همزمان با اجرای طرح چندمیلیارد دلاری ارتقای زرادخانه هسته ای آمریکا، «اداره ملی امنیت هسته ای» این کشور طرحهایی را برای ارتقای بمب اتمی هوابرد «بی۶۱» آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری راشاتودی، همزمان با تلاش پنتاگون برای اجرای طرح چندمیلیارد دلاری ارتقای زرادخانه هسته ای آمریکا، «اداره ملی امنیت هسته ای» این کشور طرحهایی را برای ارتقای بمب اتمی هوابرد «بی۶۱» آغاز کرده است.

این بمب اتمی از سال ۱۹۶۸ تاکنون اصلی ترین بمب اتمی هوابرد آمریکا بشمار می رود.  

ژنرال «فرانک جی. کلاتز» رئیس اداره ملی امنیت هسته ای در بیانیه ای گفت که دستیابی به مدل ارتقاء یافته بمب اتمی «بی ۶۱» یک دستاورد مهم برای این سازمان خواهد بود و اینکه بمب «بی ۶۱» دارای قدیمی ترین قطعات است. وی در ادامه افزود که این «برنامه تمدید عمر مفید» دست کم بیست سال دیگر به عمر این سامانه می افزاید.

 از سوی دیگر، دولت اوباما طرحی را آغاز کرده است که هدف آن، نوسازی زرادخانه تسلیحات اتمی آمریکاست که انتظار می رود تا سال ۲۰۲۳ هزینه ای بالغ بر ۳۵۵ میلیارد دلار را به این کشور تحمیل نماید. با این حال، منتقدان این برنامه می گویند این رقم در آینده به بیش از یک تریلیون دلار خواهد رسید.

«ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که «برنامه تمدید عمر مفید [بمب اتمی] مستقیماً از دستورالعمل اوباما برای حفظ توان بازدارندگی امن، مطمئن و مؤثر پشتیبانی خواهد کرد».

به دنبال اعلان برنامه آمریکا برای نوین سازی بمب اتمی «بی ۶۱»، کرملین اقدامات احتیاطی را اتخاذ کرده است. در همین ارتباط، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین گفت که لازم است کارشناسان [روسی] نظرات خود را در این باره اعلام نمایند.

از سوی دیگر، سناتور «ویکتور اوزروف» به خبرگزاری ریانووستی گفت که دانشمندان هسته ای روسیه طرحهای آمریکا را ارزیابی خواهند کرد و در صورت لزوم، برای رفع این تهدید گامهای لازم را برمی دارند.

«راب فن رایت» هماهنگ کننده برنامه خلع سلاح در «شورای آینده جهان» به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که این تصمیم به امنیت هسته ای لطمه خواهد زد و به تولید سلاحهایی منتهی خواهد شد که علاوه بر ارسال یک «پیام غلط»، ممکن است بطور تصادفی مورد استفاده قرار گیرند.

وی در ادامه افزود که تصمیم برای طولانی نمودن طول عمر یا نوسازی این سامانه اقدامی غیرضروری است که بر پیشبرد امنیت هسته ای و خلع سلاح تأثیری معکوس خواهد داشت؛ چرا که این تسلیحات بقایای جنگ سرد هستند.

گفتنی است که تصمیم گیری اداره ملی امنیت هسته ای آمریکا برای افزایش طول عمر بمب اتمی«بی ۶۱- ۱۲» درحالی صورت گرفت که نیروی هوایی آمریکا پیشتر اعلام کرد که در حال برنامه ریزی برای جایگزین سازی سامانه موشک بالستیک میان قاره ای و موشک کروز اتمی با برنامه های جدید است.