به گزارش خبرگزاری مهر، رایزن فرهنگی کشورمان همراه با هیأتی از اساتید دانشگاه تهران که برای شرکت در همایش بین المللی ارسطو به آتن سفر کرده اند، با حضور در مجموعه مذهبی فرهنگی منطقه نفپکتس با «سوتیریس اسپریدونس» رهبر این صومعه دیدار کرد.
وی در این دیدار با رهبر این صومعه در مورد ضرورت همکاری علما و اساتید ادیان توحیدی برای آشنایی مردم از تعلیمات عالی این مذاهب و ایجاد صلح، برادری و آرامش در جهان گفت و گو و تبادل نظر کرد.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مشکلات پیروان ادیان الهی و دین زدایی که در برخی کشورها صورت می گیرد، تصریح کرد: یکی از وظایف مهم رهبران مذاهب الهی رساندن پیام ادیان توحیدی در زمینه ایجاد صلح، رفاه و زندگی مسالمت آمیز به مردم است تا امکان ایجاد صلح فراگیر، فراهم شود.
وی افراط گرایی، تعصب و اقدامات ضد انسانی گروه های تروریستی و تندرو را نشانه جهل دانست و گفت: همه آزاد اندیشان جهان و به خصوص رهبران دینی وظیفه دارند که برای رهایی از این پدیده شوم، افکار عمومی را از حقایق تعلیمات الهی آگاه و علم و دانش و روحیه انسان دوستی را جانشین جهل و نادانی کنند، تا جوامع انسانی به سمت سعادت سوق یابند.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران با الهام از اسلام راستین و سیره اهل بیت (ع) از بیش از دو دهه گذشته، فعالیتهای گسترده ای را در سطح جهان برای نزدیکی و دوستی میان رهبران و اندیشمندان دینی با برگزاری گفت وگو های دینی داشته است و همچنان گفت وگوهای دینی و فرهنگی را بهترین راه برای کمک به صلح جهانی و مقابله با افراط گرایی و خشونت می داند.
حلمی آمادگی رایزنی فرهنگی ایران را برای احیای مجدد گفت و گوهای دینی و فرهنگی با یونان اعلام و از اسپریدونس دعوت کرد تا ضمن سفر به جمهوری اسلامی ایران، ملاقات هایی با اندیشمندان و علمای مسلمان کشورمان داشته باشد.
رهبر صومعه منطقه نفپکتس نیز ضمن استقبال از این پیشنهاد رایزن فرهنگی کشورمان گفت: گرچه بالا بودن سن من سفر را سخت می کند اما معتقدم که ما باید با علما و اندیشمندان مسلمان ایران روابط و نشست های علمی را افزایش دهیم.
اسپریدونس در ادامه افزود: صومعه و معبد ما دارای امکانات خوبی برای برگزاری همایش های علمی و دینی است و می توانیم برای برگزاری این گفت وگو ها از مؤسسات مدرن این مجموعه استفاده کنیم.
وی جهل را ریشه های بدختی های انسان امروز دانست و تصریح کرد: ادیان الهی برای ایجاد صلح، آرامش و زندگی مسالمت آمیز تمام انسان ها آمده است و بر اجرای عدالت اجتماعی و فراهم آوردن سعادت دنیوی و اخروی بشر تأکید دارند.
برنجکار استاد دانشگاه تهران، پژوهشگر و رئیس هیات اساتید شرکت کننده در کنگره ارسطو ضمن معرفی اعضای هیأت که اساتید رشته های کلام، فلسفه، ادیان، تاریخ و مدیریت هستند، نکاتی را در خصوص ضرورت همکاری رهبران مسلمان و مسیحی برای ترویج ارزش های دینی و معنوی مطرح و از فرصت پیش آمده برای ملاقات اسپریدونس رهبر این صومعه و آشنایی با فعالیت های آنها ابراز خرسندی کرد.
صومعه نفپکتس دارای مراکز رادیویی، سالن های مختلف با تجهیزات مدرن برای برگزاری همایش ها و سمینارهای علمی و دینی است؛ این صومعه یکی ازفعالترین صومعه های یونان و دارای برنامه های منسجم آموزشی و پژوهشی و اردوهایی علمی و پرورشی برای جوانان و نوجوانان یونانی است.