یک استاد هیدرولوژی دانشگاه تهران با بیان این که جمعیت زیادی از مشکلات آب متاثر هستند و اگر مردم شیوه زندگی خود را تغییر دهند بخشی از مشکلات آب حل می‌شود گفت: مسئله آب یک مسئله اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار مهر، بنفشه زهرایی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست هم اندیشی هنرمندان و کارشناسان محیط زیست درباره تغییر اقلیم، گفت: آب یک مسئله اجتماعی است، زیرا مشکلات عدیده ای را ایجاد کرده و جمعیت بسیار زیادی متاثر از مشکلات آب هستند. از سوی دیگر، اگر مردم شیوه زندگی خود را تغییر دهند، روش های امید بخشی برای حل مشکل آب وجود دارد. بنابراین مسئله آب یک مسئله اجتماعی است.

وی افزود: وظیفه هنرمندان و کسانی که با مردم در تماسند این است که خواست اجتماعی را برای بهبود وضعیت مدیریت منابع آب و محیط زیست افزایش دهند و آنگاه دولت ناگزیر است به هر شکلی که شده آن را فراهم کند.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: تا زمانی که خواست مردم برای تغییر مسائل محیط زیستی نباشد، نمی توانیم منتظر باشیم که دولت کاری کند، چون مسائل محیط زیستی پیچیدگی و هزینه بالایی دارند و به همین دلیل هیچگاه در اولویت دولت نیستند.

زهرایی با اعلام اینکه امیدواریم تلاش ارزشمندی که شروع شده تا آذرماه ادامه پیدا کند، اعلام کرد: در ۱۵ آذرماه کنفرانس آب و محیط زیست در هزاره جدید، آموزش و ظرفیت سازی را در دانشگاه تهران خواهیم داشت.

وی در توضیح اهداف این کنفرانس گفت: می خواهیم خلاء های آموزش در برنامه رسمی دانشگاه ها را شناسایی کنیم. گفتمانی درباره خلاء ها و نقاط قوت و ضعف ایجاد کنیم. پتانسیل های موجود برای ظرفیت سازی جهت اجتماعی کردن مسئله آب را شناسایی کنیم و کارگاه هایی آموزشی درباره شیوه آموزش به مردم، کودکان، متخصصان و غیره برگزار کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: همچنین کارگاهی آموزشی با عنوان آب و رسانه توسط مرکز منطقه ای مدیریت آب یونسکو به سفارش یونسکو و توسط مدرسان داخلی و خارجی برای خبرنگاران برگزار خواهیم کرد.

وی در پایان برگزاری میزگردی تخصصی در حوزه نقش رسانه ها و هنرمندان درباره فرهنگ سازی در حوزه آب و چالش ها و فرصت های موجود و همچنین جشنواره هایی برای معرفی آثار هنری با موضوعات مورد بحث در این کنفرانس را از دیگر اهداف کنفرانس آب و محیط زیست در هزاره جدید عنوان کرد.