به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور در دومین کارگاه آموزشی سراسری معاونان حفاظت و امور اراضی کشور که صبح چهارشنبه در مرکز آموزشی شهید جوانشیر استان البرز برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قوانین تا حد زیادی بازدارنده هستند اما به روزرسانی نیاز است.
وی با بیان اینکه قانون حفاظت امور اراضی به تنهایی قادر به رفع مشکلات نیست، افزود: همه دستگاه های مربوطه در این عرصه باید وارد عمل شوند تا مشکلات موجود برطرف شود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها خاطرنشان کرد: سازمان جنگل ها فصل مشترکی با وزارت نیرو، راه و شهرسازی و غیره ایجاد کرده از طرفی دستگاه های مجری قانون باید مرزبندی از قوانین داشته باشند.
اسناد ۱۳۵ میلیون هکتار اراضی کشور کاداستری می شود
وی با اشاره به اینکه در سواحل عمان، خزر و خلیج فارس با یک عقب افتادگی مواجه هستیم، تصریح کرد: خوشبختانه با اجرایی شدن نقشه های کاداستری حرائم مشخص شده است.
منصور با اعلام اینکه بر اساس قانون حدنگاری باید در کل کشور نقشه های کاداستری اجرا و اراضی شهری و غیرشهری در این سامانه ثبت شود، افزود: مردم و دستگاه های دولتی موظف هستند در یک دوره زمانی به منظور تبدیل اسناد عادی به اسناد کاداستری اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه ۱۳۵ میلیون هکتار در کشور باید به اسناد کاداستری تبدیل شود که از این میزان ۸ میلیون هکتار دارای سند اولیه بود، گفت: ۱۲۵ هکتار اسناد دریافت شده قبلی باید به اسناد کاداستری تبدیل شود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها تصریح کرد: با تخصیص اعتبار مناسب ظرف مدت زمان دو سال اراضی ملی و ساحلی کاداستری می شود که با اجرایی شدن این مهم بسیاری از مسائل ناشی از تصرفات غیر مجاز و جعل سند برطرف می شود.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۲۱ میلیون هکتار از اراضی ملی کاداستری شده است، افزود: ۲۰ میلیون هکتار از اراضی ملی برای کاداستری شدن مورد هدف قرار گرفته است.
یک پنجم میانگین جهانی نیروی حفاظتی در ایران وجود دارد
منصور تصریح کرد: در حال حاضر در قوانین کشور جرمی تحت عنوان زمین خواری وجود ندارد که این نقص در این حوزه محسوب می شود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها بیان کرد: اقداماتی نظیر تصرف غیرمجاز، تغییر کاربری اراضی کشاورزی، جعل سند و فروش زمین به این صورت را می توان زمین خواری تلقی کرد.
وی با اشاره به اینکه تصرف اراضی ملی در نقاطی که ویژگی خاص توریستی، آب و هوایی و اقتصادی دارند، پر رنگ تر است، افزود: ارائه خدمات زیربنایی در مناطقی که مورد تصرف غیرقانونی گرفته باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کمتر از یک پنجم میانگین جهانی نیروی حفاظتی در کشور وجود دارد، گفت: سال گذشته ۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور توسط مردم تحت حفاظت قرار گرفته و بنا داریم این مهم در سال جاری به ۱۲ میلیون هکتار افزایش پیدا کند.
منصور در پایان با تاکید بر لزوم بهره گیری از مشارکت مردمی در بحث حفاظت، بیان کرد: حفاظت از توسعه مهمتر است چرا که توسعه به هزینه بالایی نیاز دارد.