به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی خواجهئیان صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با ایدز در استان بوشهر راهاندازی مراکز مشاوره و درمان ایدز است که هماکنون سه مرکز در بوشهر، دشتستان و عسلویه فعال است.
وی با اشاره به ارائه خدمات رایگان مربوط به همه مراحل تشخیص، مشاوره، کنترل و درمان این بیماری در این مراکز، خاطرنشان کرد: همه داروهای خط اول و دوم ایدز در استان موجود است و به صورت رایگان به مبتلایان تجویز میشود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه در گذشته آزمایشات تشخیصی با مراحل متعدد و هزینهها و مشکلات زیادی انجام میشد، افزود: هماکنون با وجود کیتهای تشخیص سریع در همه مراکز بهداشتی و درمانی، در زمان کمی مراحل اول تشخیص انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات گذشته در زمینه تشخیص بیماری ایدز رفع شده است، اضافه کرد: در ۱۶ مرکز بهداشتی درمانی استان، اقدامات بسیار مهمی در خصوص جلوگیری انتقال ایدز از مادر به کودک انجام میگیرد.
خواجهئیان همچنین از راهاندازی مراکزی موسوم به باشگاه مثبت برای توانمندسازی مبتلایان به ایدز و جلوگیری از طرد شدن این افراد از سطح جامعه خبر داد و بیان کرد: در این باشگاهها مهارتها و حرفههایی به این افراد آموزش داده میشود که در بازیابی اجتماعی و روانی ایشان بسیار مؤثر است.
وی با اشاره به استراتژیهای یازدهگانه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای مبارزه با ایدز، گفت: آموزش و اطلاعرسانی، پیشگیری از انتقال خون و تأمین سلامت خون، پیشگیری از انتقال تزریقی و کاهش آسیب از جمله این استراتژیها است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: پیشگیری از انتقال جنسی و ترویج استفاده از کاندوم، تشخیص و مراقبت و درمانبخشی از دیگر استراتژیهایی است که در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام میگیرد.
وی افزود: از دیگر استراتژیها میتوان به توصیه به انجام تست مشاوره و آزمایش تشخیصی اچ آی وی، پیشگیری از طریق انتقال مادر به کودک، مراقبت و درمان افراد مبتلا به اچ آی وی، حمایت و توانمندسازی، تقویت نظام مراقبت اپیدمیولوژیک و مدیریت دادهها و تقویت زیرساختها اشاره کرد.