محمدجواد تشکری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت آفت سفیدک انگور در باغات این استان اظهار کرد: کشاورزان باید پس از برداشت محصول از باغها نسبت به خارج کردن تماماندامها و شاخ و برگهای آلوده از سطح باغات و از بین بردن این شاخهها اقدام و پیشگیریهای لازم را برای جلوگیری از بروز این آفت انجام دهند.
وی بابیان اینکه باید تا پایان اسفندماه امسال هیچ شاخه و برگ آلودهای در باغات استان باقی نماند، افزود: تمام عوامل انتقال آلودگی باید از بین برود و سمپاشیهای محافظتی برای باغهای انگور اجرا شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در فصل بهار سال آینده نیز سمپاشی پیش از گل و بعد از گل ضروری است و تکرار آن با توجه به شرایط آب و هوایی و در صورت لزوم باید هر ده روز یکبار تکرار شود.
تشکری بابیان اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی تمام سمهایی که امسال استفاده و آزمایششده و در کنترل سفیدک داخلی انگورموثر بوده را شناسایی کردهاند گفت: بعضی از این سمها ثبتنشده و برای سال آینده به باغداران معرفی میشود.
وی با اشاره به اینکه برای حمایت از تاکداران و رونق تولید آنها در سالهای آینده نیز پیگیریهای زیادی انجامشده، افزود: برای باغات خسارتدیده در حال پیگیری و رایزنی با مدیریت بحران و صندوق معاونت حفظ نباتات هستیم تا با پرداخت تسهیلات کمبهره برای جبران خسارت و کمک به این کشاورزان پرداخت شود.
این مسئول تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز چنین خسارتهایی پیگیر ایجاد ایستگاه هواشناسی و مرکز پیشآگاهی در استان هستیم تا اطلاعات موردنیاز کشاورزان درزمینهٔ پیشبینیهای آب و هوایی بهموقع و دقیق در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
تشکری افزود: همچنین پیگیری برای ایجاد و راهاندازی پژوهشکده انگور و تشکیل ستاد توسعه باغات در زمینهای شیبدار از دیگر برنامههای پیشنهادی این معاونت است.