به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل تاج آباد عصر چهارشنبه در بیستمین جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که با هدف بررسی مسایل و مشکلات دامداران استان با حضور استاندار تشکیل شد، اظهار داشت: برخی واحدهای دامپروری به علت عدم تامین نقدینگی، شرایط بد بازار، عدم افزایش قیمت و واردات گوشت قرمز به صورت دام زنده در حال تعطیلی و ورشکستگی هستند.
وی افزود: واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی در استان بسیار فعال هستند، اما این ظرفیت طی چندسال اخیر به خاطر مشکلات دچار بحران شده و در حال از هم پاشی است.
تاج آباد با بیان اینکه دامداران استان مرکزی در آستانه ورشکستگی قرار دارند، گفت: سالانه ۶۱هزار تن گوشت قرمز در استان مرکزی تولید می شود که یک سوم آن در استان مصرف شده و دو سوم هم به صورت دام زنده به استان های دیگر از جمله تهران والبرز فرستاده می شود.
مدیر عامل انجمن صنفی کارفرمایان دامپروری استان مرکزی بیان داشت: باتوجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در منشور ستاد اقتصاد مقاومتی و بنگاه های تولیدی در زمینه بحث گوشت و شیر که کالای حساس مردم است، امیدواریم در این کارگروه شرایطی فراهم شود که از تعطیلی واحدهای نیمه تعطیل جلوگیری شود.
در ادامه این جلسه محمد علی مشیدی، رئیس انجمن صنفی گاوداران استان مرکزی هم گفت: پرداخت نشدن یارانه ها، محقق نشدن قیمت تضمینی ۱۴هزار و ۴۰۰ریال و افزایش هزینه ها را طی سال های گذشته از مشکلات عمده گاوداران عنوان کرد.
وی عدم توانایی صنایع لبنی در پرداخت ها مطابق قرارداد و ناتوانی در تامین نهاده ها را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد.
رئیس انجمن صنفی گاوداران استان مرکزی همچنین برای رفع برخی از مشکلات در این حوزه، ایجاد فرهنگ مصرف شیر در استان، تسهیل در پرداخت مطالبات معوق، کمک به زنجیره تولید(کشاورزان، دامداران و صنایع وابسته)، استمهال بدهی ها، تزریق نقدینگی و یا نهاده ها در بخش پشتیبانی امور دام و ایجاد بانک اطلاعاتی را از مهمترین راهکارها برای عبور از بحران در این حوزه اعلام کرد.