به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جمهور در جریان سفر به جمهوری آذربایجان و شرکت در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور این کشور، گفت: در طول سه سال گذشته، روابط دو کشور به سرعت در حال گسترش بوده است.
وی با اشاره به اینکه گام های بسیار خوبی برای توسعه روابط دو کشور برداشته ایم، افزود: در سفرهایی که دو رئیس جمهور به کشورهای هم داشته اند و ملاقات هایی که در کنار کنفرانس ها انجام داده اند، گام هایی به جلو برداشته شده تا روابط دو ملت با تاریخ، فرهنگ و دین مشترک که سالها با برادری در کنار هم زندگی کرده اند، توسعه یابد.
روحانی با بیان اینکه تمایل دو ملت و دو دولت، توسعه روابط در تمام زمینه ها است، ادامه داد: در زمینه توسعه تجارت دو کشور، کاهش تعرفه ها که نیازمند توافق کمیسیون های مشترک است، گام هایی برداشته شده، هدف نهایی ما تجارت آزاد بین دو کشور است.
رئیس جمهور عنوان کرد: ایران در زمینه تعرفه با کشورهای اوراسیا در حال رایزنی است. مایل هستیم با جمهوری آذربایجان هم در این باره به توافق برسیم.
وی گفت: روابط بانکی دو کشور حائز اهمیت است. در این زمینه تفاهم نامه ای به امضاء روسای بانکهای مرکزی دو کشور رسیده است، می خواهیم روابط بانکی دو کشور به شرایطی برگردد که شاهد توسعه روابط تجاری در همه زمینه ها باشیم.
روحانی افزود: در زمینه صنعت شاهد گام های مهمی هستیم که برای آغاز، پروژه ماشین سازی در آذربایجان کلید می خورد، این پروژه منتهی خواهد شد به تولید سالانه ۱۰ هزار خودرو در آذربایجان که گام خوبی برای روابط دو کشور در زمینه صنعتی است.
رئیس جمهور عنوان کرد: در زمینه داروسازی گام های آغازین برداشته شده که در روابط صنعتی بین دو کشور تاثیرگذار است.
وی با اشاره به مسائل مربوط به دریای خزر عنوان کرد: دریای خزر، دریای صلح و دوستی بین کشورهای ساحلی این دریا است. درباره رژیم حقوقی دریای خزر تفاهم کرده ایم که با سرعت بیشترین تلاش کنیم که فعالیت های مشترک در این زمینه را با انجام توافقات اجرایی کنیم تا در نقاطی که باید فعالیت های مشترک دو کشور صورت گیرد، به تفاهم برسیم.
روحانی مسئله محیط زیست را حائز اهمیت دانست و افزود: آلودگی در دریای خزر ممکن است خطرناک باشد، قراردادهایی که در این زمینه منعقد شده و دبیرخانه ای که باید در آذربایجان تشکیل شود، از موضوعاتی است که ایران از آن حمایت می کند.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در زمینه گردشگری تصریح کرد: به منظور توسعه گردشگری، تلاش می کنیم تسهیلات لازم در زمینه روادید به وجود آید تا شهروندان هر دو کشور بتوانند به کشورهای یکدیگر سفر کنند.
رئیسجمهور گفت: در خصوص قرهباغ هم گفتگو کردیم که آقای رئیسجمهور در گزارشی آن را بیان کردند و همچنین نظرات جمهوری اسلامی ایران در این خصوص که معتقد است باید صلح و ثبات در منطقه برقرار باشد و برای حل مشکلات با یکدیگر گفتگو کنیم.
وی افزود: عدم تغییر مرزها هم مورد تاکید ما قرار گرفت و امیدواریم مسائل و مشکلات منطقه از طریق گفتگو و تلاش کشورهای دیگر به صلح، ثبات و امنیت در منطقه منتهی شود.
روحانی با بیان اینکه برای حل مشکل قره باغ اگر کمکی از دست ما برآید دریغ نخواهیم کرد، گفت: ایران به عنوان همسایه آذربایجان و روسیه همواره تلاش کرده مسیری برای گفتگو در خصوص حل مشکلات میسر باشد.
رئیسجمهور ادامه داد: در خصوص تروریسم و خطری که در منطقه به عنوان خشونت فراگیر شده است نیز گفتگو کردیم و امیدواریم این تلاشهای دو کشور در مبارزه با تروریسم گسترش پیدا کند.
وی اظهار داشت: در زمینه مسائل فرهنگی و ترویج اسلام رحمانی، اعتدالی و بدون خشونت نیز گفتگو کردیم و مورد تاکید دو دولت قرار گرفت، امیدواریم با این تلاشها شاهد اسلام واقعی باشیم.
روحانی با بیان اینکه باید جوانان را از تروریسم دور نگه داریم، افزود: لازم است تلاش دو کشور ایران و آذربایجان در خصوص مبارزه با تروریسم بیشتر شود.
رئیسجمهور در پایان گفت: امیدواریم جلسه فردای ما که جلسهای سهجانبه میان ایران، آذربایجان و روسیه به عنوان اولین اجلاس سهجانبه است، گام خوبی برای سه کشور و کل منطقه باشد و بتوانیم در خصوص مسائل انسانی، ترانزیت، مواد مخدر، تروریسم و در زمینه مسائل اقتصادی همکاریهای بیشتری را داشته باشیم و به توافقات خوبی دست پیدا کنیم.