به گزارش خبرنگار مهر، احمد کوشا ظهر دوشنبه در نشست فصلی مدیران بیماریهای غیرواگیر دانشگاههای علوم پزشکی در همدان با تاکید بر اینکه کنترل، پیشگیری و مقابله با بیماریهای غیرواگیر با تغییر رفتار در مردم حاصل می شود، گفت: عامل ۹۰ درصد مرگ و میرها در کشور ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است.
مدیرکل دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحرک بدنی و ورزش را در کنترل بیماریهای غیرواگیر مؤثر دانست و افزود: تحرک و پیادهروی در افزایش سلامت جسم و روح نقش دارد و باید امکانات و ابزار ورزشی در اختیار مردم قرار گیرد تا به ورزش ترغیب شوند.
وی با اشاره به سهم بیماریهای غیرواگیر در مرگ و میرها افزود: ۴۶ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، ۱۴ درصد حوادث، ۱۳ درصد سرطانها و ۲ درصد مرگومیرها ناشی از ابتلا به دیابت است.
مدیرکل دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیماریهای قلبی و عروقی را شایعترین بیماریهای غیرواگیر منجر به مرگ در کشور عنوان کرد و افزود: کمردرد و بیماریهای آرتروز و مشکلات روحی روانی نیز از شایعترین بیماریهای غیرواگیر در کشور است.
کوشا از تدوین سند ملی سلامت با رویکرد کنترل و مقابله با بیماریهای غیرواگیر خبر داد و عنوان کرد: وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند در کاهش بیماریهای غیرواگیر توفیق لازم را کسب کند و باید فرهنگسازی بهداشتی، آموزش مشکلات ناشی از مصرف دخانیات و تغذیه سالم مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح «ایراپن» به صورت پایلوت در شهرستانهای نمده، مراغه، بافت و شهررضا تاکید کرد: در این طرح افراد بالای ۴۰ سال در معرض خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از فاکتور بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، آسم و دیابت مورد پایش قرار میگیرند.
کوشا عنوان کرد: تشخیص به موقع سرطانهای مهم از جمله سرطانهای روده بزرگ، پستان و دهانه رحم یکی از طرحهای در دستور کار وزارت بهداشت برای کنترل بیماریهای غیرواگیر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: سالانه ۵۰ هزار مرگ در افراد زیر ۵۰ سال و بیشتر در اثر بیماریهای غیر واگیر رخ میدهد در حالی که بیشتر آنها قابل پیشگیری و درمان هستند.
سید حبیبالله موسویبهار با اشاره به افزایش امید زندگی افراد جامعه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش عمر با کیفیت و کمیت بهتر مردم جامعه دستاورد جمهوری اسلامی است.
وی به آغاز هفته جهانی شیر مادر نیز اشاره کرد و گفت: ۲ سال شیردهی به نوزادان بسیاری از بیمارها از جمله بیماریهای قلبی در بزرگسالی را کاهش میدهد که فرهنگسازی در این موضوع ضروری است.