محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، به موضوع ابلاغ اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری اشاره کرد و گفت: پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری در اردیبهشت ماه امسال از سوی وزیر بهداشت ابلاغ و در مرداد ماه نیز معاون پرستاری وزارت بهداشت، آن را برای اجرا به سراسر کشور ابلاغ کرده است.
وی با انتقاد از بزرگنمایی کارهایی که وزارت بهداشت برای پرستاری انجام می دهد، افزود: دوستان در وزارتخانه طوری وانمود می کنند که انگار قرار است با اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای، تحولاتی عظیم برای جامعه پرستاری کشور ایجاد شود.
شریفی مقدم تاکید کرد: اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه برای جامعه پرستاری، محدودیت های بیشتری ایجاد خواهد کرد.
دبیرکل خانه پرستار با طرح این سئوال که وزارت بهداشت چه امتیازی به پرستاران داده که می خواهد محدودیت ایجاد کند، گفت: آیا اولویت پرستاران، پروانه صلاحیت حرفه ای است. در حالی که قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری 9 سال است که خاک می خورد.
وی با عنوان این مطلب که پرستاران زیر بار فشار سنگین کار استخوان خرد می کنند، افزود: کمبود نیروی پرستاری و تبعیض در سیستم بهداشت و درمان کشور، بیدا می کند و پرستاران از این مشکلات و چالش ها رنج می برند.
شریفی مقدم با طرح این سئوال که اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری چه مشکلی را حل می کند، گفت: اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری از سوی وزارت بهداشت، جای نگرانی دارد.
وی در همین زمینه ادامه داد: در جایی که پروانه پزشکان با درآمدهای آن چنانی، به راحتی و در مدت کمتر از چند ساعت از سوی سازمان نظام پزشکی صادر می شود، ولی برای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری که هیچ استفاده ای ندارد، آنقدر پیچیدگی ایجاد کرده اند که دچار مشکل شود.
دبیرکل خانه پرستار اظهارداشت: بیم آن می رود که پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری، اهرم فشار بر سر پرستاران کشور باشد. زیرا، با توجه به زیرساخت مدیریت بیمارستان ها که مدیران پرستاری را روسای بیمارستان ها انتخاب می کنند، پروانه صلاحیت حرفه ای می تواند چماقی باشد که به دست سیستم پزشک سالار داده ایم که بر سر جامعه پرستاری فرود آورد.
شریفی مقدم در پایان افزود: جامعه پرستاری کشور از وزارت بهداشت درخواست دارد، حالا که کاری برای آنها انجام نمی دهند، حداقل محدودیت هم ایجاد نکنند.