به گزارش خبرنگار مهر، کمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان، عصر امروز (دوشنبه) در دیدار با هیاتی از موسسه مطالعات تحلیل های دفاعی هند، اظهار داشت: مولفه های قدرت طبیعتا توانایی دفاعی توسعه اقتصادی حفظ استقلال ارزش ها و فرهنگ یک ملت است.
وی گفت: کشورها باید بتوانند در قبال تهاجمات دشمنان به صورت مستقیم یا نیابتی و یا جنگ نرم که هویت کشورها را هدف قرار می دهند، ایستادگی کنند.
خرازی ادامه داد: ما باید پایه های قدرت خودمان را افزایش بدهیم. اگر امروز ایران و هند به عنوان دو کشور مستقل و قدرت منطقه ای روی مولفه های قدرت سرمایه گذاری کردند، می توانند در قبال فشارهای بیگانگان ایستادگی کنند.
وزیر امور خارجه اسبق ایران گفت: در این زمان کشورهای مستقلی که در امنیت به سر می برند برای حفظ امنیت کشورهای منطقه وظیفه دارند . مانند کمک های ایران به عراق، سوریه و دیگر جاها که تروریسم نتواند کل منطقه را تحت سیطره خود درآورد.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ما چاره ای جز این نداریم که در قبال این فشارها بایستیم و حیات ما در این است. ایران و هند وظیفه دارند با یکدیگر در ابعاد مختلف همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه قرر داد چابهار در راستای توسعه همکاریها است گفت: بسیاری از مشکلات ما در منطقه از فقر وبیکاری است و آسیای میانه یکی از حوزههای پر خطر محسوب می شود.
خرازی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: رابطه اقتصاد و امنیت یک رابطه دوسویه است و برای توسعه اقتصادی، امنیت امری لازم است. نفس توسعه اقتصادی، امنیتآور است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: من فکر میکنم توسعه روابط اقتصادی میان هند و پاکستان میتواند به امنیت منطقهای و توسعه روابط میان دو کشور کمک کند.
وی افزود: به همین دلیل است که ما سالها صحبت از روابط در حوزه انرژی میکنیم که این از طریق خط لوله میان ایران، پاکستان و هند انجام میشود و ما اسم آن را پروژه لوله صلح گذاشتهایم چرا که میتواند در منطقه امنیتآفرین باشد و همچنین در مسائل میان هند و پاکستان هم تأثیر مثبت بگذارد.
وی گفت: متأسفیم که این پروژه تاکنون محقق نشده است اما ایران آمادگی کامل برای اجرای این پروژه را دارد و این یک اراده ملی میخواهد؛ هم در سطح هند و هم در سطح پاکستان که نهایتاً به تحقق این پروژه منجر شود و در امنیت منطقه تأثیرگذار باشد.
وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به اینکه میان ایران و هند، گنجینه فرهنگی غنیای وجود دارد، افزود: توسعه روابط فرهنگی میتواند بستر تفاهمات در حوزههای دیگر را فراهم کند.
خرازی خاطرنشان کرد: ایران و هند میتوانند یکدیگر را بهتر درک کنند و نگاه مشترکی در حوزه اقتصادی داشته باشند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در بستر فرهنگی بسیار مهم و حیاتی است، گفت: ایران در آموزش زبان فارسی در هند بسیار اهتمام دارد و دولت هند هم این اهمیت را به زبان فارسی قائل است و از طرفی دیگر مصلحت هند هم در این است که زبان فارسی در آن کشور توسعه پیدا کند.
رئیس مؤسسه مطالعات تحلیلهای دفاعی هند گفت: هند چالشهای بسیاری را داشت که اینها همه نیازمند مدیریت گستردهای بود، ما تحریمهایی را پشت سر گذاشتیم که ایرانیها با آن به خوبی آشنا هستند و بسیار خوشحالیم که ایران هم از این مرحله تحریمها در حال عبور است و میتواند به یکی از تأثیرگذارترین کشورهای منطقه از نظر ثباتبخشی به منطقه تبدیل شود.
خرازی اظهار داشت: برخی مؤسسات چند وجهی مثل شورای امنیت سازمان ملل، در حال از دست دادن کارکرد خودشان هستند، قدرتهای بزرگ، مشکلات امنیتی که به وجود میآید را نمیتوانند حل کنند؛ در حالی که همین شورای امنیت را خود قدرتهای بزرگ ایجاد کردهاند و میدانستند که چنین مشکلاتی را هم پیشرو خواهیم داشت.