به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی امروز در نشست خبری با بیان این خبر گفت: مصوبه تغییر نرخ تلفن ثابت با موافقت دولت، ١٠ روز پیش به شرکت مخابرات ایران ابلاغ شده و از اول مردادماه لازم الاجراست.
کاهش ۵۰ درصدی قیمت اینترنت برای دانشگاهها
وزیر ارتباطات در مورد اهتمام جدی دولت برای حل مشکلات کیفیت و قیمت اینترنت گفت: متاسفانه تا پیش از این توسعه زیرساختهای ارتباطی آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفت و بر این اساس ما در دولت یازدهم اولویت خود را جبران موضوعات عقب افتاده گذاشتیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون هر آنچه که شرکت های ارتباطی در زمینه امکانات زیرساختی نیازمندند را برآورده می کنیم تاکید کرد: پیش از این تمامی توجهات بر روی توسعه بود، با وجود اینکه شبکه جامعی برای زیرساخت ارتباطی کشور تصویر نشده بود، شاهد شبکه وصله پینه ای اینترنت بودیم.
واعظی خاطرنشان کرد: اما در حال حاضر کل شبکه را باز طراحی کردیم و این توسعه را بر مبنای افق ۲۰ سال آینده در نظر گرفتهایم در همین حال تصمیم اخیر برای کاهش قیمت اینترنت نیز در راستای هدف افزایش کیفیت در کاهش قیمت سرویس کاربران در نظر گرفته شده است.
وزیر ارتباطات گفت: بر این اساس برآوردها نشان می دهد که تعرفه اینترنت موبایل ۲۰ درصد و اینترنت ثابت ۱۶ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است و این کاهش قیمت برای دانشگاه ها و مراکز تجاری تا بیش از ۵۰ درصد قیمت نیز برآورد می شود.
فاز اول شبکه ملی هفته دولت رونمایی میشود
واعظی اظهار کرد: به ترتیب در حال چینش پازل های شبکه ملی اطلاعات هستیم و پس از ارزان کردن پهنای باند اینترنت داخل در هفته دولت نیز فاز نخست شبکه ملی اطلاعات را رونمایی میکنیم و در نهایت مردم از محتوای داخلی با قیمت کم و سرعت بالا استفاده کنند. در همین حال، سامانه اندازه گیری کیفیت شبکه را راه اندازی کرده ایم و از اپراتورهای ثابت و موبایل خواسته ایم که شفاف سازی و سرویسدهی را آغاز کنند.
وی ادامه داد: همچنین همانطور که به شرکت مخابرات الزام کرده ایم که این شبکه را توسعه دهد و کیفیت را افزایش دهد، از شرکتهای دارای مجوز ارتباطات ثابت (FCP) خواسته ایم که شبکهیشان را استاندارد کنند تا خدمات را بر روی ارائه به تعداد زیادی از مشترکان بدون مشکل عرضه کنند.
فضای مذاکره برای سرمایهگذاران خارجی باز است
وزیر ارتباطات در مورد تمایل شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور تاکید کرد: تا پیش از این، محدودیت بسیاری در برگزاری مناقصات در این حوزه وجود داشت و این موضوع باعث شده بود که فقط با شرکت های چینی همکاری کنیم، اما هم اکنون در فضای پس از برجام رقابت افزایش یافته و قدرت انتخاب ما نیز بیشتر شده است. به این ترتیب ما مرتب با شرکت هایی مواجه هستیم که تمایل خود را برای حضور در بازار ایران اعلام می کنند. هم اکنون سرمایهگذاران خارجی تمایل خود را برای فعالیت در پروژه اپراتور فیبر نوری، رایتل، شرکت های (FCP) و پروژه های فضایی اعلام کرده اند و فضا برای مذاکره و سرمایهگذاری مطلوب است.
فاز نهایی ترابردپذیری هفته دولت انجام میشود
واعظی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اجرای طرح آزمایشی مهاجرت مشترکان موبایل به یک اپراتور دیگر (ترابردپذیری) خاطرنشان کرد: فاز آزمایشی این طرح حدود ۳ هفته است که آغاز شده و با وجود اینکه اپراتورهای موبایل برای اجرای آن ما را به شدت عذاب دادند، اما به هر ترتیب این پروژه انجام شده است و ما به صورت مرتب و هفتگی از اجرای آن گزارش میگیریم.
وی تصریح کرد: با وجود رفع اشکالات و کوتاه شدن زمان رفع اشکالات پیش بینی می کنیم تا هفته دولت این پروژه وارد فاز نهایی شود.