به گزارش خبرنگار "مهر" در اصفهان، دكتر فقيهيان معاون سوخت انرژي اتمي ايران در پنجمين همايش ملي دانشجوئي مهندسي نفت و ششمين همايش ملي دانشجوئي مهندسي شيمي كه از ساعتي پيش در سالن همايش پيامبر اعظم (ص) در دانشگاه اصفهان آغاز شده است به بيان چگونگي دستيابي دانشمندان ايران به فن آوري هسته اي پرداخت.
وي با اشاره به اينكه امروزه كاربرد انرژي هسته اي در زمينه توليد الكتريسته اجتناب ناپذير است گفت: سوختهاي فسيلي تا صد سال آينده تمام مي شود و علاوه بر اينكه اين سوختهاي فسيلي اثرات بسيار منفي زيست محيطي را بوجود آورده است و توليد الكتريسته به اين روش براي همه كشورها اجتناب ناپذير است.
فقيهيان در ادامه به بيان فعاليت هاي سازمان انرژي اتمي در زمينه اكتشاف منابع اورانيوم پرداخت و افزود: يك سوم از خاك كشور به صورت هوائي راديو اكتيو سنجي شده و بيش از هزار شاخص در اين تحقيقات بدست آورديم كه پتانسيل وجود اورانيوم را تائيد مي كند. معاون سوخت سازمان انرژي اتمي ايران افزود: بسياري از اين شاخص ها و نقاط مورد كاوش زميني قرار گرفته و معادني مثل بندرعباس در طي اين كاوش ها كشف شد.
وي از آغاز مرحله جديد اكتشافات هوائي در آينده نزديك خبر داد و گفت: به زودي عمليات اكتشاف هوائي در دو سوم باقيمانده كشور آغاز خواهد شد و اميد بسيار فراواني در وجود منابع بالقوه از اورانيوم در اين نقاط را داريم.
معاون سوخت انرژي اتمي ايران در پايان به دستيابي ايران به فن آوري توليد آب سنگين اشاره كرد و گفت: توليد آب سنگين در مجتمع اراك كه به دو صورت 15درصد و 99درصد انجام مي شود به نتيجه رسيد كه اين فن آوري براي ساخت راكتور هسته اي مورد نياز است.