجابی دانست و گفت: از یک سو دشمن با مختل کردن نظام خانواده به کمک فیلم‌های مختلف در زمینه  فرهنگ‌سوزی ایرانی اسلامی تلاش و از سوی دیگر در قاب برنامه آشپزی، موسیقی یا سریال فرهنگ بی بندوباری خود را القاء می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مسئولان باید در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب  با توجه به این شش عامل به تناسب برنامه‌ریزی کنند و دست اندرکاران فرهنگ، اقتصاد و سیاست باید با بیداری کامل به میدان آیند.

وی ادامه داد: در میدان این جنگ نابرابر فرهنگی توسط دشمنان نظام، برنامه‌ریزی‌های عملی مسئولان بدون اتکا به شعارهای صرف ضروری است.

در این ارتباط حجت‌الاسلام حسن بابایی دبیرشورای حجاب و عفاف اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در بحث تقویت نظام تبلیغ دینی در دو عرصه سنتی و مدرن و در تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب، نیروهایی در زمینه علوم اسلامی تربیت شده‌اند و در دبیرستان‌های علوم و معارف صدرا فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری طرح آشنایی با فلسفه حجاب در دبیرستان‌ها برای دانش‌آموزان افزود: برگزاری نشست‌های تخصصی با مدیران و معلمان پرورشی مدارس و ایجاد کارگاه‌های آموزشی حجاب و عفاف برای دانش آموزان کشور از سایر اقدامات این سازمان در زمینه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف است.

در محور تأکید بر اقدامات فرهنگی - تبلیغی به ویژه بهره‌گیری از توانمندی‌های رسانه‌ای و نیروی انسانی مبلغ با هدف فرهنگ سازی مثبت در زمینه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب اقدامات مختلفی را انجام داده‌ایم و تاکنون در سایت های مجازی و نشریات  مختلفی را ایجاد کرده‌ایم که در زمینه حجاب و عفاف فعالیت می‌کنند

بابایی ادامه داد: دوره‌های حجاب و عفاف برای اقشار مختلف تأثیرگذار از جمله دبیران پرورشی و مبلغان برگزار می‌شود.

دبیرشورای حجاب و عفاف اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در تمام محورهای تعیین شده فعالیت‌های بسیاری را انجام داده است، افزود: در حوزه وظایف تعیین شده بسترسازی مناسبی را به منظور گسترش فرهنگ حجاب و عفاف انجام داده‌ایم.

وی اضافه کرد: در محور تأکید بر اقدامات فرهنگی - تبلیغی به ویژه بهره‌گیری از توانمندی‌های رسانه‌ای و نیروی انسانی مبلغ با هدف فرهنگ سازی مثبت در زمینه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب اقدامات مختلفی را انجام داده‌ایم و تاکنون در سایت های مجازی و نشریات  مختلفی را ایجاد کرده‌ایم که در زمینه حجاب و عفاف فعالیت می‌کنند.

بابایی گفت: در محور تولید محصولات فرهنگی، هنری - سینمایی، نمایش، تجسمی، کتاب و رمان برای کودکان و بزرگسالان در زمینه بسط فرهنگ عفاف و حجاب و اقداماتی همچون اعزام مبلغ به شهرهای مختلف به منظور گسترش فرهنگ حجاب و عفاف را انجام داده‌ایم و از طریق حوزه هنری جشنواره فیلم و نمایشگاه‌های مختلف عکس را با موضوع حجاب و عفاف برگزار کرده‌ایم.

وی بیان داشت: در محور توسعه فضای پرسش و پاسخ مانند برگزاری میزگرد و انجام مناظره، گفتمان‌های دانشجویی، دانش‌آموزی و مسجد محوری را برگزار کرده‌ایم.

باور درونی جامعه  هنوز بی‌حجابی را قبول ندارد

در طول سال‌های اخیر متاسفانه بی حجابی در جامعه ایرانی تحت تاثیر تبلیغات غربی و ماهواره رشد روز افزونی داشته است و این امر تنها در میان زنان جامعه دیده نمی‌شود بلکه این بی حجابی را در نوع پوشش مردان نیز شاهد هستیم، اما نکته مهم این است که با صحبتی کوتاه با اغلب افرادی که در سال های اخیر به بی حجابی رخ کرده‌اند متوجه این مسئله می‌شویم که بسیاری از سر لجبازی، نا آگاهی؛ کم نیاوردن در برابر همسالان و تمایل به دیده شدن در جمع یعنی نوعی کمبود خود باوری به این مرحله رسیده‌اند و هنوز بی‌حجابی و بی حیایی به باور درونی این افراد تبدیل نشده است.

در واقع در عمق نهان وجود اغلب این افراد باور به حجاب و تمایل به عفاف وجود دارد و بر این اساس به نظر می‌رسد پیش از ورود موضوع بی حجابی به مرحله خطرناکی که مدنظر دشمن است مسئولان باید با برنامه‌ریزی عملی و نه کاغذی باور جامعه به حجاب را پیش از کمرنگ شدن تقویت کنند و در این میان به یقین برخوردهای قهری چه از سوی مسئولان و چه خانواده‌ها چاره‌ساز نخواهد بود.