به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در گردهمایی مشاوران امور روحانیون استانداران سراسر کشور با بیان اینکه در شرایط حاکمیت نظام جمهوری اسلامی مسئولین همراه روحانیت هستند، گفت: باید کارهای فرهنگی را براساس آمار پیش ببریم و اگر قرار است اقداماتی در این حوزه در شهر و یا استانی انجام شود مبتنی بر کار کارشناسی صحیح و بهره گیری از آمار و ارقام صحیح و منطقی باشد، تا در نهایت نتیجه آن به صورت واقعی مشخص شود چراکه تا آمار نباشد نمی توان ارزیابی دقیقی از اقدامات انجام شده داشت.
وی با بیان اینکه استانداران در میدان دادن به مشاوران روحانی خود در سراسر کشور متفاوت هستند، افزود: به همت وزیر کشور فضایی برای مشاوران روحانی باز شده که این امر در خور تحسین است.
مدیر حوزه های علیمه کشور با بیان اینکه مسئولین و مشاوران روحانی در سراسر کشور باید در فعالیت های فرهنگی و دینی نگاه آماری داشته باشند و این مهم، نه یک مطالبه بلکه یک ضرورت است، اظهار داشت: در دنیای امروز کنش گرهای اجتماعی متعدد شده اند و برای مثال ۵۰ سال قبل علوم مرجع جامعه شناسی محدود به چند قشر خاص بود که مهمترین آن روحانیون بود، اما امروز گروه های مرجع فراوان تر هستند و ما باید در جغرفیای جدید جایگاه خود را پیدا کنیم.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه ادبیات ما ادبیات مطالبه گری نیست، بلکه معتقدیم ما باید به عنوان روحانیون به مطالبات مردم جواب دهیم، عنوان کرد: روحانیت در برابر آسیب های اجتماعی مسئولیت دارد.
مسئولیت روحانیون در برابر آسیب های اجتماعی
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۱ میلیون حاشیه نشینی برای جامعه اسلامی ننگ است و روحانیت باید نسبت به مسائل آسیب های اجتماعی اهتمام داشته و نقش آفرینی کند و در کنار آن کمک و راهنمای مسئولین باشد.
مدیر حوزه های علیمه کشور با تاکید بر اینکه نظام اسلامی و دولت و مجموعه مسئولین و روحانیت در برابر آسیب های اجتماعی مسئولین دارد، گفت: مشاوران روحاینت استانداران در سراسر کشور، باید نسبت به حل آسیب های اجتماعی فکر کرده و نسبت به آنها اهتمام داشته باشند و در کنار آن مسئولین را راهنمایی کنند.
آیت الله اعرافی با اشاره به فعالیت شوراهای فرهنگی و علمی استانها گفت: این شوراها نقش مهمی دارند اما متاسفانه بیش از ۵۰ درصد انتظاری که از آنان می رود بر آورده نمی شود؛ ۷ تا ۸ شورای مهم در همه استانها از جمله شورای آموزش و پرورش، ستاد اقامه نماز، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و غیره وجود دارد که اگر این شوراها در جایگاه اصلی خود قرار گیرند و استانداران و امامان جمعه، نسبت به آنها توجه ویژه ای داشته باشند، بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: مشاوران روحانی استانداران در سراسر کشور باید ذهن استانداران و امامان جمعه را برای تقویت شوراهای فرهنگی هر استان فعال کنند تا در نهایت با وجود دبیرخانه فعال برای هر کدام از این شوراها و همچنین پیگری مصوبات آنها بسیاری از گره های فرهنگی و اجتماعی جامعه باز شود.
اعرافی با بیان اینکه باید شرایط به سمتی پیش رود که هر ۵۰۰ نفر یک مسجد برای مراجعه داشته باشند؛ گفت: در برخی از شهرها هر صد یا ۲۰۰ نفر یک مسجد دارند، اما در شهر مهمی چون تهران برای هر چند هزار نفر یک مسجد وجود دارد و در خود قم هم، تعداد مساجد در حد مطلوبی نیست.
تدوین طرح ترسیم مسجد در تراز انقلاب اسلامی
وی تاکید کرد: در حال تهیه طرحی برای ترسیم مسجد در تراز انقلاب اسلامی با شاخصه های مشخصی هستیم.
مدیر حوزه های علیمه کشور با بیان اینکه امامان جماعت جایگاه ویژه ای در مسحجد تراز انقلاب اسلامی دارند، گفت: امام جماعت باید با نگاهی سنجیده جوانان را جذب مسجد کند چراکه در صورت جذب جوانان به مساجد بسیاری از آسیب ها و مسائل اجتماعی خود به خود حل و فصل خواهد شد.
اعرافی با بیان اینکه مشاوران روحانی استانداران در سراسر کشور باید نسبت به مسئله نشاط اجتماعی توجه ویژه ای داشته باشند، اظهار داشت: برخی معتقدند تنها با برگزاری کنسرت ها و برنامه های مشابه نشاط اجتماعی حاصل می شود اما حقیقت این است که نشاط اجتماعی با بسیاری از هنرهای مشروع و برنامه های جذاب قابل تامین خواهد بود.
وی عنوان کرد: بنابراین روحانیون نباید در مقابل مباحث نشاط اجتماعی موضع تقابلی بگیرند ما معتقدیم این که جامعه از نشاط برخوردار باشد بسیار مطلوب است و از راه های مشروع می توان به آن رسید.
تشکیل اتاق های فکر نخبگان در استان ها توسط روحانیون
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه باید مشاوران روحانی استانداران در سراسر کشور نسبت به تشکیل اتاق فکر نخبگان برای ارائه مشاوره به مسئولین اقدام کنند، گفت: از وظایف دیگر روحانیون مشاور استاندار برنامه ریزی برای احیای موقوفات و همچنین احداث موقوفات جدید به ویژه برای حوزه های علمیه است.
اعرافی با بیان اینکه مشاوران روحانی استانداران در سراسر کشور باید، حلقه واسط بین مسئولین و حوزه های علمیه باشند، گفت: انتقال آگاهی ها و آمارهای مختلف به حوزه های علمیه بسیار مفید خواهد بود چراکه این آمارها در برنامه ریزی حوزه های علمیه اثر دارد و آنها را در عرصه های مختلف فعال خواهد کرد.