اردبیل – دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: مشکلات امروز فرهنگی کشور به بی‌دقتی‌های قبلی بازمی‌گردد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید حسین شاهمرادی شامگاه شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: وظیفه شورای فرهنگ عمومی رسیدگی به مسائل فرهنگی عام کشور است.

وی با بیان اینکه این شورا وظایف مشخص و تعیین شده دارد و از چهره‌های شاخص در ترکیب آن استفاده‌شده است، اضافه کرد: با این وجود حتی از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی به صورت کامل استفاده نمی‌شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور به بازدید خود از استان‌ها و رسیدگی به مشکلات آن ها اشاره و تأکید کرد: مسائل فرهنگی استان‌ها به تناسب ویژگی‌هایی که دارند متفاوت است و هر استانی مسائل فرهنگی خاص خود را دارد.

شاهمرادی تأکید برداشته ها با هدف پرهیز از نا به هنجاری‌ها و تهاجمات از وظایف شورای فرهنگ عمومی است و اعضای شورای فرهنگ عمومی باید به صورت قانونی تعیین شده و در جلسات حضور یابند.

وی افزود: تصمیمات شورای فرهنگ عمومی تصمیمات فرهنگی کشور است و در برخی مواقع مسائل محرمانه استان‌ها مطرح می‌شود و به همین دلیل انعکاس اخبار شورا می‌تواند بعد از جلسه توسط دبیر شورا اجرایی شود.

وی با بیان اینکه از سال ۸۴ اولین مصوبه شورای فرهنگ عمومی به عنوان شورای اقماری طرح شده است، ادامه داد: هر دو هفته یکبار در تهران و هر ماه در استان‌ها این شورا تشکیل جلسه می‌دهد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: شورای فرهنگ عمومی می‌تواند در مقابل تهاجمات فرهنگی در صورتی که آینده‌پژوهشی داشته باشد و وظایف خود را به درستی عمل کند، بایستد و لازم است از این ظرفیت شورا بیشتر استفاده شود.

شاهمرادی متذکر شد: ضروری است نقش شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها جدی‌تر شود و از ظرفیت این نهاد در استان‌ها به شکل مطلوب‌تری استفاده شود.

وی در خصوص فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی اضافه کرد: فضای مجازی به مانند تیغ دو لبه است و اگر درست استفاده نشود می‌تواند به عنوان تهدید خانواده‌ها باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور متذکر شد:می‌توان از ظرفیت فضای مجازی برای بیان حقایق انقلاب، اسلام و مظلومیت خود استفاده کرد و به جای اینکه منفعل عمل کرد، فعال بود.

شاهمرادی با تأکید به اینکه استفاده از فضای مجازی برون رفت ندارد، اضافه کرد: دنیای آینده به سمتی می‌رود که باید از فرصت‌ها به درستی استفاده کنیم و لازم است از فضای مجازی برای بیان حقایق دینی خود بهره گیریم.

فرهنگ اولویت دستگاه‌های اجرایی باشد

وی در خصوص نگرانی‌های فرهنگی طرح شده از سوی مقام معظم رهبری اضافه کرد: مقام معظم رهبری ۱۰ سال است که به موضوع فرهنگ تأکید دارند و آنچه در شورای فرهنگ عمومی طی سه سال گذشته به آن پرداخت شده است دغدغه‌های رهبری است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور متذکر شد: تمامی مسئولان باید بدانند که فرهنگ اولویت دارد و هر چند همه به اولویت فرهنگ توجه دارند اما عمل نمی‌کنند.

وی افزود: هر فردی به پستی و مقامی می‌رسد در سایه وجه فرهنگی این موفقیت را کسب کرده و با این وجود اکثر دستگاه‌ها آنچنان که باید به موضوع فرهنگ اهتمام ندارند.

وی مصداق این اظهارات را خروجی دستگاه‌ها دانست و متذکر شد: اینکه فرهنگ در اولویت قرار گیرد، اینگونه نیست و تمامی مشکلات امروز فرهنگی به بی‌دقتی‌های گذشته بازمی‌گردد.

