به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، سیروس نصیری با حضور در رادیو جوان به سئوالات شنوندگان این برنامه پاسخ داد و افزود: از این تعداد ٨٧ درصد قالیباف و ١٣ درصد شاغلان صنایع دستی هستند.
وی با بیان اینکه بیمه قالیبافان با توجه به قانون هدفمندی یارانه ها از دی ماه سال ٨٩ با مصوبه مجلس آغاز شد، اظهار داشت: این گروه از بیمه شدگان ٧ درصد حق بیمه را خود و ٢٠ درصد را دولت از محل هدفمندی یارانه ها پرداخت می کند.
نصیری با اشاره به اینکه مرجع شناسایی و معرفی قالیبافان به سازمان تامین اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز فرش ایران است، تصریح کرد: قالیبافان پس از تاییدیه این مراکز و اخذ گواهی مهارت از سازمان فنی و حرفه ای، می توانند به شعب این سازمان برای نامنویسی مراجعه کنند.
مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با تاکید براینکه بهره مندی از بیمه قالیبافان مشروط به این است که فرد حتماً در حرفه قالیبافی و صنایع دستی مشغول بکار باشد، افزود: از ٢سال پیش پالایش قالیبافان واقعی با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی انجام شد و ٢٠٠ هزار نفر شناسایی شدند که در این حوزه مشغول نبودند.
نصیری ادامه داد: در حال حاضر، بازرسان سازمان تامین اجتماعی به بررسی معرفی شدگان بیمه قالیبافان و صنایع دستی به شعب می پردازند.
وی با بیان اینکه بیمه بیکاری نیز یکی دیگر از تعهدات کوتاه مدت سازمان تامین اجتماعی است، گفت: به بیمه شدگان واجد شرایط که به طور غیر ارادی بیکار شوند طبق قانون بیمه بیکاری پرداخت می شود.
نصیری تصریح کرد: بیمه بیکاری به بیمه شدگان اجباری یعنی کسانی که رابطه کارگری و کارفرمایی دارند پرداخت می شود و به بیمه شدگان اختیاری و حرف و مشاغل آزاد پرداخت نمی شود.
مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به برقراری بیمه ایرانیان خارج از کشور به عنوان یک از اقدامات این سازمان اشاره کرد و افزود: ایرانیان مقیم کشور می توانند بدون مراجعه به کشور از طریق کنسولگری های ایران در خارج از کشور و انجام مقدمات آن بیمه پردازی داشته باشند.