جمال صالحی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه خرید گندم در کردستان از سوم تیرماه امسال آغاز شده است، گفت: از ابتدای فصل خرید تاکنون ۲۰۶ هزار و ۱۸۵ تن و ۸۲۰ کیلوگرم گندم در استان خریداری شده است.
وی تعداد مراکز خرید گندم در استان کردستان را ۹۵ مرکز ذکر کرد و اظهار داشت: ۷۵ مرکز مربوط به شبکه تعاون روستایی و ۲۰ مرکز هم مربوط به سیلوهای دولتی و خصوصی و کارخانجات آرد سازی است.
وی بیشترین میزان گندم خریداری شده در استان را مربوط به شهرستان بیجار با ۷۶ هزار تن ذکر کرد و یادآور شد: بعد از بیجار بیشترین گندم خریداری شده مربوط به شهرستان سقز با ۴۹ هزارتن و سپس قروه با ۳۳ هزار تن است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان عنوان کرد: کمترین گندم خریداری شده هم مربوط به شهرستان مریوان با ۴۳۷ تن است و البته در سایر شهرستان های استان کردستان نیز گندم خوبی خریداری شده است و البته این روند همچنان ادامه دارد.
صالحی با اعلام اینکه مجوز حمل ۲۲۰ هزار تن گندم مازاد برنیاز استان کردستان به سایر استان های کشور صادر شده است، ادامه داد: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون ۷۲ هزارتن گندم مازاد برنیاز استان به استان های تهران، قم، اصفهان، گیلان و البرز صادر شده است.
وی با اشاره به پیش بینی خرید ۷۷۰ هزار تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان کردستان، گفت: مصرف سالانه گندم دراستان ۲۰۰ هزار تن است و گندم مازاد برنیاز استان هم به خارج از استان انتقال داده می شود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان اعلام کرد: تاکنون هیچ مبلغی بابت بهای خرید گندم به حساب کشاورزان استان واریز نشده است و انتظار می رود که در این زمینه و با پیگیری های صورت گرفته هر چه سریعتر زمینه برای پرداخت به کشاورزان فراهم شود.
وی در پایان عنوان کرد: انتظار می رود که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در سطح استان کردستان، کشاورزان با کمترین مشکل بتوانند گندم خود را به مراکز خرید تحویل دهند.