به گزارش خبرنگار مهر، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظهر امروز جمعه در آیین افتتاح این واحد تولیدی با اشاره به اینکه واحد تولید آب اکسیژنه برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است، افزود: همچنین این واحد تولیدی برای هزار و ۵۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.
علی ربیعی با تاکید بر اینکه ظرفیت فعلی این واحد تولیدی ۲۰ هزار تن در سال است، ادامه داد: بیش از ۲۵ درصد آب اکسیژنه تولیدی این واحد به کشورهای ارمنستان، آذربایجان و قزاقستان صادر می شود.
وی سپس با بیان اینکه ۵ هزار تن از تولیدات این واحد مازاد بر نیاز کشور است و این مقدار مازاد صادر خواهد شد، گفت: این واحد تولیدی اولین واحد تولید آب اکسیژنه کشور است که در تبریز به بهره برداری رسید.
ربیعی همچنین در خصوص سرمایه گذاران این طرح نیز اظهار داشت: صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی و تعدادی از بانک های خصوصی و دولتی به صورت مشترک این واحد تولیدی را احداث کرده اند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپس با تاکید بر اینکه افتتاح این واحد مانع از خروج ارز از کشور می شود، ادامه داد: ما مجبور بودیم برای واردات آب اکسیژنه مقدار زیادی ارز از کشر خارج کنیم که حالا با افتتاح این واحد علاوه بر نیاز داخلی مازاد نیز داریم.
ربیعی سپس به ظرفیت ۲۰ هزار تن تولید آب اکسیژنه این واحد تولیدی در سال اشاره کرد و گفت: این میزان می تواند با گسترش کارخانه افزایش نیز یابد.
وی با بیان اینکه صنایع پایین دستی واحد تولید آب اکسیژنه آذربایجان شرقی قابلیت ارتقا نیز دارد، افزود: دولت تدبیر و امید به گسترش صنایع پایین دستی توجه ویژه ای دارد که می توان با این کارها ارزش افزوده جدیدی ایجاد کرد و فرصت های شغلی برای جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز پدید آورد.
سرمایه گذاری ۵۱ میلیارد تومانی برای اولین واحد تولید آب اکسیژنه کشور
مدیرعامل شرکت کلر پارس نیز در ادامه این آیین افتتاح از سرمایه گذاری ۵۱ میلیارد تومانی برای اولین واحد تولید آب اکسیژنه کشور در تبریز خبر داد و گفت: سرمایه گذاری این طرح توسط شرکت شستا و بانک صنعت و معدن با ظرفیت تولید سالانه ۲۰هزار تن به بهره برداری رسیده است و اولین واحد آب اکسیژنه کشور است که در تبریز به بهره برداری رسیده است.
فرهنگ دوست سپس افزود: با بهره برداری از این واحد تولید آب اکسیژنه کلر پارس شاهد قطع واردات بی رویه آب اکسیژنه خواهیم بود.
گفتنی است این پروژه از خروج سالیانه ٥.١ میلیون دلار از کشور جلوگیری کرده و ٥٢٧ میلیارد ریال سرمایه گذاری در آن انجام شده است.