به گزارش خبرنگار مهر، حسینقلی قوانلو شامگاه یکشنبه در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و کمیته برونگرایی و جذب سرمایهگذار خارجی در استان گلستان اظهار کرد: بهغیراز سال گذشته که عراق اصلیترین بازار هدف صادراتی گلستان بود، ترکمنستان بازار اصلی صادرات استان بوده است.
وی افزود: تا سال گذشته بین ۵۰ تا ۶۰ درصد محصولات صادرات گلستان به ترکمنستان صادر میشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان مشکلات ارزی را دلیل اصلی کاهش صادرات به ترکمنستان دانست و گفت: هماکنون ۱۰ درصد از نیازهای وارداتی ترکمنستان از گلستان تأمین میشود.
وی به هممرز بودن جمهوری اسلامی ایران و چهار استان شمالی «گلستان، مازندران، خراسان شمالی و خراسان رضوی» با ترکمنستان اشاره و تصریح کرد: ما میتوانیم طی دو الی سه سال ۲۰ درصد نیازهای وارداتی آنها را تأمین کنیم.
قوانلو بر رصد، پیگیری و رفع مشکلات صادراتی تأکید و خاطرنشان کرد: استان گلستان با دارا بودن مرز ریلی، زمینی و در صورت تصویب منطقه آزاد اینچه برون درون مایه ای برای رشد و توسعه تجارت خواهد بود.
وی به تشکیل میز ترکمنستان با کمک سازمان توسعه تجارت اشاره و اضافه کرد: در این میز اهم مشکلات تجار و بازرگانان احصاء شده و آنها خواستار حل و تسهیل فرآیند ویزای فعالان اقتصادی هستند.
قوانلو متذکر شد: اعتقادداریم اگر هر چه زودتر مشکل ویزا حل شود، تجار و بازرگانان خودشان میتوانند مابقی مشکلات را حل کنند و توسعه صادرات تسهیل میشود.
وی یادآور شد: فعالان اقتصادی در شرایط سخت تحریم توانستند راههای نقلوانتقال پول را پیدا کنند اگر مراودات بیشتر باشد سایر مشکلات خودبهخود حل خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان به دیگر مشکلات تجار و بازرگانان گلستانی اشاره و اضافه کرد:سختگیریهای کشور ترکمنستان و ابعاد امنیتی تردد کامیون به این کشور را با مشکل مواجه کرده که این مهم نیز باید بهمرورزمان برطرف شود.
قوانلو همچنین خواستار تسریع آئیننامه اجرایی مشوقهای صادراتی شد و افزود: صادرات احتیاج به مشوق دارد، یکی از ظرفیتهای بزرگ استان گلستان تولید و صادرات طیور است ۱۰۰ هزار تن ظرفیت خالی طیور در استان وجود دارد که باید در این راستا مشوقهای صادراتی در نظر گرفته شود.