تعداد مراکز سیار شهری و روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ۹۵ مرکز در زمستان ۱۳۹۲ به ۱۲۰ مرکز در ابتدای تابستان سال ۱۳۹۵ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون‌ پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در گزارشی که اداره‌کل آفرینش‌های فرهنگی کانون در به مناسبت هفته‌ دولت منتشر کرده، از رشد کمی مراکز سیار خبر داده و تعداد این مراکز سیار در روستاها را ۱۰۴ مرکز و در شهرها ۱۶ مرکز عنوان کرده است.

بر اساس این گزارش، در کنار ۷۵۳ مرکز ثابت کانون در زمستان ۱۳۹۲، ۱۰ مرکز به سیار شهری و ۸۵ به سیار روستایی تعلق داشت که هم‌اینک، این رقم در بخش سیار شهری به ۱۶ و سیار روستایی به ۱۰۴ مرکز رسیده است.

طبق چشم‌اندازی که در سخنان مدیران کانون ترسیم شده، توسعه‌ی مراکز سیار کانون خصوصا در روستاها و مناطق مرزی، همچنین در مناطق محروم شهری، اولویت توسعه‌ این نهاد است. بر همین مبنا، در سه سال گذشته، با تامین خودرو و نیروی انسانی، چند مرکز دیگر نیز آماده‌ی بهره‌برداری هستند.

علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون روز ۱۴ دی ۱۳۹۴ در جمع بیش از ۸۰ مربی کتاب‌خانه‌های سیار شهری و روستایی کانون سراسر کشور، این مراکز را اثرگذار و راهبردی توصیف کرد و گفت: علاقه‌ی بیش از حد کودکان روستایی به این مراکز و مربیان کانون نشان‌دهنده‌ی موفقیت آن است.

او پوشش صددرصدی کودکان ساکن روستاهای تحت پوشش را یکی از ویژگی‌های این مراکز برشمرد و توضیح داد: در مراکز ثابت نمی‌توانیم تمامی کودکان را تحت پوشش قرار دهیم ولی در هر یک از روستاهایی که کتاب‌خانه‌ی سیار به آن‌ها مراجعه می‌کند تمامی بچه‌های آن روستا عضو کتاب‌خانه‌ی کانون هستند.

حاجیان‌زاده در این زمینه از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نقل قول کرد که: دانش‌آموزان روستایی به جز مدرسه و کتاب درسی به امکان دیگری دست‌رسی ندارند اما کانون با ارایه فعالیت‌های متنوع خود کار بسیار ارزشمندی را انجام می‌دهد.

کتاب‌خانه‌های سیار کانون از سال ۱۳۴۵ کار خود را با کتاب‌رسانی به مناطق عشایری استان فارس آغاز کرده است.