طلاق و اعتیاد مشکلات فرهنگی اغلب استان‌ها

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص مهم‌ترین مشکلات فرهنگی احصا شده در استان‌ها اضافه کرد: هر استان معضلات خاص خود را دارد و متناسب با آن راه‌های برون رفت مطرح می‌شود.

شاهمرادی تأکید کرد: برخی استان‌ها مشکلات منحصر به فرد دارند اما در عین حال مسائلی از جمله طلاق، اعتیاد و در برخی شهرها از جمله تهران و اصفهان حاشیه‌نشینی مشترک است.

وی از جمله مشکلات خانواده‌ها را عدم اقبال جوانان به ازدواج، مشکلات قبل و بعد از ازدواج، آمار قابل توجه طلاق در پنج سال اول زندگی و ... عنوان کرد و افزود: در کشور ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جوان ازدواج نکرده داریم که تداوم این روند یک تهدید است.

وی به ضرورت مشارکت تمامی نهادها و دستگاه‌ها در امر فرهنگ‌سازی تأکید و اضافه کرد: از جمله بسیج، صدا و سیما و دستگاه‌های اجرایی باید مشارکت کنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در پاسخ به سؤالی در خصوص علت مخالفت این شورا با نام‌گذاری روزی در تقویم کشور به نام روز اردبیل افزود: نام‌گذاری این روز روال خاصی دارد و اینطور نیست که به دلخواه فرد خاصی باشد و طبیعتاً بعد از طی روال انجام می‌شود.

وی اردبیل را برخوردار از سرمایه‌های متعدد فرهنگی دانست و افزود: در صورتی که این استان به سرمایه‌های فرهنگی خود تکیه کند می‌تواند نمونه و سرآمد استان‌های دیگر باشد.

وی افزود: این استان به لحاظ سرمایه‌های هنری نیز جزو استان‌های شاخص است و لازم است هنرمندانی که با دین و نظام باور دارند در این استان تربیت شوند.

آموزش فرهنگ غنی مقابل تهاجم می‌ایستد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور به ضرورت مشارکت تمامی دستگاه‌ها در امر فرهنگ‌سازی در سطح جامعه اشاره کرد و با ذکر مثالی استفاده از البسه پشت‌نویسی شده با زبان انگلیسی توسط بانوان را به ضعف‌های فرهنگ‌سازی مرتبط دانست.

شاهمرادی گفت: پلمپ سه واحد تولیدی برای جلوگیری از تولید این مانتوها کارساز نیست و اگر فرد نسبت به فرهنگ غنی خود مطلع باشد به فرهنگ بیگانه وا نمی‌دهد.

وی افزود: اینکه ما فرهنگ‌سازی کنیم اما خانواده چیز دیگری بگوید و یا صدا و سیما در فیلم وتبلیغات چیز مغایری تبلیغ کند، نتیجه نمی‌گیریم و از جمله کارهای دشمن این است که ما را با فرهنگ خودی بیگانه کند.

وی به تأکیدات مقام معظم رهبری برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی اشاره کرد و افزود: لازم است با آموزش فرهنگ غنی در مقابل تهاجمات بایستیم و اگر به موقع کودکان ما با شعر و ادب فارسی آشنا شوند دنبال مدها و فرهنگ‌های غربی نمی‌روند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: در وضعیت فعلی اعضای خانواده همه مشغول استفاده از تلفن همراه هستند و هیچ همدلی دیده نمی‌شود و بیش از آنکه به مطالعه بها داده شود افراد خانواده از فضای مجازی استفاده می‌کنند.

شاهمرادی تأکید کرد: این در حالی است که در خود غرب بیشتر از فضای مجازی به مطالعه وقت اختصاص می‌دهند و لازم است دستگاه‌های فرهنگی معضلاتی از این دست را ریشه‌یابی کنند.

وی ابراز امیدواری کرد تمامی دستگاه‌های فرهنگی به جای نفی یکدیگر، همزبانی داشته و در مقابل تهاجمات بایستند.