خرم‌آباد - به دنبال بیش از ۸ ساعت آتش‌سوزی گسترده در مراتع و جنگل‌های ویسیان مدیرکل منابع طبیعی لرستان اعلام کرد که در جریان وقوع این حریق بالغ‌بر ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های استان در آتش سوخت.

شیرزاد نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نیروهای منابع طبیعی استان در حال پایش میزان و وسعت آتش سوزی امروز در جنگل های دوره چگنی هستند، اظهار داشت: بر اساس برآورد های اولیه بالغ بر ۲۰۰ هکتار از جنگل های استان دچار حریق شده اند.

وی با بیان اینکه آمار دقیق وسعت آتش سوزی پس از نقشه برداری منطقه اعلام می شود، تصریح کرد: به دلیل صعب العبور بودن منطقه امکان حمل وسایل و لوازم مهار آتش نبوده و نیروها تنها با استفاده از وسایل انفرادی اطفای آتش از قبیل آتش کوب و بیل توانستند نسبت به مهار آتش اقدام کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به اینکه بیشترین آتش سوزی ها در شهرستان چگنی به وقوع می پیوندد و امروز نیز در منطقه میره و قلاوند این شهرستان شاهد وقوع آتش سوزی بودیم، گفت: متاسفانه بر اساس اختلافات قومی و قبیله ای این آتش سوزی ها رخ می دهد و مردم باید بدانند جنگل متعلق به همه است و باید مراعات کنند تا آسیبی به آن وارد نشود.

قدرت الله ترابی نژاد فرماندار شهرستان دوره چگنی نیز در این رابطه در گفتگو با مهر گفت: آتش سوزی در جنگل های شهرستان دوره چگنی در ساعت یک بعدازظهر آغاز شد و به دلیل وزش باد شدید آتش گسترده شد.

وی با بیان اینکه به محض وقوع آتش نیروهای محلی، منابع طبیعی و محیط زیست استان وارد عمل شدند، تصریح کرد: همچنین به نیروهای بسیج، ارتش و سپاه فراخوان زده شد و در نهایت این آتش سوزی مهار شد.

فرماندار شهرستان دوره چگنی یادآور شد: نیروهای امدادی همچنان در محل حضور دارند تا در صورت وقوع دوباره آتش برای مهار آن اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان هم با اشاره به اینکه آتش سوزی از مزارع گندم شروع و به مراتع و جنگل ها سرایت کرده است، بر لزوم برخورد جدی مسئولان با عاملان این حوادث تاکید کرد.

رضا آریایی از جنگلها و مراتع لرستان به عنوان سرمایه های بی بدیل این استان یاد کرد و گفت: برخورد با افرادی که اقدام به از بین بردن این سرمایه می کنند به منظور جلوگیری از وقوع حوادث مشابه بعدی ضروری است.

آریایی افزود: علت این حادثه اختلافات محلی بوده و آتش سوزی نیز متاسفانه عمدی بوده است.

بنابراین گزارش جنگل‌های لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست بوم منحصر به فرد دارند چرا که از وسعت ۵.۸ میلیون هکتاری جنگل‌های ۱۱ استان زاگرسی ۱.۲ میلیون هکتار در لرستان قرار دارد تا این استان حائز رتبه دوم وسعت جنگل‌ها باشد، عنوانی که وقوع مخاطرات مختلف طبیعی و انسانی آن را تهدید می‌کند.

استان لرستان به رغم دارا بودن ظرفیت‌های منحصر به فرد در زمینه اراضی جنگلی و مرتعی با مخاطرات جدی مواجه است، مخاطراتی که می رود عرصه های طبیعی این دیار را به دشت‌های بدون آب و علف تبدیل کند.

وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، چرای بی‌رویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری‌ها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی غیرکارشناسی و... هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زده‌اند تا سکته های مختلف، قلب این اکوسیستم را هر روز ضعیف‌تر کند.