به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز شنبه ۱۶ مرداد در حاشیه مراسم جشن فارغ التحصیلی ادوار دانشکده خبر که در تالار ایوان شمس در تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران، به این سوال که آیا قبول دارید تیم رسانهای دولت بسیار ضعیف عمل میکند و فقط در مقابل هجمهها از خود دفاع میکند؟، اینگونه پاسخ گفت: چرا از من میپرسید!؟
از تشکیل کلاسهای رقص مختلط در کشور بیخبرم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جواب سوال دیگری که شنیده میشود در برخی نقاط کشور، کلاسهای رقص مختلط برگزار میشود. آیا در جریان این کلاسها هستید؟، تاکید کرد: من در جریان نیستم، ولی اگر شما جایی چنین چیزی مشاهده کردید، به من بگوئید، ما حتماً با آنها برخورد میکنیم. اگر فیلمی در این رابطه دارید، حتماً به من اطلاع دهید.
وی در پاسخ سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره صدور مجوز کنسرتها، گفت: قانون و همچنین مصوبات دولت، وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این رابطه مشخص کرده است اما بعضی از آقایان احساس وظیفه شخصی میکنند ولی آنها و به خصوص کسانی که نماینده ولی فقیه هستند، باید ببینند ولی فقیه در این کشور چه میفرماید؟
در خصوص موسیقی فقط تابع نظرات مقام معظم رهبری هستیم
جنتی ادامه داد: دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به موسیقی و کنسرتها کاملاً مشخص است و استفتائاتی که از ایشان شده، کاملاً روشن است و نظراتشان در این باره شفاف است. پس باید طبق نظر ایشان عمل کنند. به هر حال اینجا یک نظام حاکم است و حاکمیت واحدی هم دارد و در راس آن هم یک ولی فقیه است که درباره این مسائل نظر دادهاند. همه باید تابع آن نظر باشند. ما هم تابع این نظر هستیم.
فقط دو نوع موسیقی حرام است
وزیر ارشاد در پاسخ به این سوال که آیا مشخص است که موسیقی حلال چیست و موسیقی حرام کدام است؟، تاکید کرد: ما در این باره تابع مقام معظم رهبری هستیم. نظر مقام معظم رهبری هم درباره غنا و موسیقی این است که اگر یک موسیقی، موسیقی لهوی باشد یعنی مخصوص مجالس لهو و لعب باشد، و یا اینکه «مضل عن سبیلالله» باشد، یعنی نوع اشعار آن و مطالبی که در شعرهای آن هست، به گونهای باشد که تحریک آمیز باشد و انسان را از راه خدا بیرون کند، این دو نوع موسیقی، فقط، حرام است. بقیه موارد هیچ اشکالی ندارد.
اختیار ممیزی به همه ناشران تفویض نشده است
وی در مورد تفویض اختیار ممیزی کتاب به ناشران هم گفت: این اختیار به کل ناشران داده نشده است. اما به برخی از ناشران که سالیان درازی است در حوزههای مختلف کتاب منتشر میکنند و خودشان هیئتهای علمی دارند و تا به حال هم یک مورد تخلف از آنها دیده نشده، مجوزهایی قبل از انتشار داده شده تا قبل از انتشار، خودشان کار بررسی کتابهایشان را انجام دهند و اگر بعد از انتشار مشکلی به وجود آمد، ما بررسی میکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته ما شخصیتهایی داریم که کتابهای آنها اصلاً نیاز به بررسی و ممیزی به آن معنا ندارد؛ مثلاً آیتالله جوادی آملی اگر کتابی نوشتند، چه کسی میخواهد آن را ممیزی کند!؟
مشکل انجمن صنفی روزنامهنگاران حل شده است
جنتی در جواب خواسته یکی از خبرنگاران که «خواهش میکنیم مشکل انجمن صنفی روزنامهنگاران را حل کنید»، گفت: مشکل این انجمن حل شده است.
وی در پاسخ یکی دیگر از خبرنگاران که گفت: فکر نمیکنید با ازسرگیری انتشار نشریه لغو مجوز شده «یالثارات»، تصمیمات هیئت نظارت بر مطبوعات در میان افکار عمومی بیاهمیت شده است؟، گفت: ما به وظیفه خودمان عمل میکنیم، دستگاه قضائی هم به وظیفه خودش عمل میکند اما اینکه چه برداشتی از این اتفاقات میشود، بحث دیگری است.
تنها من نبودم که موافق لغو مجوز «یالثارات» بود
وزیر ارشاد ادامه داد: «یالثارات» اگر لغو پروانه شده، این تصمیم را که بنده، فقط، نگرفتهام؛ کل هیئت نظارت بر مطبوعات که ۷ نفر هستند، نماینده قوه قضائیه، نماینده حوزه علمیه، نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی، نماینده مدیران مسئول مطبوعات، نماینده مجلس و بقیه دوستان، همه در این هیئت بودهاند و این تصمیم را گرفتهاند. یعنی آنقدر تخلف بالا بوده، که دو ماه قبل لغو پروانه شده بود، بعد دوستان قوه قضائیه اجازه انتشار موقت دادند، خُب بروید از آنها بپرسید که چرا اجازه انتشار موقت دادند؟