خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: پیش از آغاز نشست شورای امنیت مقامات و رسانه های غربی هجمه گسترده ای را برای وخیم نشان دادن وضعیت حلب و مردم آن آغاز کرده بودند.
برای مثال روزنامه گاردین چاپ انگلیس گزارشی را با عنوان «جهنم حلب از مذاکرات صلح سوریه جلوگیری می کند» منتشر کرده و شبکه فرانس ۲۴ نیز در گزارشی اعلام کرد: «آمریکا و فرانسه اعلام کرده اند که مذاکرات صلح سوریه به ارسال کمک به حلب بستگی دارد.»
از سوی دیگر گزارش هایی نیز در مورد وضعیت مردم حاضر در جلب منتشر می شود. انتشار این قبیل گزارش ها و فرافکنی مقامات غربی از زمان محاصره حلب از سوی ارتش سوریه آغاز شده و با پیشروی آنها در این شهر به اوج خود رسیده است.
حلب یکی از استراتژیک ترین مناطقی است که بخشی از آن در کنترل گروه های تروریستی و بخش دیگر آن در کنترل ارتش سوریه است و تصرف کامل این شهر از سوی هر یک از طرفین موفقیتی بسیار مهم در تحولات سوریه به شمار می آید.
همزمان که تلاش های تروریستها برای شکست محاصره حلب بدون نتیجه مانده غرب تلاشهای خود را در دو مسیرتشدید کرده است. نگرانی های غرب از شکست در حلب گریبان انگلیس را هم گرفته است. بی بی سی گزارش داده که به تصاویری دست یافته که نشان می دهد نیروهای ویژه ارتش بریتانیا در سوریه حضور پیدا کردهاند.
در جلسه شواری امینت چه گذشت؟
شب گذشته فرانسه و آمریکا ازسرگیری مذاکرات را به ارسال کمکها به شهر حلب منوط دانستند اما روسیه بر عدم تعیین پیششرط برای آغاز مذاکرات تاکید کرد. شورای امنیت در این جلسه که به اوضاع انسانی حلب اختصاص داشت بر این مساله تاکید کرد، بحران سوریه از طریق راهکار نظامی حل نمیشود.
استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز به شورای امنیت ابلاغ کرد که مذاکرات اواخر اوت جاری خواهد بود و این مساله در نشست پشت درهای بسته شورای امنیت در نیویورک مطرح شد.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که استفان دی میستورا در نشست شورای امنیت که از طریق ویدیو کنفرانس به علت حضورش در ژنو تاکید کرد که تلاش میکند مذاکرات سوریه به رغم مشکلات برگزار شود.
در نشست شورای امنیت نیز استفان اوبراین، نماینده بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی خواستار توقف درگیریها به مدت ۴۸ ساعت شد تا امدادرسانیها صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد که کارمندان امدادرسان واقعا شجاع نتوانستهاند به دلیل اوضاع امنیتی وارد حلب شوند. آنها شجاع هستند نه عاملان انتحاری، باید شرایط امنیتی برای فعالیت آنها فراهم شود.
ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل نیز به خبرنگاران گفت: روسیه و آمریکا جزئیات طرح امدادرسانی از طریق جاده کاستیلو را به طور دائمی بررسی میکنند.
او با تاکید بر جدایی اوضاع میدانی از مسائل سیاسی گفت: نباید برای ازسرگیری مذاکرات صلح سوریه پیششرط گذاشته شود.
نماینده روسیه تاکید کرد که دور بعدی مذاکرات صلح سوریه نباید باعث توقف درگیریها در حلب شود.
چورکین تصریح کرد که هر چه قدر خشونتها کاهش یابد برا ی مذاکرات بهتر است اما نباید برای آن پیششرط تعیین شود. کشورهای تاثیر گذار بر مخالفان سوریه باید بر آمادگی خود برای مذاکرات در آینده تاکید کنند.
چورکین گفت: اگر آنها میخواهند به مذاکرات بیایند بدون اینکه چیزی بگویند یا فقط به کنارهگیری اسد از قدرت بسنده کنند، این یک موضع مذاکره کننده از دید ما نیست.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز نسبت به خطراتی که مردم در شرق حلب را تهدید میکند، هشدار داد و گفت: اوضاع غرب حلب نیز وحشتناک است. ازسرگیری مذاکرات ژنو امری ضروری است اما چارچوبی که مذاکرات الان اجرا میشود باید اصلاح شود.
در واشنگتن، الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اوضاع حلب را وحشتناک توصیف کرد و توقف درگیریها به عنوان تنها راهی که باید دنبال شود را خواستار شد.
الکسیس لامیک، سفیر فرانسه نیز گفت انجام مذاکرات در صورتیکه فضای آن فراهم نشود، غیرممکن است.
تاکید دمشق برای ادامه عملیات حلب
اما ژنرال «فهد جاسم الفریج» معاون فرمانده نیروهای مسلح، معاون نخست وزیر و وزیر دفاع سوریه به دستور بشار اسد رییس جمهوری و فرمانده نیروهای مسلح سوریه به حلب سفر و با نیروهای ارتش دیدار کرد.
الفریج در این سفر گزارش مفصلی از اوضاع میدانی حلب دریافت کرد و آمادگی نیروها را برای مقابله گروههای تروریستی مورد ارزیابی قرار داد. وی به نیروهای رزمنده در حلب گفت حکومت سوریه بر ادامه عملیات در حلب تا تامین امنیت آن و شکست کامل تروریستها پافشاری دارد. در مقابل، نیروهای مسلح مستقر در حلب تاکید کردند که برای مقابله با تروریستها و جانفشانی در راه وطن آمادگی کامل دارند.
به گزارش مهر اکنون که همه مهرهها براب یکسره کردن کار داعش در حلب در کنار هم قرار گرفته امریکایی ها یک مرتبه دیگر، مانند اواسط اردیبهشت، خواستار آتشبس شدهاند؛ سناریویی که این بار سازمان ملل هم از آن حمایت می کند.