خرم آباد - نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی اجرا شود باید مسئولان و دست اندرکاران به اقتصاد مقاومتی اعتقاد و باور داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی در حاشیه خطبه های این هفته نمازجمعه خرم آباد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی نیازمند فراهم شدن شرایط و رفع موانع است، اظهار داشت: بحث شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی  بحثی گسترده، عمیق و کاربردی است و به چند دسته تقسیم می شود.

مسئولان اقتصاد مقاومتی را باور داشته باشند

وی به شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی اجرا شود باید مسئولان و دست اندرکاران به اقتصاد مقاومتی اعتقاد و باور داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به موانع و شرایط قانونی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و بیان داشت: برای اجرای اقتصاد مقاومتی باید مجلس شورای اسلامی قوانینی را تصویب کرده یا برخی قوانینی که مانع اجرای اقتصاد مقاومتی می شوند را بردارد.

آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی باید مجموعه اداراتی که در این حوزه  نقش دارند برای تسهیل امور گام بردارند، عنوان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید از نظر سیستم اداری شرایطی فراهم شود و موانع اداری سر راه آن برداشته شود به عنوان مثال برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است افراد به سهولت بتوانند از تسهیلات لازم برخوردار شوند.

وی بخش دیگر شرایط و موانع مربوط به اقتصاد مقاومتی را مربوط به شرایط و موانع اجتماعی که به مردم مربوط می شوند، دانست و گفت: از جمله شرایط اجتماعی تحقق اقتصاد مقاومتی مشارکت و همراهی مردم در این زمینه است.

بارزترین شاخصه اصلاح الگوی مصرف صرفه جویی است

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد اولین شرط تحقق اقتصاد مقاومتی از نظر اجتماعی را اصلاح الگوی مصرف دانست و بیان داشت: اصلاح الگوی مصرف بدین معنا بوده که مردم، ادارات و نهادها مصرف خود را مدیریت کنند.

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه ما امروز منابع فراوان و بودجه های زیادی را هدر می دهیم، افزود: داشتن الگوی مصرف به معنی استفاده درست از امکانات و اعتبارات، پرهیز از اسراف و زیاده روی و پرهیز از هدر دادن منابع است.

وی بارزترین شاخصه اصلاح الگوی مصرف صرفه جویی و دوری از اسراف و تبذیر دانست و ادامه داد: صرفه جویی به معنای درست و به اندازه مصرف کردن است لذا اگر ما تولیدات زیادی داشته اما از سوی دیگر این تولیدات را هدر دهیم اقتصاد مقاومتی تحقق نخواهد یافت.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه ما باید مصرف خود را اصلاح کرده و از اسراف و تبذیر دوری کنیم، عنوان کرد: ما در زندگی خانوادگی و اداری خود ریخت و پاش داریم و بلایی که جامعه ما به آن گرفتار شده بلای اسراف و تبذیر است و این خیلی دردناک است.

فرهنگ مصرف باید در جامعه اصلاح شود

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه کسی که تمام مال خود را در غیر طاعت خدا انفاق می کند تبذیرکننده است، تصریح کرد: بنا به فرموده امام صادق (ع) اسراف کنندگان و تبذیرکنندگان برادران شیطان هستند.

وی همچنین از اسراف و ریخت و پاش های فراوان در مراسم عزا و عروسی ها انتقاد کرد و گفت: در مراسم عزا یا عروسی برنجی که به سختی تولید می شود به راحتی دور انداخته می شود آیا اینهمه اسراف در مراسمات مصیبت و بلا نیست و آیا با این روش مصرف اقتصاد مقاومتی عملی می شود.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه باید فرهنگ مصرف را در جامعه اصلاح کنیم، افزود: باید به جد نسبت به موضوع اسراف و تبذیر در زندگی خود حساس باشیم.