به گزارش خبرنگار مهر، ربیع فلاح جلودار شامگاه چهارشنبه در ششمین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران، به تلاشهایی که در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی از سالهای گذشته در مازندران صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: به لحاظ موقعیت و ظرفیتی که استان دارد، در تولید محصولات استراتژیک در کشور جزء استانهای نخستین هستیم.
وی افزود: باوجود فراوانی بارش در استان تنها ۱۰ درصد از آبهای استان مهارشده است در حالی اگر به زیرساخت تأمین آب توجه شود تولیدات بیشتری خواهیم داشت.
استاندار مازندران اظهار داشت: مازندران میتواند ۵۰ درصد از برنج موردنیازی که از طریق واردات تأمین میشود را تولید کند درحالیکه این مهم، نیازمند مدیریت درست در واردات و ساماندهی تولید داخل است.
وی به نگرانیهای کشاورزان درباره بازار محصولات کشاورزی، اشاره کرد و گفت: با تأمین آب موردنیاز کشت رتون در استان مازندران میتواند ۵۰ درصد از برنج استان را تأمین کند و درعینحال طرحهای پیش رو در حوزه سدسازی ۳۵ درصد آب استان را تأمین خواهد کرد.
مقام عالی دولت تدبیر و امید در مازندران، دریا را بهعنوان یک ظرفیت اقتصادی برای استان برشمرد و از اجرایی شدن طرح پرورش ماهی در قفس دریا با ورود بخش خصوصی، در استان خبر داد.
فلاح جلودار به بحث صادرات مرکبات مازندران به کشورهای حاشیه دریای خزر و روسیه اشاره کرد و گفت: استقبال خوبی در روسیه از این محصول شده است ولی هزینههای حملونقل مرکبات به روسیه مقرونبهصرفه نیست.
وی در ادامه بر لزوم استانداردسازی در بخش کیفیت و قیمت محصولات باغی استان تأکید کرد و افزود: محصولات باکیفیت دربسته بندیهایی که قابلرقابت در بازار هدف باشد نقش مهمی، در توسعه صادرات ایفا میکند.
استاندار مازندران به ظرفیتهای خوب گردشگری استان بهویژه در غرب و توجه به بوم گردی توسط شهروندان مازندرانی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از ایام سال بهویژه تعطیلات مسافران زیای از اقصی نقاط کشور وارد مازندران میشوند و این در حالی است که شرایط و ظرفیت اقامتی و هتلینگ در استان کمتر از جمعیتی است که سالانه بهعنوان مسافر یا گردشگر وارد استان میشوند.
وی به معضل زباله و فاضلاب اشاره کرد و گفت: بیشتر آبهای مصرفی استان از چاهها تأمین میشود و این امر لزوم توجه و رسیدگی به این دو معضل را دوچندان میکند.
رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران، از تعطیلی و توقف ۳۶ درصد از صنعت استان خبر داد و افزود: ۶ درصد از این واحدها در دولت تدبیر و امید تعطیلشده است.
فلاح جلودار، بابیان اینکه در سال گذشته ۱۶۰ تا ۱۷۰ واحد جدید به بهرهبرداری رسیده است، گفت: ۸۰۰ مجوز در ارتباط با واحدهای صنعتی صادر و ۳۵۰ واحد صنعتی – تولیدی راهاندازی شده است.
وی، از تلاش مجموعه همکاران خود در ستاد تسهیل رفع موانع تولید در استان قدردانی کرد و ابراز داشت: علیرغم همه محدودیتهای بانکی و بیمهای واحدهای تولیدی، در سال گذشته حدود ۶۲ هزار شغل در استان ایجاد شد که ۱۵ هزار شغل خانگی بوده است.
استاندار مازندران، اشتغال سال ۹۳ را ۲۴ هزار شغل عنوان و تصریح کرد: با کمکی که از همه دستگاهها گرفته شد، تسهیلات اشتغال استان در سال جاری ۴۷۰ میلیارد تومان برای استان است و بانکها هم پذیرفتند که به طرحهای با توجیه اقتصادی این تسهیلات را اعطاء کنند و دو هزار نفر برای دریافت تسهیلات اشتغال در سامانه ثبتنام کردند.
وی، همافزایی تمامی دستگاههای اجرایی، امنیتی، اطلاعاتی و جامعه روحانیت استان را در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه استان، مثبت ارزیابی کرد و متذکر شد: با همدلی و همزبانی در رفع موانع تولید استان کوشا باشیم.
استاندار مازندران، نرخ مشارکت بانوان استان را ۱۵ درصد و مردان را ۱۳ درصد عنوان کرد و افزود: زنان تحصیلکرده استان چهار درصد از جمعیت زنان تحصیلکرده کشور بیشتر هستند بنابراین برای جهتدهی به مطالبات این قشر از جامعه برنامههای مدونی در قالب مهارتآموزی و ساماندهی بازار تولیدات زنان کارآفرین داریم.