اعضای پارلمان انگلستان در پاسخ به هشدار نخست وزیر این کشور مبنی بر ضرورت حفظ تسلیحات هسته ای، به نوسازی ناوگان زیردریایی های هسته ای این کشور رای مثبت دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، اعضای پارلمان انگلستان موافقت خود را با جایگزینی ناوگان زیردریایی های اتمی این کشور با انواع جدید اعلام کردند.

رای گیری پارلمان بریتانیا پس از آن انجام گرفت که «ترزا می» نخست وزیر تازه کار بریتانیا درباره مخاطرات انصراف از مالکیت تسلیحات هسته ای هشدار داد و آن را قماری ناشی از بی مسئولیتی توصیف کرد.

دولت محافظه کار می به حفظ زرادخانه اتمی انگلستان که با در اختیار داشتن چهار فروند زیردریایی مجهز به موشک های هسته ای تریدنت، نمادی قدرتمند و در عین حال پر هزینه از موقعیت نظامی کشور است، التزام دارد.

به این ترتیب، در پایان جلسه ای شش ساعته، پارلمان انگلستان با ۴۷۲ رای موافق در برابر ۱۱۷ رای مخالف با ساخت زیردریایی های جدیدی که جایگزین ناوگان فعلی شوند، موافقت کرد. طبق برآورد دولت لندن، هزینه احتمالی این جایگزینی ظرف ۲۰ سال آینده ۵۴ میلیارد دلار آمریکا خواهد بود.

این رای گیری با شور و حرارت زیادی همراه بود و موجب دودستگی در اپوزیسیون شد که قاعدتا باید به پیروی از «جرمی کوربین» رهبری حزب کارگر با نوسازی تسلیحات هسته ای مخالفت می کرد.

از سوی دیگر، می در اولین حضوری که پس از قبول مسئولیت نخست وزیری  در برابر نمایندگان مجلس عوام داشت، بی لحظه ای تردید در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان اپوزیسیون که پرسید آیا وی حاضر به فشردن دکمه اعلام جنگ هسته ای است، گفت: بله هستم.

بهانه خانم نخست وزیر برای ارائه چنین پاسخی آن بود که نمی توانیم از زیر بار مسئولیت تامین امنیت مردم بریتانیا شانه خالی کنیم. صرف نظر کردن از تسلیحات هسته ای یک قمار غیر مسئولانه است که دوستانمان را تضعیف و دشمنانمان را متهور می کند.