به گزارش خبرنگار مهر، در طول هفته گذشته بحث بر سر تغییر مدیریت تالار وحدت مهمترین خبر حوزه تئاتر به حساب می آمد و گزینه های مختلفی از میان مدیران تئاتری برای مدیریت جدید مجموعه تالار وحدت مطرح می شد، اما با تمام حرف و حدیث های مطرح شده به جای معرفی مدیر جدید تالار وحدت، ۶ مردادماه خبر تغییر رییس مجموعه تئاتر شهر رسانه ای شد و پیمان شریعتی به جای پریسا مقتدی به سمت ریاست تئاتر شهر منصوب شد.
نام پریسا مقتدی که تا هفته قبل به عنوان رییس تئاترشهر فعالیت می کرد، به عنوان گزینه مدیریت جدید مجموعه تالار وحدت مطرح می شد تا جایی که بعد از تغییر وی و جایگزین شدن پیمان شریعتی انتظار می رفت نام مقتدی به عنوان مدیر تالار وحدت اعلام شود اما این اتفاق رخ نداد و با آمدن رییس جدید تئاتر شهر، مشخص نشد دلیل تغییر مدیریت در تئاتر شهر چه بوده و آیا مقتدی برکنار شده و یا استعفا کرده است؟
رضا سعیدی پور مدیر فعلی مجموعه تالار وحدت که چندسالی است در این سمت فعالیت می کند سال هاست که به عنوان یک مدیر در حوزه های مختلف حضور دارد و از سال ۸۷ نیز مدیریت پردیس آزادی را عهده دار است. با وجودیکه مدیریت تالار وحدت بیشتر از اینکه در حوزه اجرایی و عملی کارساز باشد بیشتر روی کاغذ نمود پیدا کرده و تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های این مجموعه توسط مدیرعامل بنیاد رودکی صورت می پذیرد و در نتیجه مدیریت سعیدی پور نیز مدیریت منفعلانه ای بوده است اما وی در زمانی که هنوز پردیس های سینمایی مثل امروز فعالیت گسترده خود را آغاز نکرده بودند مدیریت پردیسی را برعهده داشت که جزو اولین مجموعه های مطرح سینمایی بود و مدیریتش نیز احتیاج به تخصص و برنامه ریزی مشخصی داشت و وی تا به امروز نیز از پس این مسئولیت برآمده است.
با این اوصاف مدیریت مجموعه تالار وحدت نیز باید از تخصص و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد به این ترتیب که یا از میان مدیران با تجربه انتخاب شود یا هنرمندان قدیمی که دلسوز هنر موسیقی و تئاتر هستند بر مسند مدیریت این مجموعه بنشینند ولی این روزها در کنار نام پریسا مقتدی، اسامی دیگری هم برای مدیریت تالار وحدت به گوش می رسد که سابقه و تجربه مدیریتی آنها حتی کمتر از مقتدی است و حضورشان به عنوان فردی کم تجربه در اداره یک مجموعه بزرگ هنری غیرمنطقی به نظر می رسد اما از طرف دیگر نباید فضا به سمتی متمایل شود که منتقدان و رسانه ها برای روی کار نیامدن این افراد، جریان نقد و تحلیل را متوقف کنند.
و اما در نگاهی به کارنامه ریاست پریسا مقتدی در تئاترشهر یکی از بزرگترین چالشهایی که پیش روی وی بود بحث بازسازی این مکان تئاتری بود که همچنان هم محل بحث، نظر و انتقاد است. درست است که بازسازی مجموعه تئاتر شهر که از مهرماه سال ۹۳ آغاز شده است زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی انجام می گیرد و مساله بازسازی در زمان سیدصادق موسوی و اتابک نادری مدیران قبلی تئاترشهر مطرح شده بود و آغاز بازسازی به دوره مدیریت مقتدی در تئاتر شهر رسید اما با این وجود مقتدی نقش حداکثری در بازسازی این مجموعه برعهده نداشت و موضعی فعال در قبال اتفاقات ریز و درشتی که در بازسازی این مجموعه افتاد، نداشت.
این عملکرد باعث می شود این تصور به ذهن متبادر شود که در صورت اینکه مقتدی به مدیریت تالار وحدت منصوب شود و این مجموعه نیز همانطور که قبلا اعلام شده در بخش هایی نیاز به بازسازی داشته باشد، باز هم قرار است همچون زمان حضورش در مجموعه تئاترشهر به مساله بازسازی موضعی منفعلانه داشته باشد؟
امید است مدیریت جدید تالار وحدت از میان موسپیدان عرصه هنر و یا مدیران با تجربه انتخاب شود تا شاهد رشد و شکوفایی این مجموعه و حفظ شان و اعتبار آن باشیم. همانطور که پیش از این بارها تاکید شده است تالار وحدت و مجموعه تئاترشهر مهمترین قطبهای هنری پایتخت هستند که لازم است کارآمدترین مدیران برای آنها انتخاب شوند و برنامهریزی برای نگهداری و حفاظت از آنها و همچنین برنامه ریزی برای اجرای برنامههای مختلف در این دو مکان هنری به گونهای باشد که شان و جایگاهشان حفظ شود.
از دیگر نکات بسیار مهمی که باید بدان توجه داشت این است که مدیریت تالار وحدت باید به فردی سپرده شود که خود صاحب ایده و نظر برای مدیریت این مجموعه در همه ارکان آن باشد و در بزنگاههای مختلف نقش مشاور عالی مدیرعامل بنیاد رودکی و حتی معاون هنری وزارت ارشاد را داشته باشد نه اینکه صرفا مجری تصمیمهای بالاسری باشد.