به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز،علیرضا پاکفطرت از افتتاح ۶۰ پروژه شهرداری شیراز به ارزش یکهزار و ۵۵۳ میلیارد ریال در هفته دولت در این کلانشهر خبر داد و اظهار داشت: افتتاح آرامستان بهشت احمدی یکی از مهمترین پروژههای قابلافتتاح است.
وی بابیان اینکه ظرفیت مجموعه دارالرحمه به پایان رسیده افزود: آرامستان بزرگ شیراز در کیلومتر ۱۳ محور خرامه بهطور رسمی در هفته دولت افتتاح میشود.
شهردارشیراز به دسترسیهای آرامستان بهشت احمدی اشاره و یادآور شد: دو مسیر برای تسهیل در تردد شهروندان به این محل پیشبینی شده است که یکی از کیلومتر پنجم بزرگراه شیراز - اصفهان و از طریق بزرگراه کنارگذر شرقی شیراز و دیگری از امتداد شهرک سعدی خواهد بود که تونل سعدی نیز این مسیر را تسهیل میکند.
پاک فطرت با اشاره به دیگر پروژههای قابلافتتاح در هفته دولت تصریح کرد: تقاطع غیرهمسطح شهید سلیمان زارع در ورودی آرامستان بهشت احمدی، ایستگاه متروی شهید آوینی، گالری شمال شرقی ایستگاه متروی نمازی، باغ سیبزار، بازگشایی و دوبانده کردن خیابان هجرت، دو فرهنگسرا، لولهگذاری آبهای سطحی، بوستان حاشیهای، زیرسازی، لبهگذاری، آسفالت و محوطهسازی در قالب ۳۰ پروژه و غیره ازجمله این پروژهها است.
وی به مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز در زمینه تأمین ۳۰۰ اتوبوس اشاره و بیان کرد: در این راستا قراردادی با شرکتهای داخلی بستهشده و تا مهرماه امسال ۱۰۰ دستگاه و امیدواریم تا پایان امسال تمام ۳۰۰ اتوبوس وارد ناوگان حملونقل عمومی شیراز شود.
شهردار شیراز تقویت سیستم حملونقل عمومی را لازمه کاهش ترافیک در کلانشهر شیراز دانست و عنوان کرد: شهرداری شیراز برای تکمیل و بهرهبرداری از مترو بودجه خوبی اختصاص داده است.
پاکفطرت با ابراز امیدواری از اینکه در صورت عمل کردن دولت به تعهدات خود تا پایان امسال فاز دوم خط یک قطار شهری شیراز از میدان نمازی تا میدان گل سرخ به طول ۱۴ کیلومتر افتتاح شود افزود: خط یک متروی شیراز بعد از متروی تهران بزرگترین خط مترو کشور خواهد بود.
وی به تشریح برخی پروژهها که در هفته دولت در شیراز افتتاح میشود پرداخت و گفت: در آرامستان بهشت احمدی به مساحت ۴۶۶ هکتار علاوه بر تمام امکانات موردنیاز ازجمله سردخانه، غسالخانه، سالن اقامه نماز میت، بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ واحد پارک خودرو، فضای سبز و بوستان ویژه کودکان پیشبینی شده است و با توجه به وسعت این آرامستان، شیراز را تا سالهای متمادی از آرامستان جدید بینیاز خواهد کرد.
وی بر لزوم ارتقای سطح فرهنگ شهروندی بهمنظور کاهش مسائل و مشکلات اجتماعی تأکید کرد.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه مردم این شهر از گذشته به محیطزیست، باغ و طبیعت اهمیت بسیاری دادهاند خاطرنشان کرد: باغهای قصردشت شیراز که تا دهه ۴۰، ۳ هزار هکتار وسعت داشت به دلایل مختلف کاهش پیدا کرد.
پاکفطرت بابیان اینکه از دهه ۸۰ تا امروز که مصوبه حفظ باغات به تصویب رسیده، میزان این باغات تغییر نکرده است تصریح کرد: باغات بر اساس طرح مصوب به پنج گروه تقسیم میشود که در گروه یک به مساحت ۹۸۶ هکتار بههیچعنوان امکان ساختوساز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه گروه دیگری از باغات قصردشت به نام گروه پنج، ۳۲۰ هکتار وسعت دارد بیان کرد: امکان تغییر کاربری و تبدیل آنها به مسکونی وجود دارد زیرا این دسته از باغات دیم و کمبازده است.
به گفته شهردار شیراز بیشتر باغهای این گروه دیم است و بخشهای جبل دراک، کنار حاشیه فرهنگشهر، کنار بیمارستان دنا و چند نقطه دیگر را شامل میشود و ارزشافزودهای که از طریق آنها به دست میآید صرف خرید باغهای گروه یک میشود که تابهحال ۲۶۰ هکتار از آنها توسط شهرداری خریداری شده است.
پاکفطرت بابیان اینکه روش تغییر کاربری باغها بسیار سخت است عنوان کرد: در کمیتههایی با حضور تمام دستگاهها ازجمله محیطزیست، کشاورزی، شورای شهر و شهرداری درخواست تغییر کاربری این گروه از باغها موردبررسی قرار میگیرد و با درآمد حاصل از آن که بر مبنای ارزشافزوده باغها محاسبه میشود شهرداری ملزم به خرید مابقی باغات گروه یک است.
وی تأمین آب برای نگهداری باغات شیراز بهویژه باغات قصردشت را از مهمترین چالشهای شهرداری شیراز عنوان کرد و گفت: با همراهی و همکاری استانداری فارس و سازمان آب مجوز ساخت ۱۶ چاه صادر از طرفی دیگر طرح انتقال آب به طول ۵۸ کیلومتر اجرا شد.
شهردار شیراز معتقد است دلیل آلوده نشدن هوای شیراز بین دیگر کلانشهرهای کشور وجود باغات است ازاینرو شهرداری امسال ۵۰۰ هزار درخت در ارتفاعات شیراز و در سطح شهر کاشته است و توسعه فضای سبز شهری ازجمله برنامههایی است که در اولویت قرار دارد.
پاکفطرت با اشاره به اینکه سیستم حملونقل عمومی در اطراف حرمهای مطهر در شیراز باید تقویت شود یکی از موانع این کار را وجود بافت فرسوده و تاریخی اطراف حرم عنوان کرد و افزود: در این بافت میتوان از تراموا و دیگر سیستمهای حملونقل مدرن استفاده کرد.
وی نزدیک شدن بیش از حد خودروهای شخصی به ورودیهای حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) را نوعی بیاحترامی به این آستان مقدس و فضای معنوی حاکم بر آن توصیف کرد و عنوان کرد: با اجرای طرحهای جدید باید از نزدیک شدن خودروهای شخصی تا مسافتی مشخص به حرم جلوگیری شود.