به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کردستان؛ علیرضا آشناگر در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه توجه به سلامت شهروندان و سالمسازی محیط از مهمترین موضوعات است، گفت: با توجه به اینکه زبالههای تولید شده در بیمارستانها جزو زبالههای خطرناک به شمار میروند لازم است دستگاههای متولی دراینباره حساسیت و جدیت لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه هم اکنون در مراکز درمانی شهرستانهای استان بی خطرسازی زبالههای عفونی به صورت استاندارد و با بهرهگیری از تجهیزان بی خطرساز مستقر در آن مراکز انجام میگیرد، عنوان کرد: لازم است برای اطمینان بخشی به شهروندان گزارش کامل و مبسوطی از نحو جمعآوری زبالهها و پسماندهای بیمارستانی و چگونگی بی خطرسازی و ضدعفونی آنها تهیه و به مردم اطلاعرسانی شود.
آشناگر توجه به جمعآوری صحیح وتفیکیک زباله از مبدأ را حائز اهمیت ذکر کرد و اظهارداشت : شهرداری و سازمان بازیافت زباله باید تفکیک زباله را از درب منازل در دستور کار قرار دهند چرا که از همین زباله با برنامهریزی و ایجاد امکانات موردنیاز میتوان ثروت تولید کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود خروج بخشی از بیماران استان برای معالجه به استانهای همجوار را مورد توجه قرار داد و گفت : بنا به گزارشی که در این رابطه تهیهشده است حدود ۲۰ درصد از بیماران کردستانی برای معالجه به دیگر استانها میروند.
آشناگر اضافه کرد: بر اساس همین گزارش اثرات منفی اقتصادی و خسارت وارده به سیستم درمان و بیمهها که از همین مراجعه بیماران به دیگر استانها ناشی میشود رقمی در حدود دو هزار میلیارد ریال است.
وی بیان کرد : باید با جذب فوق تخصص، متخصص و امکانات درمانی مورد نیاز تا حد زیادی از میزان این مراجعات به خارج از استان کاست.
وی عدم شرکت اکثر مدیران کل در جلسه کارگروه سلامت را غیرقابل قبول خواند و گفت : علاوه بر برخورده های قانونی که در این زمینه صورت خواهد گرفت از این به بعد مدیران خود باید به همراه کارشناس مربوطه در جلسات مربوط به بخش سلامت باید شرکت کنند و هرگونه کوتاهی از هیچ مدیری پذیرفتنی نخواهد بود.