به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عباس امینی شامگاه یکشنبه در آئین تجلیل از خدام، موذنان، روحانیان و فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج فعال در حوزه مسجد شهرستان شاهرود به مناسبت روزجهانی مسجد به میزبانی مسجد مصلای شاهرود، ضمن اشاره به جایگاه مساجد در صدر اسلام تا کنون، ابراز داشت: پیامبر(ص) پایه گذار مساجد در تاریخ بشریت بودند و مسجد در بین اماکن مقدس دیگر ادیان مانند کلیسا، معبد و ... که برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می شوند اثرگذاری بسیار قابل توجهی دارد.
وی افزود: مسجد پایگاه علمی، اجتماعی، سیاسی، مذهبی، فرهنگی و تربیتی است پیامبر اکرم(ص) در مسجد به گونه ای رفتار می کردند که جوانان از ایشان و بزرگان دین اسلام بیاموزند لذا اگر بخواهیم ابزارهای فرهنگ اسلامی را برگزینیم قطعا مسجد یکی از این ابزارها است که باعث تعالی اسلام شده است.
ضرورت اتحاد بین ارکان مسجد
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شاهرود همچنین گفت: پیامبر(ص) مسجد را پایگاه مسلمانان می دانستند و جوانان با تاسی از رفتار ایشان، آداب می آموختند همچنین مردم زمانی که در مساجد حضور می یافتند از احوال سیاسی روز، اجتماع، اقتصاد، فرهنگ، تعالیم الهی و ... آگاه می شدند و در زمان ایشان، مساجد کارکردی فراتر از یک مکان عبادت داشت که خوشبختانه این امر تا کنون ادامه دارد.
امینی خطاب به امامان جماعت، امنای مساجد و پایگاه های بسیج مساجد سطح شهر شاهرود، بیان داشت: مسجد سه رکن اصلی مدیریتی دارد و آن نیز امام جماعت، امنا و پایگاه های بسیج هستند که این سه راس مثلث می بایست اتحاد، وحدت و همدلی خود را به خوبی حفظ کنند.
وی افزود: امامان جماعت و امنای مساجد باید بدانند که مسجد ملک شخصی هیچکس نیست مساجد از آنِ خدای متعال است و امنا، خدام، امامان جماعت و ... نباید در این تصور باشند که حق تملکی نسبت به این اماکن دارند لذا باید کارها را به جوانان سپرد و درباره امور مسجد نباید احساس تملک داشت.
معماری مساجد در خور جمعیت باشد
امام جمعه شاهرود همچنین به معماری مساجد نیز اشاره کرد و گفت: نیاز نیست در شرایط اقتصادی سخت مساجدی ساخته شوند که گنجایش چند هزار نفر را داشته باشند لذا می توان با صرف هزینه های اندک بهترین مکان ها را برای اجتماعات مذهبی مردم بنا کرد همچنین بارها دیده شده که بسیاری از مساجد دارای نوعی معماری هستند که برای تکمیل کاشی آنها نیاز به مبالغ زیادی است که این امر می تواند به جا و درست صرف شود چرا که وجوهات مساجد فقط برای خرج در بخش عمران نیست.
امینی افزود: در بسیاری از مساجد نماز صبح به جماعت اقامه می شود و بعضا تمام مسجد مالامال از جمعیت نمی شود لذا استفاده از سیستم های گرمایشی، سرمایشی، برق و... در مساجدی که ده ها متر وسعت دارند بسیار سخت است لذا باید به دنبال ساخت مساجد کوچک اما زیبا و استاندارد لازم باشیم.
وی افزود: هماهنگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند نباید از وجوهات در معماری مسجد خرج کرد لذا امنای مساجد باید به این مورد نیز توجه ویژه داشته باشند که وجوهات صرفا متعلق به امور مسجد است و نمی توان آنرا صرف زیور آلات کرد.
۷۵۰میلیون تومان به مساجد شاهرود اختصاص یافت
فرماندار شاهرود نیز در این مراسم از نگاه خوب دولت به مساجد یاد کرد و گفت: شورای برنامه ریزی شهرستان در سال جاری ۷۵۰ میلیون تومان را برای مساجد شاهرود در نظر گرفته که این میزان نسبت به سال گذشته ۵۰درصد افزایش یافته است.
سیدمحمدرضا هاشمی بیان داشت: شهرستان شاهرود از لحاظ مساجد خوشبختانه وضعیت خوبی دارد و مساجد فعال در این شهرستان بسیار زیاد هستند اما از سویی نیز باید در نظر داشت که مساجد بدون کمک های مردمی نمی توانند اداره شوند و دولت در حد وسع و توان خود می تواند کمک هایی را صورت دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: مسجدی امروز موفق است که بین امنا، روحانی و پایگاه های بسیجش اتحاد و همدلی وجود داشته باشد که خوشبختانه در شاهرود این مقوله به خوبی وجود دارد.
در این آئین هفت امام جماعت، ۱۰ نفر هیئت امنای برتر، خدام و موذن نمونه و سه نفر فرمانده پایگاه های مقاومت بسیج موفقی که طی یک سال گذشته در مساجد شاهرود فعالیت شاخص داشته اند، تجلیل شدند.