اردبیل – رئیس دانشکده دندان‌پزشکی اردبیل گفت: در سال گذشته ۱۲ هزار خدمت دندان پزشکی به شهروندان استان توسط این دانشکده ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل باقری ظهر پنج‌شنبه در حاشیه دومین سمپوزیم سلول‌های بنیادی و دندان‌پزشکی با رویکرد فک و صورت در جمع خبرنگاران تصریح کرد: سال گذشته این دانشکده برای شش هزار نفر بیش از ۱۲ هزار خدمت دندان‌پزشکی ارائه کرده است.

وی افزود: هر چند بیماری‌های دهان و دندان جزو شایع‌ترین بیماری‌ها است اما لازم است در بین شهروندان اردبیلی نگه‌داری از دهان و دندان فرهنگ‌سازی شود.

وی با تأکید به اولویت پیشگیری به درمان افزود: لازم است شهروندان برای کاهش حجم پوسیدگی دندان روزی دوبار، بار اول شب قبل از خوابیدن و بار دوم صبح بعد از بیدار شدن دندان‌های خود را مسواک بزنند.

رئیس دانشکده دندان‌پزشکی اردبیل متذکر شد: زمان استاندارد مسواک زدن بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است و با این وجود بررسی اجمالی نشان می‌دهد نسبت به رعایت آن غفلت می‌شود.

باقری در خصوص رواج بیماری‌های دهان و دندان در بین کودکان نیز اضافه کرد: سن مناسب مسواک زدن از زمانی است که دندان نوک می‌زند و تا شش‌سالگی می‌بایست والدین برای کودک مسواک بزنند.

وی با تأکید به اینکه بهترین سن نگه‌داری و مراقبت از دندان زیر ۱۲ سال است، ادامه داد: به دلیل اینکه پوسیدگی به مانند سرماخوردگی خود به خود بهبود نمی‌یابد لازم است به موقع مراقبت‌ها جدی گرفته شده و به سلامت دندان‌ها اهمیت داده شود.

رئیس دانشکده دندان‌پزشکی اردبیل با بیان اینکه ۲۰۰ دانشجو در ترم‌های مختلف تحصیلی در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: تعداد ۳۵ نفر متخصص دندان‌پزشکی نیز همکاری دارند.

تعرفه دانشکده دندان‌پزشکی کمتر از مطب است

باقری در خصوص ابراز گله‌مندی شهروندان از تعرفه بالای خدمات دندان‌پزشکی افزود: در این دانشکده دانشجویان سال آخر دندان‌پزشکی با استفاده از مرغوب‌ترین مواد و تجهیزات ارائه خدمت می‌کنند.

رئیس دانشکده دندان‌پزشکی اردبیل متذکر شد: خدمات ارائه شده به بیماران بر اساس تعرفه دولتی است و بسیار نازل‌تر از مطب‌های پزشکی است.

وی تأکید کرد: در ارائه خدمات لازم است شهروندان فرایند اداری و علمی را طی کنند و در ابتدا بررسی مشکلات دندان، عکس‌برداری و سپس ارجاع به واحدهای تخصصی انجام می‌شود.

به گفته باقری این دانشکده به مدت پنج سال است فعالیت خود را آغاز کرده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری مراجعات درمانی آن ۲۰ درصد افزایش یابد.