به گزارش خبرنگار مهر، منصور جلیلوند ظهر شنبه به مناسبت هفته ملی مهارت در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در سالن جلسات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اظهارداشت: در حال حاضر ۱۱ مرکز ثابت در استان با ۷۲ کارگاه ثابت در حوزه های صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ و هنر خدمات فنی و مهارتی ارائه می کنند.
جلیلوند بیان کرد: در حال حاضر آموزش های فنی و حرفه ای در پادگانها، مراکز ترک اعتیاد، زندان، بیمارستانها، حوزه های روستایی، مراکز جوار دانشگاهی، صنایع و صنوف ارائه می شود تا سطح مهارتی افراد ارتقاء یابد.
جلیلوند بیان کرد: با شناسایی جامعه هدف برای همه کسانی که به نوعی نیازمند مهارت آموزی برای ورود به بازار کار هستند برنامه ریزی کرده ایم و کلاس آموزشی داریم که این مهارت آموزی در واحدهای ثابت و سیار صورت می گیرد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین از فعالیت ۲۰۲ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان هم خبرداد و افزود: ۱۸۱ آموزشگاه ویژه بانوان و ۱۹ اموزشگاه نیز برای آقایان در استان راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد ۷۷ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان فعال است و دو آموزشگاه نیز بصورت دو منظوره خدمات ارائه می کند.
جلیلوند با اشاره به برنامه های سال جاری یادآورشد: حمایت از بخش خصوصی، تنوع بخشی به آموزش ها، توانمندسازی افراد در مناطق محروم از جمله برناهه های پیش بینی شده این اداره کل است.
وی از تعریف ۶ هزار استاندارد آموزشی در حوزه های محتلف استان خبر داد و افزود: هر استاندارد در آموزش های فنی و حرفه ای بر اساس یک شغل تعریف شده است.
اجرای طرح آموزش مادران کارآفرینپرور در قزوین
وی در ادامه از اجرای طرح آموزش مادران کارآفرینپرور در قزوین خبر داد و گفت: در این طرح بینظیر با استفاده از توان و ظرفیت مادران در راستای پرورش کودکان و فرزندان کارآفرین بهره گرفته میشود و در نیمه دوم سال جاری اجرایی خواهد شد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین افزود: اگر کشوری دارای نیروی ماهر و متخصص باشد می تواند اقتصاد خود را شکوفا کرده و به اشتغال و تولید هم کمک کندلذا دراین مسیر مهمترین رسالت این اداره بسترسازی برای آموزش گروههای سنی مختلف باتوجه به نیازهای بازار کار است که تاکنون نیز موفق عمل کرده ایم.
جلیلوند گفت: در حال حاضر تفاهم نامه هایی با پارک علم وفناوری، کمیته امداد، صنعت و معدن، بسیج سازندگی، بهزیستی و میراث فرهنگی به منظور بهره مندی بیشتر از مهارت های آموزشی منعقد شده است.
برگزاری هفدهمین دوره مسابقات المپیاد ملی مهارت
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین اظهارداشت: المپیاد ملی مهارت همه ساله در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برای جوانان برگزار می شود قبول شدگان در مرحله شهرستانی به مرحله استانی معرفی می شوند و در نهایت برگزیدگان استانی برای مسابقات کشوری انتخاب می شوند.
جلیلوند بیان کرد: مرحله شهرستانی هفدهمین دوره المپیاد ملی مهارت در قزوین همزمان با سایر استان های کشور در ۲۴ اردیبهشت ماه امسال در استان برگزار شد.
وی افزود: برای حضور در این دوره از رقابت ها یک هزار و ۳۸۹ نفر ثبت نام کردند که ۵۷ نفر در این دوره از رقابت ها به مرحله استانی که قرار است روزهای هفتم و هشتم مرداد ماه برگزار شود، راه یافتند.
جلیلوند تصریح کرد: شرکت کنندگان در ۱۷ رشته خیاطی، مگاترونیک، فرز و تراش CNC، جوشکاری، فناوری اتومبیل، طراحی وب، لوله کشی گرمایشی، کابینت سازی، تاسیسات الکتریکی، کاشی کاری دیوار و کف، جواهرسازی، طراحی مهندسی مکانیک، ساخت و تولید و الکترونیک با یکدیگر رقابت می کنند.
وی افزود: مسابقات ملی مهارت هر دو سال یک بار در جهان برگزار می شود و برگزیدگان مهارتی کشورهای جهان در رشته های مختلف با هم به رقابت می پردازند.
جلیلوند بیان کرد: این دوره از مسابقات جهانی ملی مهارت سال ۲۰۱۷ در ابوظبی برگزار می شود که امیدواریم شاهد شرکت کنندگان ایرانی در این مرحله نیز باشیم.
وی در ادامه از برپایی نمایشگاه دستاوردهای فنی و حرفه ای در شهر محمدیه خبر داد و افزود: این نمایشگاه از اول مرداد به مدت ۶ روز برای بازدید عموم مردم دایر خواهد بود.
۳۱ تیرماه تا شش مرداد ماه به عنوان هفته ملی مهارت نام گذاری شده است.