بجنورد - کارشناس بیماری‌های واگیر و زئونوز مرکز بهداشت بجنورد گفت: در حال حاضر پدیده‌ای به نام بیماری مالاریا در خراسان شمالی وجود ندارد.

فضل الله پسندیده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با وجود داشتن پشه ناقل مالاریا و نبود بیمار مالاریایی در این استان، چرخه انتقال این بیماری کامل نیست.

وی تصریح کرد: اما با این وجود همواره پیشگیری، کنترل و نمونه گیری از افراد و مکان‌هایی که امکان  وجود پشه ناقل مالاریا  دارند، از سوی این مرکز انجام می‌شود.

پسندیده افزود: نمونه‌های انجام شده به تهران ارسال می‌شوند تا درصد آلودگی‌های آن‌ها مشخص شود؛ اما خوشبختانه تاکنون موردی مبنی بر وجود بیماری مالاریا در این استان مشاهده نشده است.

وی تصریح کرد: بهورزان اقدامات کنترل این بیماری را بر عهده دارند و بیمارانی که مبتلا به تب و عرق شبانه هستند و معمولا به شمال یا جنوب کشور سفر کرده‌اند، با آزمایش و کنترل‌های لازم رصد می‌شوند.

به گفته پسندیده برای پیشگیری از بروز این بیماری بهتر است مسافرین در مناطق مالاریا خیز از کرم‌های دور کننده حشرات، استفاده از پشه بند موقع خواب و مهیا نکردن محیط برای پرورش این پشه‌ها استفاده کنند.
 تب مالت بیماری شایع و قابل انتقال

کارشناس بیماری‌های واگیر  مرکز بهداشت بجنورد در ادامه گفت: تب مالت یکی از بیماری شایع و قابل انتقال از حیوان به انسان در این استان است.
پسندیده اظهار داشت: این بیماری به دلیل استفاده عموم مردم از شیر و فراورده‌های لبنی غیر بهداشتی در استان بیشتر مشاهده می‌شود.

وی تصریح کرد: تماس با ترشحات حیوانات آلوده، استفاده از بستی های و پنیرهای محلی که از شیرهای نجوشیده تهیه شده‌اند  موجب بروز این بیماری است.

به گفته وی به این بیماری اصطلاحا بیماری هزار چهره گفته می‌شود و علایم بسیاری دارد که به راحتی قابل تشخیص نیست.

وی در خصوص راه‌های قابل پیشگیری از این بیماری افزود: استفاده از مواد غذایی بهداشتی و شیر جوشیده محلی که باید یک تا دو دقیقه در دمای جوش برای از بین بردن باکتری‌ها هم زده شود تا باکتری تب مالت آن از بین برود و همچنین قراردادن پنیرهای محلی به مدت یک ماه تا ۴۵ روز در آب نمک، می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد.

پسندیده توصیه کرد که با توجه به فصل گرما از خوردن بستنی‌های محلی تا حد ممکن خودداری و در صورت ضرورت از مراکز قابل اطمینان استفاده شود.