به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع طبیعی استان مرکزی، رضا عظیمی با بیان اینکه از سال ۷۰ تا به حال ۱۲ هزار و ۵۰۰ پروژه در حوزه ایجاد بند اجرا شده است، افزود: یک بار آبگیری این تعداد از بندها منجر به جمعآوری ۸۶میلیون مترمکعب از روان آبهای سطحی میشود که به این طریق سفرههای زیرزمینی تغذیه میشوند.
وی با بیان اینکه کمک به بهبود آبهای زیرزمینی از وظایف این سازمان است، گفت: سدهایی که در استان مرکزی احداث شده از جمله سد کمال صالح یا ۱۵ خرداد، در کنار استحصال آب، از حرکت رسوبات از بالادست سدها جلوگیری میکند.
عظیمی اظهار کرد: بندها برای تبخیر شدن آبها احداث نشدهاند، بلکه برای کنترل سیلابها در نظر گرفته شده و در حقیقت با تقویت چاهها به رفع مشکل کمآبی کمک میکنند، به طور در دره گردو اراک ۹۰ هزار متر مکعب در هر مرحله آبگیری انجام شده و به چاههای پاییندست نفوذ داده میشود که اینکار به تقویت چاهها کمک میکند.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عنوان کرد: با اقدامات انجام شده در این بخش ۱۵درصد آبهای سطحی مهار شده و از هرز رفتن ۲۴۰میلیون مترمکعب با سه مرحله آبگیری در استان جلوگیری می شود.
وی با توجه به انتقاداتی که در خصوص سدسازی شده، افزود: بر این اساس فرمانداران و استانداران تنها ایجاد بند و سد و نگهداری آب را هدفگذاری میکردند که این امر یک اشتباه بود، اما از سال ۸۵ تاکنون اینگونه ساخت و ساز در این بخش به صفر رسیده است.
عظیمی ادامه داد: شرکت آب منطقهای استان متولی مدیریت منابع آب یک استان است در صورتی که حوضههای آبریز چیزی به عنوان مرز استانی نمیشناسد، به عنوان نمونه حوضه آبریز قرهچای بین استانهای همدان، مرکزی، اصفهان و قم مشترک است و هر استان مدیریت منابع آب محدوده خود را بدون توجه به حوضه آبریز اعمال میکند و این در حالی است که باید شرکت آب منطقهای قره چای داشته باشیم تا مدیریت این حوضه آبی به درستی انجام شود.