تاکستان- فرماندار شهرستان تاکستان گفت: بیشتر حجم کشمش استان قزوین به نام دیگر استانها صادر می شود و مردم و بهره برداران از آن بهره لازم را ندارند و کشمش قزوین به کام دیگر استانهاست.

به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش طاهرخانی روز شنبه در کارگروه توسعه صادرات کشمش استان که در فرمانداری برگزار شد اظهارداشت: سالانه ۱۱۰ هزار تن کشمش در کشور تولید می شود که سهم استان قزوین بیش از ۷۵ هزار تن است.

طاهرخانی افزود: فقط ۶ هزار تن کشمش تاکستان به نام استان قزوین صادر می شود و مابقی کشمش را دیگر استانها صادر می کنند و در ردیف آمارهای آنها محسوب می شود.

وی علت صادرات کم محصول کشمش را پراکندگی فرایند صادرات و نبود پنجره واحد کشمش بیان کرد و گفت: در صورت راه اندازی پنجره واحد، فرایند صادرات کوتاه خواهد شد.

فرماندار تاکستان همچنین از مذاکره با دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان برای راه اندازی مرکز تجارت ویژه کشمش در استان خبر داد و تصریح کرد: انجمن ها و نهادهای مرتبط با حوزه صادرات کشمش می توانند در قالب پنجره واحد در این مرکز مستقر شوند.

وی افزود: دانشگاه آزاد تاکستان با داشتن انبار، آزمایشگاه و مرکز تحقیقات می تواند این شهر را به بارانداز صادرات کشمش تبدیل کند.

جهانبخشی رییس دانشگاه آزاد تاکستان هم در این جلسه گفت: ساختمان در حال ساخت این دانشگاه با ۶۷ درصد پیشرفت می تواند به مرکز  تجارت ویژه کشمش تبدیل شود.
 
وی افزود:مرکز تحقیقات دانشگاه با ۲۵ هکتار وسعت و شهرک فناوری دانشگاه آزاد هم با ۲۷ هکتار مساحت می تواند در خدمت صادرات کشمش منطقه باشد.

علیرضا کشاورز قاسمی رئیس اتاق بازرگانی قزوین هم در این نشست گفت: از صادرات انفرادی کشمش باید جلوگیری کنیم تا صادرات در قالب تشکل و کنسرسیوم به مناطق دیگر ارسال شود.

رئیس اتاق بازرگانی قزوین افزود: مجوز راه اندازی این تشکل از معاونت تشکلهای اتاق بازرگانی ایران گرفته شده و بدنبال برگزاری انتخابات سراسری برای تعیین هیئت مدیره تشکل صادرات کشمش هستیم.

بهمن طاهرخانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: برای رقابت در بازار جهانی باید کیفیت محصول ارتقاء یابد.

وی افزود: به موضوع بسته بندی در صادرات این محصول هم باید نگاه ویژه داشت که در این زمینه ادارات ذی ربط باید به کشاورزان کمک کنند.

طاهرخانی اظهارداشت: به موضوع صادرات نباید نگاه جزیره ای داشته باشیم بلکه لازم است با نگاه ملی به مسائل رویکرد خود را اصلاح کنیم.

نماینده تاکستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به وجود رقیبانی مانند چین و هندوستان باید احساس خطر کنیم و در صدد رفع موانع صادرات باشیم تا آسیب نبینیم.

عباسعلی درافشانی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری قزوین هم در این جلسه گفت: استان قزوین با وجود داشتن رتبه اول در تولید کشمش، در صادرات این محصول رتبه هفتم را دارد.

وی با اشاره به صادرات ۳۷۵ میلیون دلاری از استان یادآورشد: با تاکید استاندار باید این میزان به ۸۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند که تحقق آن نیازمند مشارکت بخش خصوصی فعال در این عرصه است.