آق‌قلا- معاون برنامه‌ریزی و عضو هیئت‌مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: از ابتدای سال طرح رونق تولید چرخ ۴۲۲ واحد صنعتی راکد و ۶۳۳ طرح جدید در شهرک‌های صنعتی را به حرکت درآورد.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون برنامه‌ریزی و عضو هیئت‌مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران سه‌شنبه مهمان ویژه آیین گرامیداشت روز ملی حمایت از صنایع کوچک و بهره‌برداری متمرکز از ۹ طرح صنعتی و زیربنایی شهرک‌های صنعتی گلستان در آق‌قلا بود.

فرشاد مقیمی در این آیین که در آق قلا برگزار شد، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم دولت در راستای اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی راه‌اندازی واحدهای راکد است.

وی افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفت برنامه‌ای که در اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده است، دخالت مستقیم دارد اما با حمایت مالی نمی‌توان مشکلات واحدهای اقتصادی را حل کرد چراکه بنگاه‌ها برای کسب‌وکار موفق قبل و بعد از تولید نیاز به حمایت دارند.

معاون برنامه‌ریزی و عضو هیئت‌مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بابیان اینکه آحاد مردم در بحث رونق واحدهای صنعتی تأثیرگذار هستند، خاطرنشان کرد: اگر تولیدات واحدهای صنعتی مصرف نشود تولید با چالش روبرو خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه مصرف محصولات داخلی باید در اولویت قرار داشته باشد تا شاهد رونق در جامعه باشیم، اضافه کرد: در سال اقتصاد مقاومتی تسهیلات و منابع مالی به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که بتوانند بر روی کیفیت و کمیت خدمات واحد تولیدکننده تأثیرگذار باشند.

بخشودگی ۹۰ درصد تعدیلات شهرک‌های صنعتی کشور

مقیمی تصریح کرد: هم‌اکنون یک هزار و ۲۰۰ واحد که ظرفیت صادرات دارند در کشور شناسایی‌شده‌اند اما در این واحدها صادرات انجام نمی‌شود چراکه این واحدها برای صادرات به حمایت و همچنین آگاهی برای شناسایی بازار هدف صادراتی نیاز دارند.

وی ادامه داد: منابع مالی مهم‌ترین چالش صنایع کوچک محسوب می‌شوند اما در بیشتر اوقات آگاهی نداشت و فقدان مدیریت موجب کمبود نقدینگی در واحد صنعتی می‌شود بنابراین لازم است به بخش آموزش و مهارت در واحدهای صنعتی توجه ویژه شود.

مقیمی همچنین گفت: طبق ابلاغیه سال ۱۳۹۵ مجموع مطالبات سازمان شرکت شهرک‌های صنعتی کشور ۶۰۰ میلیارد تومان از محل معوقات بود که از این میزان ۴۰۰ میلیارد تومان اصل معوقه و ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به تعدیلات بوده که ۹۰ درصد از تعدیلات بخشیده شده است.

وی یادآور شد: مهلت اولیه این بخشودگی تا پایان شهریور است و واحدهای تولیدی که بدهی دارند می‌توانند به شرکت شهرک‌های صنعتی استان مراجعه و نسبت به آن اقدام کنند.

وی با اشاره به راه‌اندازی شرکت‌های مدیریت صادراتی در کشور، اظهار کرد: در کشور ۲۰ شرکت مدیریت صادرات برای کمک به واحدهای کوچک شکل‌گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و عضو هیئت‌مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، با تأکید بر لزوم حمایت از صنایع کوچک، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد اشتغال صنعتی کشور در صنایع کوچک و متوسط است و این صنایع پراکندگی زیادی در سطح کشور دارند و با ایجاد فرصت‌های شغلی از مهاجرت نیز جلوگیری می‌کنند و وابستگی آن‌ها به خارج از کشور نیز خیلی کم است.

مقیمی منطقه ویژه اقتصادی را یکی از ظرفیت‌های استان برشمرد و ادامه داد: بر اساس مطالعات، یکی از ظرفیت‌های خوب استان برای توسعه منطقه ویژه اقتصادی است که برای ایجاد زیرساخت‌های آن باید همه کمک کنند.

۲۵ درصد اعتبارات رونق تولید استان به آق قلا اختصاص دارد

سخنران بعدی این آیین فرماندار آق قلا بود که گفت: ۲۵ درصد اعتبارات طرح رونق تولید و خروج از رکود به واحدهای صنعتی این شهرستان اختصاص یافت.

الیاس هیوه چی بابیان اینکه توسعه اقتصادی روستاها نیز در دستور کار شهرستان قرار دارد، افزود: شعار هر خانواده یک بنگاه اقتصادی را در روستاها دنبال می‌کنیم که در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی است.

وی به ظرفیت تولید فرش دستباف در این شهرستان اشاره کرد و افزود: شرکت تعاونی فرش دستباف را در شهرستان راه‌اندازی کردیم که با سه هزار و ۵۰۰ دار قالی توانستیم به اقتصاد خانواده‌ها کمک کنیم و حتی در برخی موارد نیز صادرات داشته‌اند.

استقرار ۷۰ درصد صنایع گلستان در شهرک‌های صنعتی

در ادامه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گلستان اظهار کرد: گلستان با توجه به شرایطی که دارد و کشاورزی بودن، دارای واحدهای تولیدی است که در قالب صنایع تبدیلی و جزو صنایع کوچک به شمار می‌رود.

حجت‌الله خلیل زاده بابیان اینکه ۹۱ درصد واحدهای تولیدی استان جزو صنایع کوچک به شمار می‌روند، افزود: ۷۰ درصد واحدهای تولیدی استان در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند که ۹۶ درصد آن‌ها در قالب صنایع کوچک حمایت می‌شوند.

وی بابیان اینکه ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها به‌صورت متوازن در شهرستان‌ها از سیاست‌های این شرکت است، ادامه داد: تلاش داریم تا ظرفیت واحدهای تولیدی را افزایش دهیم و بسترهای لازم برای صادرات محصولات آنان فراهم کنیم.

خلیل زاده با اشاره به طرح رونق تولید ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی افزود: قرار است از محل تسهیلات این طرح ۲۳۸ واحد صنعتی کوچک و ۲۶ واحد متوسط و هم‌چنین ۵۳ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی گلستان موردحمایت قرار گیرند.

معرفی ۶۳۷ واحد تولیدی گلستان به بانک‌ها

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان بابیان اینکه هیچ مملکتی به رشد و توسعه نخواهد رسید مگر آنکه در بخش صنعت حرکت کند، اظهار کرد: برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط استان ۶۳۷ واحد تولیدی و طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی بااعتبار ۷۲۸ میلیارد تومان به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی‌شده است.

حسینقلی قوانلو تصریح کرد: ابتدای دولت تدبیر و امید رتبه ارزش‌افزوده استان در بخش صنعت ۲۷ بود که اکنون به رتبه ۲۱ در بین ۳۱ استان رسیده‌ایم.

وی بابیان اینکه استان با ظرفیتی که دارد باید در بخش ارزش‌افزوده صنعت جزو ۱۵ استان اول کشور باشد، ابراز امیدواری کرد: با تصویب منطقه آزاد اینچه برون تغییر و تحول عظیمی در منطقه محروم آق‌قلا، گمیشان و بندر ترکمن باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد: اگر امروز دولت در بحث کنترل تورم و رشد اقتصادی موفق عمل می‌کند به دلیل امیدی است که در صنعتگران وجود دارد و انتظار می‌رود در طرح تسهیل و رفع موانع تولید سه هزار و ۴۲۰ اشتغال جدید به وجود بیاید.