به گزارش خبرگزاري مهر ، در روزهاي ماه شعبان قرار داريم روزهايي كه علاوه بر تبرك ، ايام آماده سازي براي ماه مبارك رمضان نيز است. بنابراين در اين روزها بايد بين جسم و روح تعادل برقرار كرده و تلاش كنيم زياده روي ها و سهل انگاري هاي انجام شده طي سال را به توجه و تمركز بر جسم و روح تبديل كنيم كه اين از اهداف روزه داري است.
بدون شك اگر آماده سازي براي روزه داري ماه مبارك رمضان قبل از شروع اين ماه آغاز شود نتايج پايدارتري به دنبال خواهد داشت و به همين علت روزه داري در برخي روزهاي ماه هاي رجب و شعبان توصيه شده است كه بيماران ديابتي ها هم مي توانند به اين توصيه ها عمل كنند.
بر اساس اين گزارش ، حدود 4 ميليون نفر از جمعيت كشور به ديابت مبتلا هستند. حفظ مقدار قند خون در حد طبيعي يعني 60 تا 140 ميلي گرم درصد، هدف درمان ديابت است چون افزايش دراز مدت قند خون باعث بروز عوارض ديابت مي شود كه در آن صورت، درمان ديابت بسيار پرهزينه و گاه غير ممكن خواهد شد.
بر پايه اين گزارش، افراد ديابتي كه از آموزش هاي لازم برخوردار شده اند مي توانند در مورد توانايي در روزه داري و يا عدم آن به خوبي تشخيص دهند چون اين افراد طي آموزشها دريافته اند كه به متعلق به كدام گروه از ديابتي ها هستند و در مورد شرايط روزه داري در هر گروه حتما با پزشك خود مشورت مي كنند.
بر اساس اين گزارش، ديابتي هايي كه روزانه قند خون و يا قند ادرار خود را در منزل مورد آزمايش قرار نمي دهند، احتمال قادر به روزه داري نخواهند بود.
بر پايه اين گزارش ، از آنجا افراد تحت درمان با انسولين بايد پس از تزريق به دفعه هاي مكرر غذا مصرف كنند بنابراين توصيه مي شود كه روزه نگيرند چون اين افراد نمي توانند تزريق خود را حذف كنند مگر در موارد خاص كه آن هم حتما بايد با پزشك مشورت شود.
بر اساس اين گزارش، افراد تحت درمان با داروهاي خوراكي نظير قرص بهتر است با پزشك معالج خود مشورت كنند اما به طور كلي بيماراني كه توانسته اند قند خون خود را به طور دائم در حد طبيعي حفظ و كنترل كنند با حفظ شرايط خاص مي توانند روزه بگيرند.
بر پايه اين گزارش، شرايط خاص براي روزه داري بيماران ديابتي شامل روزه داري به صورت آزمايشي قبل از شروع ماه مبارك رمضان و اندازه گيري قند خون طي ساعتهاي روزه داري نظير قبل از سحر ( حداكثر 120 ميلي گرم درصد)، 2 ساعت بعد از سحر ( حداكثر 160 ميلي گرم درصد) ، بين ساعت 1 تا 3 بعد از ظهر ( كمتر از 70 ميلي گرم درصد نباشد)، قبل از افطار ( حداكثر 120 ميلي گرم درصد)، 2 ساعت بعد از افطار ( حداكثر 160 ميلي گرم درصد) است كه در اين صورت اين بيماران مي توانند روزه بيگرند.
بر اساس اين گزارش، در صورت داشتن شرايط براي روزه داري ، بيمار روزه دار بايد هنگام افطار، قبل از خوردن هر غذايي، قرص خود را ميل كرده و پس از مدتي، شروع به خوردن غذا كنند، هنگام سحر نيز بايد مقدار دارو را تقريبا به نصف كاهش دهند و حتما فراموش نشود 2 ساعت بعد از افطار و 2 ساعت بعد از خوردن سحري، قند خون يا قند ادرار خود را آزمايش كنند.
بر پايه اين گزارش، افرادي كه بدون دارو، قند خون خود را كنترل مي كنند بايد با مشورت پزشك معالج خود روزه بگيرند. همچنين بايد مقدار غذاي افطار خود را نيز به 2 تا 3 وعده تقسيم و هنگام افطار از خوردن همه مواد غذايي در يك زمان به شدت خودداري كنند اما نبايد فراموش كرد كه طي روزه داري مقدار كالري دريافتي روزانه بايد به دو سوم مقدار معمول كاهش يابد يعني بايد يك سوم كمتر از حد معمول غذا مصرف كرد.