به گزارش خبرنگار مهر، حافظ باباپور پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نقطه شروع توسعه روستایی مردم هستند و توسعه روستایی باید توسط مردم و برای آنها صورت گیرد و باید در جریان تصمیمات و فرآیندهایی که زندگی آنان را شکل می دهد، مشارکت تام داشته و قادر باشند محدوده بهره وری خود را با اجرای طرح های مشارکتی ارتقاء دهند.
وی خاطر نشان شد: مردم باید در فرایند درآمدزایی و اشتغال روستایی مشارکت فعال داشته باشند زیرا کمبود درآمد و منابع درآمدی عامل مهمی است که اگر برای آن چاره ای اندیشیده نشود، اجازه نمی دهد طرح های توسعه روستایی به ثمر بنشیدند.
باباپور ادامه داد: افزایش درآمد در روستاها، اثرات قابل ملاحظه ای در حفظ و نگهداری جمعیت روستایی و کاهش مهاجرت در روستاها را دارد یعنی هرچه در آمد روستاییان از کسب و کار روستایی بیشتر باشد، تعلق خاطر آنها نسبت به مشارکت در امور و خودیاری روستایی بیشتر خواهد بود و افزایش در آمد روستا موقعی ثمر بخش تر خواهد بود که درصد بسیاری از مردم روستا از منافع این افزایش درآمد برخوردار شوند.
وی تصریح کرد: متاسفانه افزایش درآمدی حاصل از سرمایه گذاری کلان نصیب تعداد کمی ازافراد روستایی می شود و این نوع افزایش درآمد تاثیر چندانی در ارتقاء سطح کیفی زندگی عمومی روستاییان نداشته و نمی تواند موجب رشد و شکوفایی کلی روستاها شود و در صورتی که روستاییان از منابع در آمدی فنی و پایداربرخوردار نباشند، هم در ارایه خدمات شوراهاو دهیاری ها اثر منفی خواهند گذاشت و هم قدرت مانور دهیاران وسایردستگاههای خدمات رسان را برای تنوع خدمات مورد نظر کاهش خواهند داد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان افزود: هدف نهایی از توسعه ، آزاد کرد ن انرژی خلاق مردم و امکان پذیر ساختن این مفهوم است که مردم سرنوشت خود را چه به صورت فردی و چه بصورت جمعی تعیین کنند و توسعه باید از مردم آغاز شود و جهت گیری آن به سمت عدالت محوری باشد تا کیفیت زندگی همه مردم به ویژه مردمان کم درآمد بهبود یابد.
وی یادآور شد: توسعه روستایی تنها به معنای افزایش تولیدات روستایی، بهبود تغذیه و ارایه خدمات اساسی همچون آموزش بهداشت و افزاش رفاه عمومی و بهبود سطح زندگی مردم روستا نیست بلکه علاوه بر این موارد مشارکت مردم در روند توسعه و دستیابی به رفاه اجتماعی اساسی است.
باباپور در پایان خاطر نشان کرد: جمعیت روستایی نقش به سزایی در حفظ و نگهداری از عرصههای سبز و طبیعی استان دارند و مردم بهترین حامیان طبیعت هستند و بنابراین باید از ظرفیتهای آنان برای حفاظت از میراث آیندگان استفاده کرد و اگر مسئولین بتوانند زمینه اشتغال و زندگی راحت مردم را در روستاها فراهم کنند، با معضل انفجار جمعیتی درشهرها مواجه نخواهیم شد.