به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های آمریکایی، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا، موضوع «باز گرداندن امنیت» را به عنوان پیام اصلی سخنرانی خود در آخرین شب برگزاری مجمع ملی جمهوریخواهان مطرح کرد.
وی در این سخنرانی از هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات، به عنوان بخشی از حلقه سیاسی که مشکلات کنونی را به بار آورده است، انتقاد کرد.
به گفته این میلیاردر ۷۰ ساله اهل نیویورک، شهروندان آمریکایی نه تنها در داخل کشور با«فاجعه» روبرو بودهاند، بلکه تحقیر شدنهای پی در پی در عرصه بین المللی را نیز تجربه کردهاند.
دونالد ترامپ در ابتدای سخنرانی خود، با اشاره به چالشهای کنونی جامعه آمریکا، خطاب به مردم گفت: «پیامی برای همه شما دارم: جرم و جنایت و خشونت که امروز جامعه ما دچار آن شده، به زودی به پایان خواهد رسید. از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷، امنیت بازگردانده خواهد شد».
وی در ادامه گفت: «خشونتهای ناشی از به کارگیری اسلحه در بسیاری از شهرهای آمریکا و ۱۸۰ هزار مهاجر غیرقانونی با پیشینههای کیفری در سراسر کشور که آزادانه میچرخند و شهروندان صلحجوی ما را تهدید میکنند».
در زمینه اقتصاد، وی با اشاره به نرخ بیکاری و مشکلات اقتصادی داخل آمریکا، ضمن انتقاد از باراک اوباما برای افزایش میزان بدهیهای ملی آمریکا، وعده رفع مشکلات جاری را داد و گفت طبقه متوسط آمریکا و شرکتها از کاهش نرخ مالیت بهره مند خواهند شد و سیستم مالیاتی برای همه ساده و روشن خواهد شد.
دونالد ترامپ، که مانند دیگر جمهوریخواهان از منتقدان توافق هستهای تیر ماه ۱۳۹۴ دولت باراک اوباما به عنوان طرف اصلی گفتوگوهای گروه ۱+۵ با ایران بوده است، در ادامه آن توافق را یکی از «بدترین توافقهایی» دانست که تا به حال به دست آمده است.
نامزد حزب حمهوریخواه در ادامه با اشاره به تحقیر بین المللی آمریکا در جریان دستگیری ملوانهای آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «همه ما تصاویر ملوانهای اسیر شده مان را به یاد میآوریم که جلوی ایرانیها، در حالی که لوله اسلحه به سمت گرفته شده بود، زانو زده بودند. این فقط کمی بعد از توافق هستهای با ایران بود؛ توافقی که ۱۵۰ میلیارد دلار را به ایران باز گرداند».
او سوریه را نیز یکی دیگر از موارد تحقیر شدن آمریکا دانسته و ادعا کرد: «وقتی باراک اوباما درباره سوریه خط قرمز تعیین کرد و بعد از آن که رژیم بشار اسد از سلاح های شیمیایی برای سرکوب مخالفان استفاده کرد، به هشدار خود عمل نکرد، ما بار دیگر تحقیر شدیم».
وی در انتقاد از هیلاری کلینتون، رقیب اصلی خود و وزیر خارجه پیشین باراک اوباما، با بیان این که «لیبی در حال همکاری بود؛ در مصر صلح بود؛ عراق شاهد کاهش خشونتها بود و ایران با تحریمها در حال خفه شدن بود و سوریه هم تحت کنترل بود» این پرسش را مطرح کرد که حال «بعد از حضور کلینتون در مقام وزارت خارجه، ما چه داریم؟ داعش در منطقه و جهان پخش شده است. لیبی نابود شده است و سفیر ما و کارکنانش بدون هیچ کمکی کشته شدند. مصر به سمت تندروهای اخوان المسلمین رفت و در نهایت نظامیها کنترل آن کشور را به دست گرفتند. عراق که در هرج و مرج است؛ و ایران هم در مسیر سلاح اتمی است. سوریه در جنگ داخلی غرق است و بحران مهاجرت ناشی از آن غرب را تهدید میکند».
نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه، در انتقاد از دموکراتها گفت: «تا زمانی که ما تحت رهبری سیاستمدارانی هستیم که آمریکا را در اولویت قرار نمیدهند، مطمئن باشیم که سایر ملتها با آمریکا با احترام رفتار نخواهند کرد».
دونالد ترامپ گفت: «هیلاری کلینتون در دوران ریاست بر وزارت امور خارجه آمریکا میراث دار مرگ، ویرانی، تروریسم و ضعف بود، [از اینرو] میراث هیلاری کلینتون نباید میراث آمریکا باشد ... مشکلاتی که ما امروز با آنها روبرو هستیم – فقر و خشونت در خانه، و جنگ و ویرانی در خارج از کشور – تنها زمانی باقی خواهند ماند که همچنان به همان سیاستمدارهایی تکیه کنیم که مسبب آنها بوده اند».
وی در پایان گفت: «من به صحنه سیاست پیوستهام تا صاحبان قدرت دیگر به مردمی که توان دفاع از خود را ندارند، آسیب نزنند. هیچ کس بهتر از من این سیستم را نمی شناسد؛ به همین دلیل است که من به تنهایی میتوانم آن را اصلاح کنم».
گفتنی است که در نظرسنجی انجام شده توسط شبکه خبری سی ان ان، حدود ۵۷درصد از بینندگان نظر بسیار مثبت و ۱۸ درصد نظر مثبت نسبت به سخنرانی ترامپ داشتند و در مقابل، ۲۴ درصد دیدگاه منفی نسبت به این سخنرانی داشتند.
کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه در حالی به کار خود پایان داد که کنوانسیون حزب رقیب قرار است هفته آینده در شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا برگزار و هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا به عنوان نامزد اصلی دموکرات ها معرفی شود.