به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران روز سه شنبه ۵ مردادماه از پارک علم و فناوری پردیس دیدار کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این سفر که با همراهی بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس، مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان و نبوی، رییس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران صورت گرفت، مورد استقبال گرم مهدی صفاری نیا، رییس پارک فناوری قرار گرفت. در ابتدای این دیدار صفاری نیا گزارشی مبسوط از تاریخچه فعالیت های این حلقه واسطه دانش و صنعت ارائه نمود.
معاون رییس جمهور با اشاره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین مرکز علم و فناوری در غرب آسیا آن را مایه مباهات دانست و ضمن مقایسه این مرکز با مراکز موجود در کشورهایی نظیر کره جنوبی و چین اظهار داشت: ضروریست افق دیدمان را از شرایط کنونی بسیار بلندتر ببینیم و تنها راه صیانت کشور در جمیع جهات حتی استقلال سیاسی پرداختن به مسائل علمی و فنی است.
صالحی افزود: این امر باید مبتنی بر عناصر قدرتی باشد که بتواند پیشبرنده باشد و علم و فناوری پیشبرنده اقتصاد، تجارت، فرهنگ و دیگر جنبه های جامعه است. مقام معظم رهبری روی این موضوع بسیار تاکید دارند و به دولت، مردم و دانشگاهیان تذکر داده اند که در بستر اسلام به سوی علم و فناوری حرکت کنیم، وقتی هدف مقدس باشد از طریق علم و فناوری شتاب می گیریم.
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مجموعه اقدامات داخل کشور باعث امید می شود، به افزایش تعداد دانشجو و فارغ التحصیلان دانشگاهی بعد از انقلاب پرداخت و گفت: اکنون سالی چند هزار PhD تربیت می کنیم. اگر اینها را درست مدیریت کنیم و ابتکار به خرج دهیم، می توانیم امیدوار باشیم فاصله با کشورهایی که زمانی هم سطح ما بودند، کم بشود. چیزهایی مثل استارت آپ و یا شتابدهنده یا انکوباتور را که از آنها اقتباس می کنیم، خوب هستند اما کافی نیست. باید ببینیم خودمان با ابتکار با داشتن این ۵ میلیون تحصیلکرده چه کاری می توانیم انجام دهیم. ما مشوق باشیم و خودشان بروند فعالیت علمی و فناوری کنند. ما باید توقعمان را خیلی بالا ببریم.
صالحی سوق دانشجویان را به سمت رشته هایی مثل فیزیک، ریاضی و بیولوژی را موجب پیشرفت مهندسی در کشور دانست و بر استفاده از ایرانیان متخصص مقیم خارج کشور تاکید کرد.
معاون رییس جمهور با مهم دانستن برقراری ارتباط علمی و فناوری با متخصصان و شرکت های خارجی، خاطرنشان کرد: باید شرکت ها را تشویق کنیم با هم جنس خودشان در بیرون وصل شوند. این کار باعث رشد آنها، انتقال دانش فنی، اعتماد سازی و برند سازی می شود. خوداتکایی و خودکفایی خوب است اما از جهتی می تواند خطرناک باشد. سقف پرواز ما کوتاه است مگر اینکه با دیگران در تماس باشیم.
صالحی تاکید کرد: باید خودمان را با قواعد بازی دهکده جهانی وفق بدهیم.
معاون رییس جمهور پس از بازدید از نمایشگاه دائمی دستاوردهای شرکت های پارک فناوری پردیس تصریح کرد: به عنوان یک ایرانی به خود بالیدم و اطمینان خاطری در من پیدا شد که الحمدلله کشور راه خودش را پیدا کرده و بخصوص در مسائل علمی و فنی قدم های بلندی بر می دارد، اگر ما در این بستر حرکت نکنیم یقیناً استقلال سیاسی ما در آینده به خطر می افتد.
صالحی افزود: اگر علم و فناوری در کشور آنگونه که شایسته این ملت است، پا بگیرد، یقیناً دیگر نیازهای معیشتی جامعه هم تامین خواهد شد. زیرساخت ها توسعه پیدا خواهد کرد و زندگی چهره ای دیگر پیدا می کند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به حدیث شریف "اطلبوا العلم ولو بالصین" گفت: اهمیت علم به گونه ای است که از حداقل ۱۴۰۰ سال پیش بر اساس تعالیم بزرگانمان که به ما تذکر داده اند، عصر طلایی اسلام بوجود آمد. از قرن ۳-۲ هجری تا قرون ۷-۶ اسلام در اوج قرار گرفت. آن موقع همزمان با عصر ظلمانی اروپا بود. متاسفانه بعداً به دلایل مختلف این شرایط را از دست دادیم و رفته رفته رو به افول رفتیم، آنها از ما آموختند و اروپا را به وضع کنونی درآوردند، اکنون امیدواریم بتوانیم با همت همگانی بتوانیم خودمان را از شرایطی که در شان ما نیست، خارج کنیم.
صالحی ادامه داد: خوشبختانه انقلاب اسلامی این شرایط را برای ما فراهم کرده است و این آزادی عمل را به ما داده است که به خودباوری و خوداتکایی برسیم و همت کنیم انشاءالله آن مجد و عظمتی که یکبار توانست این ملت و امت را به رخ جهانیان بکشد را مجدداً احیاء کنیم.
در بخش پایانی این سفر صالحی و همراهان از دو شرکت نمونه پارک دیدن کرده و از نزدیک با فعالیت های نوآورانه و فناورانه آنها آشنا شدند.