به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا هاشمی پیش از ظهر پنج شنبه در جلسه کمیته کشاورزی به میزبانی فرمانداری شاهرود با اشاره به کارخانه کنستانتره توحید و مشکلات تملک آن توسط بانک عامل، بیان داشت: تمام مدیران دستگاه های اجرایی باید در ارتباط با راه اندازی کارخانه کنستانتره همکاری کنند چرا که کشاورزان ما طی چهار سال گذشته بابت تعطیلی کارخانه ۲۶میلیارد تومان دچار ضرر و زیان شدند و باید در این راستا اقدام جهادی صورت گیرد.
وی افزود: با پیگیری های صورت گرفته کارخانه کنتسانتره در یک قدمی راه اندازی مجدد قرار دارد که تا پایان سال جاری امیدواریم به بهره برداری برسد چرا که با رفع شدن این بخش دغدغه ۸۵۰نفر از کشاورزان در راستای شعار سال اقدام و عمل برطرف می شود.
مرز هوایی در شاهرود راه اندازی شود
معاون استاندار سمنان همچنین با اشاره به ضرورت راه اندازی مرز هوایی در فرودگاه شاهرود برای گسترش مبادلات اقتصادی، گفت: مرز هوایی می تواند به عنوان یک پایلوت در اقتصاد مقاومتی و به ویژه در بخش کشاورزی به عنوان معرفی یک پتاسیل ویژه برای صادرات ارقام این شهرستان در این حوزه اثر گذار باشد.
هاشمی با اشاره به وظایف صندوق توسعه بخش کشاورزی بیان داشت: امسال اعتبارات تملک دارایی در بخش توسعه صندوق بخش کشاورزی ۴۵درصد افزایش داشته است که در مقایسه با سال گذشته امیدواریم با رایزنی های انجام شده از سر جمع اعتبارات استانی کمیته برنامه ریزی در این حوزه اقدامی صورت گیرد.
وی افزود: داشتن کد بهداشتی را به عنوان اولین دغدغه در این نشست های تخصصی عنوان کردیم که این امر به صورت متعادل صورت گیرد چرا که افزایش فشار به کشاورزان قطعا نمی تواند راندمان مطلوبی به همراه داشته باشد و از سوی دیگر باید به خرده مالک ها و واحدهای صنعتی کوچک بها داد چرا که بیشترین میزان اشتغال در این بخش تعریف شده است.
۱۰پروژه کلیدی در شاهرود وجود دارد
فرماندار شاهرود با اشاره به سفر ابتدای سال هیئت دولت به سمنان گفت: از مجموع ۷۱ پروژه تعداد ۱۰پروژه در شاهرود به عنوان طرح های کلیدی مطرح است که از مجموع ۲۸۴میلیارد تومان اعتبارات استانی در حوزه پروژه های گلوبال و شناور اعتبارات یک هزار میلیارد و ۱۲۳میلیون تومان اعتبار باید در سال ۹۵-۹۶ در بخش کشاورزی به این امر اختصاص پیدا کند.
هاشمی در ادامه بیان داشت: از جمله طرح های گلوبال زیر مجموعه بخش کشاورزی کمک فنی و اعتباری به آبیاری تحت فشار، اجرای شبکه های دهیاری و زهکشی در حوزه مرکزی، اجرای عملیات آب و خاک، تامین زیرساخت های شبکه های گلخانه ای، در حوزه منابع طبیعی برای مقابله با بیابان زایی و در حوزه عملیات آبخیزداری را می توان برشمرد که با تعریف ۱۳ پروژه در غالب شش پروژه خانوار کشاورزی، چهار پروژه جهاد کشاورزی و دو پروژه در حوزه منابع طبیعی تعریف شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان شاهرود به عنوان قطب کشاورزی استان سمنان است توجه به اجرای پروژه ها و طرح ها و تخصیص یافتن اعتبارات گلوبال و شناور و آشنا کردن کشاورزان به مکانیزاسون و آبیاری تحت فشار به دنبال افزایش سطح زیر کشت نیستیم بلکه می خواهیم با مدیریت وضعیت موجود با کمترین مصرف آب به بالابردن راندمان برداشت محصول برسیم.
هاشمی همچنین بیان کرد: ۱۴ میلیارد تومان برای توسعه پارک اکوتوریسم در اختیار مجموع شش شهرداری در شاهرود قرار دارد که امیدواریم همه این بخش ها با در دست گرفتن این امر در پیشرفت شهر ساعی باشند.