به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل نجار در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران، با اشاره به انفجار لوله گاز در محله شهران، گفت: این حادثه در یک ساعت خلوت روی داد و اگر این عنایت الهی نبود قطعا بیش از ۱۰۰ نفر جان خود را در این حادثه کوچک از دست میدادند.
معاون وزیر کشور خطاب به شهرداران و اعضای شوراهای سراسر کشور، گفت: بیتردید میتوانیم خود را در مقابل حوادث ایمن کنیم. دانش و خرد لازم در کشور به همراه اراده و همت وجود دارد لذا باید در مقابل حوادث همگان ایمن شوند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به مکانیابی ساخت و سازها در شهر تهران اشاره کرد و گفت: امروز در توسعه شهری و ساخت و سازهای خود مکانیابی درستی انجام نمیدهیم لذا روی گسل و مسیل ساخت و ساز میکنیم و انتظار داریم سیل به کسی آسیب نرساند. در هنگام بروز حوادث نیز مدیریت بحران باید پاسخگوی تمام مشکلات باشد ولی کسی به این نکته توجه نمیکند که آیا پیش از ساخت و ساز آزمایشهای لازم از جمله آزمایش خاک انجام شده است یا خیر؟
نجار تاکید کرد: اگر خانه و بیمارستان ژاپنی در مقابل حوادث ایمن شده باید بدانیم که آزمایشهای لازم پیش از ساخت و سازها در این کشور به طور دقیق انجام میشود. امروز در شهرهای کشور علاوه بر انجام آزمایشها از مصالح مناسب و کارگران آموزش دیده باید استفاده شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: باید نظارت دقیقی بر ساخت و سازها حاکم شود و در این مسیر شوراها و شهرداران نقش بسزایی را ایفا میکنند. متاسفانه امروز این نظارت ضعیف اعمال میشود در حالیکه راهکار عملکرد بهتر وجود دارد.
وی با اشاره به عمر نسبتا پایین ساختمانها در شهر تهران، افزود: امروز عمر ساختمانها بیش از ۷۰ درصد حدود ۳۵ سال است اما نگران هستیم چون آییننامهها و مقررات را به درستی رعایت نکردیم. باید به کیفیت ساخت و سازهای خود توجه بیشتری داشته باشیم. در این راستا شهرداریها و شوراها ظرفیت بسیار بالایی هستند که میتوانند در این عرصه کمک قابل توجهی باشند.
نجار تاکید کرد: باید شهرها را تابآور کنیم اگرچه نیازمند یک برنامهریزی بلندمدت در این راستا باشیم. در این مسیر میتوانیم از تجربیات سایر کشورها بهرهمند شویم.
در این اجلاس محمود واعظی نیز در نخستین همایش جهانی شوراها و شهرداران با بیان اینکه باید هر چه زودتر به سمت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری پیش برویم گفت: یکی از دغدغههای مهم شهرها ترافیک، آلودگی هوا، معیشت، رفاه و ... است و یکی از راه حلهای رفع این دغدغهها ایجاد شهرهای هوشمند است.
وی با بیان اینکه ایجاد شهر هوشمند یکی از الزامات دنیای کنونی است، گفت: دلایل زیادی برای ایجاد شهر هوشمند وجود دارد که میتوان به رشد سریع فناوری به ویژه آی سی تی، پیچیده شدن زندگی در شهرها، افزایش بهره وری، خدمت رسانی بهتر و ... اشاره کرد.
وزیر ارتباطات مدیریت هوشمند، حمل و نقل هوشمند، امنیت، انرژی، ساختمان هوشمند و ... را از اجزاء شهر هوشمند دانست و گفت: دنیا به سرعت به سمت ایجاد شهرهای هوشمند گام بر میدارد و ما نیز باید خود را آماده کنیم تا بتوانیم اقدامات هوشمندسازی شهرها را هر چه سریعتر پیش ببریم.
واعظی ضمن ارائه آماری از عملکرد وزارت ارتباطات گفت: نسل سوم و چهارم تلفنهای همراه به سرعت در حال گسترش است به گونهای که در ۶۰۰ شهر تلفن همراه نسل سوم و در ۳۰۰ شهر تلفن همراه نسل چهارم وجود دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها ۴.۵ میلیون مشترک اینترنت در کشور وجود داشت گفت:حالا رقم مشترک اینترنت در کشور به ۳۴ میلیون نفر رسیده است.
واعظی با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم هیچ روستایی اینترنت نداشت گفت: اما حالا ۳۱ هزار روستا اینترنت دارند و تا پایان دولت یازدهم تمامی روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار داشته باشند به اینترنت متصل میشوند.
وی با اشاره به تحقیقات کشورهای پیشرفته برای استفاده از فناوریهای پوشیدنی گفت: امروز شاهد هستیم که فناوریهای پوشیدنی رونق گرفته و حتی برخی از کشورها به سمت استفاده از نسل پنجم تلفن همراه گام برداشتهاند که باید شهرهای ما نیز به موازات این پیشرفت به سمت هوشمندسازی گام بردارد.
وی با اشاره به مزیتهای هوشمندسازی گفت: با این حال هوشمندسازی معایب زیادی نیز دارد که از جمله میتوان به نقض حریم خصوصی، تغییر سبک زندگی و ... اشاره کرد.
واعظی در جمع اعضای شوراهای شهر سراسر کشور و تعدادی از شهرداران کلان شهرها گفت: وزارت ارتباطات آمادگی دارد که با شوراهای شهر سراسر کشور همکاریهای لازم برای ایجاد شهر هوشمند را داشته باشد تا گام به گام بتوانیم شهرهای خود را برای هوشمندسازی آماده کنیم.