شاهرود- کتاب «اصول خبر و خبررسانی در کلام وحی» به قلم احمد نظری مدرس حوزه، دانشگاه و کارشناس مسائل دینی و مذهبی، با موضوع سیری در نظریات اسلام پیرامون مقوله اطلاع رسانی منتشر شد.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: اصول خبر و خبررسانی در کلام وحی دومین اثر احمد نظری نویسنده ۵۵ ساله شاهرودی است که توسط سبط اکبر(ع) منتشر و در ۲۸۴صفحه با بخش هایی مانند معانی لغوی و مصطلح نبا و یا خبر در اسلام، قرآن، بزرگترین خبر رسان جهان، حجیت و انواع خبر در آن، وظایف ما در برابر دریافت اخبار، شان نزول آیات و روایات پیرامون اخبار، ویژگی خبر، انواع آن، استناد به اخبار و روایات، پرهیز از دروغ و رعایت اخلاق در خبر، خبر رسانی نه خبر چینی، ویژگی های بیان خبر، اعجاز خبری قرآن و ... به چاپ رسیده است.

احمد نظری مدرس دانشگاه شاهرود است و تالیفات و مقالات مختلفی پیرامون موضوع اطلاع رسانی در قرآن، اعجاز قرآن، شان نزول آیات و روایات الهی، سیره ائمه اطهار(ع) و ... را در کارنامه دارد وی در حالی در کتاب اصول خبر و خبررسانی در کلام وحی، جنبه های قرآنی خبرنگاری را معرفی می کند که مولفان کمتر به این مقوله پرداخته اند و شاید جذابیت موضوع کتاب، نخستین نقطه قوت آن باشد.

جنبه های مذهبی خبر و خبررسانی در کنار بیان ویژگی های اطلاع رسانی در لسان قرآن کریم موضوعی است که شاید در وهله نخست کمی کلی به نظر برسد اما نظری با تبیین صحیح شان نزول آیات درانتهای هر بخش سعی در پوشاندن این ضعف داشته و البته در تحقق این امر موفق نیز بوده است چرا که تلفیق شان نزول آیات  با محتوای تعریف شده در کتاب، به مثابه پل ارتباطی بین موضوعات عمل کرده و در سیر نوشتار وقفه ایجاد نمی کند.

این امر باعث شده تا متن کتاب نسبتا روان به نظر برسد و مخاطب از خواندن آن احساس رضایت کند هر چند فهرست بندی نادرست، ویراست نامناسب متن و چینش مطالب می تواند از نقاط ضعف این کتاب باشد اما در مجموع انتخاب موضوع و پرداختن از زاویه قرآنی به پیشه خبرنگاری و اطلاع رسانی آنقدر جذابیت دارد که بتوان این کتاب را در زمره آثار خوب این نویسنده و ناشر طبقه بندی کرد.

اصول خبر و خبررسانی در کلام وحی مشتمل بر چهار فصل شامل کلیات، شاخص های عمومی خبر، اخبار پیشینیان، شاخص ها و اهداف و اخبار، آینده، اصول و اهداف است که هر کدام از این بخش ها یک مقدمه، یک مطلع، یک بخش ویژه شان نزول آیات و یک نتیجه گیری دارد که از این منظر، کتاب پیش رو با سایر کتب این حوزه متفاوت است.

در بخش های این کتاب می خوانیم خبر و خبررسانی و نشر گسترده و سریع اطلاعات، یک ضرورت و جزء جدایی ناپذیر در زندگی بشر است اهمیت این موضوع به حدی است که خداوند خبر آفرین، هم خودش و هم پیامبران و امامان را نیز برای بیان اخبار فراخوانده است و می توان گفت، تمامی آن چه در کتاب های آسمانی به ویژه قرآن کریم آمده است، به نوعی اخبار از نظام تکوین و تشریع دنیا و آخرت انسان و موجودات و حوادث گذشته، حال و آینده است.

در این کتاب همچنین آمده است: اصول و شاخص های خبر رسانی را می توان به چهار دسته مختلف تقسیم کرد: کلیات، شاخص های عمومی خبر و مخاطب شناسی، اخبار پیشینیان و اهداف اطلاع رسانی و در نهایت اخبار آینده و بررسی نظراتی پیرامون آن لذا این کتاب قصد دارد در پس بخش های خود به این چهار مقوله مهم بپردازد اما ابتدا باید گفت نباء و یا خبر در اصلاح به معنای فرایند انتخاب رویداد ها از جهان واقعی و انتقال آن به جهان رسانه ای است و به تعبیر دیگر خبر، گزارش یک رویداد است نه خود رویداد از این رو خبر و خبر رسانی امری فطری، و در زندگی اجتماعی هماره جزء جدا نشدنی زندگی بشری بوده است.

در دیگر بخش این کتاب همچنین آمده است: پیامدهای خبر و تاثیر آن بر مخاطبان بسیار مهم است. از منظر قرآن کریم خبر رسان فقط مسئول رساندن خبر به مخاطبان برای تامین حس کنجکاوی و رضایت آنها نیست بلکه در قبال آثار خبر و مخاطبان مسئولیت دارد، این در حالی است که اطلاع رسانی به مخاطب و کسب رضایت او که برای علم ارتباطات اهمیت قائل است، از نظر قرآن کریم، جزء هدف خبر رسانی است.

اصول خبر و خبر رسانی در کلام وحی ۲۸۴صفحه دارد با تیراژ سه هزار نسخه و بهای ۱۱ هزار تومان در دسترس علاقمندان به علم اطلاع رسانی، خبرنگاری و اصحاب رسانه است.