همدان- معاون اداره کل آموزش و پرورش سازمان دارالقرآن کریم کشور با بیان اینکه تاکنون ۵ هزار نفر در کشور مدرک حفظ قرآن اخذ کرده‎اند، گفت: ۲ هزار نفر از این تعداد حافظ کل قرآن هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شکری ظهر پنج شنبه در حاشیه برگزاری همایش تخصصی قرآن در همدان در جمع خبرنگاران هدف از برگزاری این همایش را توسعه فرهنگ حفظ قران در کشور عنوان کرد و گفت: ارتباط با حافظان قرآن کشور، تبادل تجربیات و برگزاری جلسات قرآنی مردمی توسط حافظان از جمله اهداف این برنامه است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد حافظان موفق در آزمون، خود را محصول جلسات قرآن می دانند، افزود: در ۱۰ سال گذشته با اجرای طرح آزمون مدرک حفاظ، بیش از ۵۱ هزار نفر در این آزمون شرکت کرده و نزدیک به ۵ هزار نفر موفق به اخذ مدارک درجه یک تا ۵ شدند.

معاون اداره کل آموزش و پرورش سازمان دارالقرآن کریم کشور تاکید کرد: از این ۵ هزار نفر حدود ۳ هزار نفر حافظان ۵، ۱۰ و ۲۰ جزء قرآن و حدود ۲ هزار نفر حافظان کل قرآن هستند.

وی با بیان اینکه تلاش براین است از این ۲ هزار نفر که مدرک درجه ۳ حفظ تا درجه ۱ را اخذ کرده اند حداقل ۳۰ درصد جذب داشته باشیم تا با تشکیل حداقل ۴۰۰ جلسه مردمی آموزش حفظ، به ارتقا فرهنگ قرآنی کمک شود، گفت: سال گذشته این اقدامات به صورت آزمایشی انجام و امسال در تمام استانها این همایش برگزار می شود.

معاون اداره کل آموزش و پرورش سازمان دارالقرآن کریم کشور افزود: هدف اصلی تشویق به راه اندازی جلسات قرآن توسط این حفاظ است.

وی با بیان اینکه درجه بندی مدارک حفاظ بر اساس مصوبه ۱۱ سال پیش شورای معاونت فرهنگی است، گفت: بر اساس این مصوبه حفاظ با توجه به میزان حفظ جزء، معادل سازی مدرک می شوند که بر این اساس مدرک درجه ۵،  ۱۰ جزء، درجه ۴، ۲۰ جزء  و درجه ۳ تا یک حافظان کل هستند.

مهدی شکری افزود: طی نظر سنجی هایی که در همایش از حافظان اخذ خواهد شد، بانک اطلاعاتی در خصوص اشخاصی که حائز توانایی در خصوص برگزاری جلسات قرآنی هستند تکمیل خواهد شد.

معاون اداره کل آموزش و پرورش سازمان دارالقرآن کریم کشور  یادآور شد: تاکید بر مردمی اداره شدن جلسات قرآنی است چرا که اگر به اعتبارات  دولتی وابسته شود بسیار آسیب پذیر خواهند بود.